Mąka ryżowa do wypieków Targroch 1Kg

9,90
Program Ochrony Kupujących
Wysyłka od 6,90 zł
Wysyłka w 1 dzień

Mąka ryżowa do wypieków Targroch 1Kg - Opis i dane produktu

Mąka ryżowa

Mąka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotną częścią diety bezglutenowej. W Kraju Kwitnącej Wiśni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako zagęstnik lub element naleśników, wypieków i panierek. Zawiera regulujący perystaltykę jelit błonnik pokarmowy, dodatkowo wspierający organizm w walce ze złym cholesterolem. Dodatkowo charakteryzuje się mniejszą kalorycznością, niż mąki pszenne.

Zmielony ryż to nie tylko propozycja dla osób z nietolerancją pokarmową, ale wszystkich miłośników rozmaitości w kuchni. Warto pamiętać, że mąką ryżowa ze względu na brak glutenu - nadającego wypiekom pulchności i elastyczności - powinna być stosowana w odpowiednich proporcjach i towarzystwie innych mąk. Poza przeznaczeniem kulinarnym doskonale nadaje się do przygotowywania domowych kosmetyków, takich jak maseczki, peelingi, odżywki i pudry.

Zastosowanie

Mąka ryżowa ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów. Stosowana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej.

Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.

Wartości odżywcze:

W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g:

  • Wartość energetyczna 1465 kJ / 349 kcal, 733 kJ / 174 kcal, 9%
  • Tłuszcz 0,7 g, 0,35 g, 1%
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g, 0,08 g, <1%
  • Węglowodany 76,9 g, 38,5 g, 15%
  • - w tym cukry 2,0 g, 1,0 g, 1%
  • Błonnik 2,3 g, 1,2 g, -
  • Białko 7,6 g, 3,8 g, 8%
  • Sól** 0,01 g, < 0,01 g, <1%

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Sposób przygotowania i przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacja alergenna:

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Dane producenta/dystrybutora:

TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn


Podstawowe informacje

Marka Targroch
Rodzaj Ryżowa
Waga (g) ? 1
Cechy ? Nie zawiera glutenu, Produkt wegetariański

Produkty rekomendowane

Mąka ryżowa do wypieków Targroch 1Kg - Opinie

Klienci, którzy kupili Mąka ryżowa do wypieków Targroch 1Kg, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

/
0%
aromat
/
0%
jakość
/
0%
smak
Liczba głosów: 0 Liczba opinii: 0

Produkty rekomendowane

Mąka ryżowa do wypieków Targroch 1Kg - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Mąka ryżowa do wypieków Targroch 1KgOferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 9,90

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane

Zobacz także