Mąka kasztanowa z jadalnych kasztanów 1Kg - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Targroch Mąka kasztanowa 1kg Bezglutenowa 1000g Błonnik Wit. grupy B Wypieki KETOJest jednym z tych produktów, który pojawił się na polskich półkach pod wpływem mody na zdrową żywność i produkty bezglutenowe. Znają ją głównie miłośnicy kuchni eksperymentalnej, zwolennicy nowinek spożywczych, bywalcy zagranicznych delikatesów i klienci sklepów ze zdrową żywnością. Każdy, kto nie wie jak smakuje mąka kasztanowa powinien to szybko nadrobić!
Czym jest mąka kasztanowa?
Kasztany jadalne to w Polsce produkt bardzo egzotyczny – mało kto go zna i kiedykolwiek próbował. U nas znacznie popularniejsze są owoce kasztanowca – dzikie i zdecydowanie nienadające się do jedzenia, za to znakomite podczas zabawy w konstruowanie kasztanowych ludzików. W krajach Basenu Morza Śródziemnego kasztany jadalne również spadają jesienią z drzew, za to lądują prosto na stołach i w piekarnikach. Na pierwszy rzut oka są bardzo podobne do zawartości zielonych, kolczastych kul, pokrywających polskie parki i chodniki. Po dokładniejszych oględzinach można jednak łatwo dostrzec, że kasztany jadalne są mniejsze, mają ostry czubek i przypominają wyglądem nieco orzechy laskowe w skorupie. W niemal całej Europie powstają produkty na ich bazie – w tym mąka kasztanowa, czyli nic innego jak zmielone kasztany jadalne.
Mąka z kasztanów – bezglutenowa, ale czy zdrowa?
Na tle innych mąk bez glutenu mąka kasztanowa wyróżnia się teksturą najbardziej zbliżoną do mielonej pszenicy. To ważna cecha szczególnie w przypadku wypieków, które w wariancie bezglutenowym często mają nieodpowiednią teksturę. Dzięki wysokiej plastyczności mąka z kasztanów jadalnych stanowi uniwersalny zamiennik najpopularniejszej w Polsce mąki pszennej. Z kolei zapachem przypomina bardziej orzechy, a w jej smaku można wyczuć słodką nutę. Dodatkowym atutem mąki kasztanowej jest wysoka – jak na tego typu produkt – zawartość białka i błonnika. W ten sposób wyroby powstałe na jej bazie zapewniają dłuższe uczucie sytości i pozytywnie wpływają na perystaltykę jelit.
Zastosowanie: Mąka z kasztanów sprawdza się zarówno w przypadku dań słodkich, jak i słonych. Można wymieszać ją z innymi typami mąk lub wykorzystać samodzielnie – zwłaszcza, gdy wypiek lub danie ma pozostać bezglutenowe. Wystarczy odpowiedni przepis i odrobina zmysłu kulinarnego, by powstał pyszny chleb z mąki kasztanowej, ciasteczka, muffiny, naleśniki, racuchy, gofry, a nawet pierogi! Dla osób z nietolerancją pokarmową, celiakią, dla dbających o linię i poszukiwaczy nowych smaków mąka ta będzie idealna. Mąka kasztanowa ze względu na pochodzenie, wartości odżywcze i mniejszą popularność, odbiega od cen innych produktów z tej kategorii. W naszym sklepie internetowym kupisz ją w najlepszej, włoskiej jakości i najniższej cenie.
Składniki: Mąka z kasztanów jadalnych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu w porcjll 50 g %RWS w 50 g
Wartość energetyczna 1371 kJ/324 kcal 686 kJ/162 kcal 8 %
Tluszcz 3,4 g 1,7 g 13%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g 0 %
Węglowodany 70 g 35 g 13 %
- w tym cukry 18 g 9 g 10 %
Błonnik 16 g 8 g -
Białko 7 g 3,5 g 7 %
Sól** 0,03 g 0,015 g < 1 %
RWS - Referencyina Wartość Spożycia przeciętnej, osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal) **Zanartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Masa netto: 1000 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach: w zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Czym jest mąka kasztanowa?
Kasztany jadalne to w Polsce produkt bardzo egzotyczny – mało kto go zna i kiedykolwiek próbował. U nas znacznie popularniejsze są owoce kasztanowca – dzikie i zdecydowanie nienadające się do jedzenia, za to znakomite podczas zabawy w konstruowanie kasztanowych ludzików. W krajach Basenu Morza Śródziemnego kasztany jadalne również spadają jesienią z drzew, za to lądują prosto na stołach i w piekarnikach. Na pierwszy rzut oka są bardzo podobne do zawartości zielonych, kolczastych kul, pokrywających polskie parki i chodniki. Po dokładniejszych oględzinach można jednak łatwo dostrzec, że kasztany jadalne są mniejsze, mają ostry czubek i przypominają wyglądem nieco orzechy laskowe w skorupie. W niemal całej Europie powstają produkty na ich bazie – w tym mąka kasztanowa, czyli nic innego jak zmielone kasztany jadalne.
Mąka z kasztanów – bezglutenowa, ale czy zdrowa?
Na tle innych mąk bez glutenu mąka kasztanowa wyróżnia się teksturą najbardziej zbliżoną do mielonej pszenicy. To ważna cecha szczególnie w przypadku wypieków, które w wariancie bezglutenowym często mają nieodpowiednią teksturę. Dzięki wysokiej plastyczności mąka z kasztanów jadalnych stanowi uniwersalny zamiennik najpopularniejszej w Polsce mąki pszennej. Z kolei zapachem przypomina bardziej orzechy, a w jej smaku można wyczuć słodką nutę. Dodatkowym atutem mąki kasztanowej jest wysoka – jak na tego typu produkt – zawartość białka i błonnika. W ten sposób wyroby powstałe na jej bazie zapewniają dłuższe uczucie sytości i pozytywnie wpływają na perystaltykę jelit.
Zastosowanie: Mąka z kasztanów sprawdza się zarówno w przypadku dań słodkich, jak i słonych. Można wymieszać ją z innymi typami mąk lub wykorzystać samodzielnie – zwłaszcza, gdy wypiek lub danie ma pozostać bezglutenowe. Wystarczy odpowiedni przepis i odrobina zmysłu kulinarnego, by powstał pyszny chleb z mąki kasztanowej, ciasteczka, muffiny, naleśniki, racuchy, gofry, a nawet pierogi! Dla osób z nietolerancją pokarmową, celiakią, dla dbających o linię i poszukiwaczy nowych smaków mąka ta będzie idealna. Mąka kasztanowa ze względu na pochodzenie, wartości odżywcze i mniejszą popularność, odbiega od cen innych produktów z tej kategorii. W naszym sklepie internetowym kupisz ją w najlepszej, włoskiej jakości i najniższej cenie.
Składniki: Mąka z kasztanów jadalnych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu w porcjll 50 g %RWS w 50 g
Wartość energetyczna 1371 kJ/324 kcal 686 kJ/162 kcal 8 %
Tluszcz 3,4 g 1,7 g 13%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g 0 %
Węglowodany 70 g 35 g 13 %
- w tym cukry 18 g 9 g 10 %
Błonnik 16 g 8 g -
Białko 7 g 3,5 g 7 %
Sól** 0,03 g 0,015 g < 1 %
RWS - Referencyina Wartość Spożycia przeciętnej, osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal) **Zanartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Masa netto: 1000 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach: w zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Targroch |
Rodzaj | Kasztanowa |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 1 |
Cechy ?Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych. | Nie zawiera cukru, Nie zawiera konserwantów, Produkt wegański, Nie zawiera glutenu, Produkt wegetariański |
Dystrybucja | None |
Typ produktu ?Typ produktu w żywności to kategoria, do której należy dany produkt, określona na podstawie jego cech, składników lub sposobu produkcji. Może to obejmować m.in. produkty mleczne, mięsne, roślinne czy przetworzone. Ułatwia to klasyfikację i porównanie różnych artykułów spożywczych. | Mąka |
Produkty rekomendowane
Mąka kasztanowa z jadalnych kasztanów 1Kg - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Mąka kasztanowa z jadalnych kasztanów 1Kg- Oferty
-
- Dane i opinie o naturalset.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Mąka i mieszanki chlebowe od naturalset.pl
Warianty tego produktu
-
38,90złMąka kasztanowa 1 kg Targroch
-
- Dane i opinie o fit-zone.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Mąka i mieszanki chlebowe od fit-zone.pl
Warianty tego produktu
-
40,45złTargroch Mąka kasztanowa 1kg Bezglutenowa 1000g Błonnik Wit. grupy B Wypieki KETO
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 38,90zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Mąka kasztanowa z jadalnych kasztanów 1Kg - Opinie
Klienci, którzy kupili Mąka kasztanowa z jadalnych kasztanów 1Kg, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane