Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231

2 124,15
Program Ochrony Kupujących
Darmowa wysyłka
Wysyłka w 1 dzień

Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231 - Opis i dane produktu

"Nóż każdego szefa kuchni jest spojrzeniem w jego duszę"
Rokusaburo Michiba, ekspert kuchni japońskiej i szef kuchni
Japoński nóż do chleba z długim i wystarczająco mocnym ostrzem jest idealny do krojenia chleba i pieczywa. Ząbkowane ostrze z łatwością przebija się przez chrupiącą skórkę pieczywa, a cięcia będą czyste i precyzyjne. Zaprojektowany w tradycyjnym, praktycznym stylu, nóż ten jest idealny do codziennego użytku w Twojej kuchni. Wygodna rękojeść doskonale leży w dłoni.
Specyfikacja: długość ostrza 23 cm, długość uchwytu 11,5 cm, waga 0,190 kg
Seria noży MIYABI 5000MCD łączy w sobie doskonałą funkcjonalność, ergonomię i niepowtarzalny design. Każdy pojedynczy nóż jest wynikiem autentycznego rzemiosła z "miasta noży" Seki. Tradycyjne rzemiosło i nowoczesna technologia zaowocowały najwyższą możliwą jakością wśród noży produkowanych komercyjnie. Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC63 jest zamknięty w 100 warstwach stali o dwóch różnych twardościach. Specjalne wykończenie ostrza nadaje mu warstwową fakturę, nadając każdemu nożowi oryginalny. niepowtarzalny damasceński wzór kwiatowy. Aby uzyskać jeszcze lepsze właściwości stali, zastosowano unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego jest ona mrożona w temperaturze -196°C. Uzyskany w ten sposób materiał charakteryzuje się ekstremalną twardością 63 w skali Rockwella. Nóż jest symetrycznie ręcznie szlifowany w kształt litery "V" pod kątem 19°. Tradycyjne ręczne ostrzenie Honbazuke sprawdzane było setki lat przez mistrzów produkcji noży. Jest to wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Dzięki klinowej krawędzi tnącej, ostrze z łatwością przenika przez produkty spożywcze. Klasyczna rękojeść w kształcie litery "D" wykonana jest z brzozy Masur. Tekstura i usłojenie drewna sprawia, że każda sztuka jest oryginalna. Zastosowany materiał doskonale symbolizuje japoński szacunek do natury. Wyrafinowana dekoracja uchwytu tkwi w detalach w stylu azjatyckim - podstawa ze stali nierdzewnej z logo, dekoracyjny element o mozaikowej fakturze i czerwona linia przynoszą silne wrażenia estetyczne.
Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC63
Twardość 63 Rockwell
CRYODUR® - unikalna metoda liofilizacji / wyżarzania
101 warstw stali
Damasceński (kwiatowy) design
Autentyczny, wąski kształt japoński
Ostrze w kształcie litery “V”
Honbazuke unikalny trójfazowy szlif ręczny
Ostrze Katana Edge
Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
Wygodny uchwyt w kształcie litery D wykonany z brzozy mazurskiej
Idealne wyważenie dla wygodnej manipulacji z nożem
Podstawa ze stali nierdzewnej z logo
Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. I. HENKELS. Dzięki temu firma ZWILLING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.
Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.
Zalecenia i konserwacja:
Nie należy używać noży do krojenia bardzo twardych produktów, takich jak np. produkty mrożone.
Nie należy narażać noża na długotrwały kontakt z wodą lub solą
Unikaj zginania noża
Aby zachować ostrość, zaleca się umyć nóż ręcznie delikatnym środkiem czyszczączym i natychmiast wysuszyć
Chroń nóż przed zderzeniem
Jeśli nie używasz noża przez dłuższy czas, zaleca się owinąć go w suchą tkaninę lub gazetę. Olej do tuszu używany przy drukowaniu gazet chroni ostrze przed ewentualną korozją
W ramach pielęgnacji możesz ostrze przecierać ścierką nasączoną olejem, co zwiększy odporność na korozję
Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu

Podstawowe informacje

Marka Miyabi
Rodzaj ? Noże do chleba
Kolor Brązowe

Parametry techniczne

Długość ostrza ? 23 cm
Twardość ostrza 64 HRC
Materiał uchwytu ? Drewniane
Materiał ostrza ? Ze stali

Produkty rekomendowane

Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231 - Opinie

Klienci, którzy kupili Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

/
0%
funkcjonalność
/
0%
jakość
/
0%
wygląd
Liczba głosów: 0 Liczba opinii: 0

Produkty rekomendowane

Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231 - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Wybrane oferty

Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231 - Pozostałe oferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 1 297,66

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane