Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231 - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
"Nóż każdego szefa kuchni jest spojrzeniem w jego duszę"
Rokusaburo Michiba, ekspert kuchni japońskiej i szef kuchni
Japoński nóż do chleba z długim i wystarczająco mocnym ostrzem jest idealny do krojenia chleba i pieczywa. Ząbkowane ostrze z łatwością przebija się przez chrupiącą skórkę pieczywa, a cięcia będą czyste i precyzyjne. Zaprojektowany w tradycyjnym, praktycznym stylu, nóż ten jest idealny do codziennego użytku w Twojej kuchni. Wygodna rękojeść doskonale leży w dłoni.
Specyfikacja: długość ostrza 23 cm, długość uchwytu 11,5 cm, waga 0,190 kg
Seria noży MIYABI 5000MCD łączy w sobie doskonałą funkcjonalność, ergonomię i niepowtarzalny design. Każdy pojedynczy nóż jest wynikiem autentycznego rzemiosła z "miasta noży" Seki. Tradycyjne rzemiosło i nowoczesna technologia zaowocowały najwyższą możliwą jakością wśród noży produkowanych komercyjnie. Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC63 jest zamknięty w 100 warstwach stali o dwóch różnych twardościach. Specjalne wykończenie ostrza nadaje mu warstwową fakturę, nadając każdemu nożowi oryginalny. niepowtarzalny damasceński wzór kwiatowy. Aby uzyskać jeszcze lepsze właściwości stali, zastosowano unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego jest ona mrożona w temperaturze -196°C. Uzyskany w ten sposób materiał charakteryzuje się ekstremalną twardością 63 w skali Rockwella. Nóż jest symetrycznie ręcznie szlifowany w kształt litery "V" pod kątem 19°. Tradycyjne ręczne ostrzenie Honbazuke sprawdzane było setki lat przez mistrzów produkcji noży. Jest to wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Dzięki klinowej krawędzi tnącej, ostrze z łatwością przenika przez produkty spożywcze. Klasyczna rękojeść w kształcie litery "D" wykonana jest z brzozy Masur. Tekstura i usłojenie drewna sprawia, że każda sztuka jest oryginalna. Zastosowany materiał doskonale symbolizuje japoński szacunek do natury. Wyrafinowana dekoracja uchwytu tkwi w detalach w stylu azjatyckim - podstawa ze stali nierdzewnej z logo, dekoracyjny element o mozaikowej fakturze i czerwona linia przynoszą silne wrażenia estetyczne.
Rokusaburo Michiba, ekspert kuchni japońskiej i szef kuchni
Japoński nóż do chleba z długim i wystarczająco mocnym ostrzem jest idealny do krojenia chleba i pieczywa. Ząbkowane ostrze z łatwością przebija się przez chrupiącą skórkę pieczywa, a cięcia będą czyste i precyzyjne. Zaprojektowany w tradycyjnym, praktycznym stylu, nóż ten jest idealny do codziennego użytku w Twojej kuchni. Wygodna rękojeść doskonale leży w dłoni.
Specyfikacja: długość ostrza 23 cm, długość uchwytu 11,5 cm, waga 0,190 kg
Seria noży MIYABI 5000MCD łączy w sobie doskonałą funkcjonalność, ergonomię i niepowtarzalny design. Każdy pojedynczy nóż jest wynikiem autentycznego rzemiosła z "miasta noży" Seki. Tradycyjne rzemiosło i nowoczesna technologia zaowocowały najwyższą możliwą jakością wśród noży produkowanych komercyjnie. Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC63 jest zamknięty w 100 warstwach stali o dwóch różnych twardościach. Specjalne wykończenie ostrza nadaje mu warstwową fakturę, nadając każdemu nożowi oryginalny. niepowtarzalny damasceński wzór kwiatowy. Aby uzyskać jeszcze lepsze właściwości stali, zastosowano unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego jest ona mrożona w temperaturze -196°C. Uzyskany w ten sposób materiał charakteryzuje się ekstremalną twardością 63 w skali Rockwella. Nóż jest symetrycznie ręcznie szlifowany w kształt litery "V" pod kątem 19°. Tradycyjne ręczne ostrzenie Honbazuke sprawdzane było setki lat przez mistrzów produkcji noży. Jest to wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Dzięki klinowej krawędzi tnącej, ostrze z łatwością przenika przez produkty spożywcze. Klasyczna rękojeść w kształcie litery "D" wykonana jest z brzozy Masur. Tekstura i usłojenie drewna sprawia, że każda sztuka jest oryginalna. Zastosowany materiał doskonale symbolizuje japoński szacunek do natury. Wyrafinowana dekoracja uchwytu tkwi w detalach w stylu azjatyckim - podstawa ze stali nierdzewnej z logo, dekoracyjny element o mozaikowej fakturze i czerwona linia przynoszą silne wrażenia estetyczne.
Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC63
Twardość 63 Rockwell
CRYODUR® - unikalna metoda liofilizacji / wyżarzania
101 warstw stali
Damasceński (kwiatowy) design
Autentyczny, wąski kształt japoński
Ostrze w kształcie litery “V”
Honbazuke unikalny trójfazowy szlif ręczny
Ostrze Katana Edge
Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
Wygodny uchwyt w kształcie litery D wykonany z brzozy mazurskiej
Idealne wyważenie dla wygodnej manipulacji z nożem
Podstawa ze stali nierdzewnej z logo
Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. I. HENKELS. Dzięki temu firma ZWILLING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.
Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.
Zalecenia i konserwacja:
Twardość 63 Rockwell
CRYODUR® - unikalna metoda liofilizacji / wyżarzania
101 warstw stali
Damasceński (kwiatowy) design
Autentyczny, wąski kształt japoński
Ostrze w kształcie litery “V”
Honbazuke unikalny trójfazowy szlif ręczny
Ostrze Katana Edge
Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
Wygodny uchwyt w kształcie litery D wykonany z brzozy mazurskiej
Idealne wyważenie dla wygodnej manipulacji z nożem
Podstawa ze stali nierdzewnej z logo
Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. I. HENKELS. Dzięki temu firma ZWILLING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.
Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.
Zalecenia i konserwacja:
Nie należy używać noży do krojenia bardzo twardych produktów, takich jak np. produkty mrożone.
Nie należy narażać noża na długotrwały kontakt z wodą lub solą
Unikaj zginania noża
Aby zachować ostrość, zaleca się umyć nóż ręcznie delikatnym środkiem czyszczączym i natychmiast wysuszyć
Chroń nóż przed zderzeniem
Jeśli nie używasz noża przez dłuższy czas, zaleca się owinąć go w suchą tkaninę lub gazetę. Olej do tuszu używany przy drukowaniu gazet chroni ostrze przed ewentualną korozją
W ramach pielęgnacji możesz ostrze przecierać ścierką nasączoną olejem, co zwiększy odporność na korozję
Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu
Nie należy narażać noża na długotrwały kontakt z wodą lub solą
Unikaj zginania noża
Aby zachować ostrość, zaleca się umyć nóż ręcznie delikatnym środkiem czyszczączym i natychmiast wysuszyć
Chroń nóż przed zderzeniem
Jeśli nie używasz noża przez dłuższy czas, zaleca się owinąć go w suchą tkaninę lub gazetę. Olej do tuszu używany przy drukowaniu gazet chroni ostrze przed ewentualną korozją
W ramach pielęgnacji możesz ostrze przecierać ścierką nasączoną olejem, co zwiększy odporność na korozję
Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Miyabi |
Rodzaj ?Podział noży kuchennych ze względu na rodzaj obejmuje różne noże, dostosowane do konkretnych zadań. Znajdziesz noże uniwersalne, do chleba, ryb, serów, kuchenne, szefa kuchni, a także noże specjalistyczne, np. do filetowania, obierania, siekania czy smarowania. | Noże do chleba |
Kolor | Brązowe |
Parametry techniczne |
|
Długość ostrza ?Długość ostrza w nożach kuchennych to miara od czubka ostrza do nasady. Wybierając nóż, zwróć uwagę na długość ostrza, która wpływa na wszechstronność i precyzję podczas krojenia. Krótsze ostrze sprawdzi się do precyzyjnych prac, podczas gdy dłuższe może być bardziej uniwersalne. | 23 cm |
Twardość ostrza | 64 HRC |
Materiał uchwytu ?Materiał uchwytu w nożach kuchennych to substancja, z której wykonana jest rękojeść narzędzia. Ważne jest, aby wybierać uchwyty z materiałów trwałych, antypoślizgowych i łatwych w utrzymaniu czystości. Na Ceneo.pl znajdziesz różnorodność materiałów uchwytów, takich jak drewno, tworzywa sztuczne czy stal nierdzewna, dostosowanych do różnych preferencji i stylów gotowania. | Drewniane |
Materiał ostrza ?Materiał ostrza to istotny czynnik wpływający na jakość i trwałość narzędzia. Wybierając nóż, zwróć uwagę na rodzaj materiału ostrza, takie jak stal nierdzewna, wysokowęglowa czy ceramiczna. Każdy materiał ma swoje zalety, wpływając na ostrość, łatwość ostrzenia i odporność na rdzę. | Ze stali |
Produkty rekomendowane
Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231 - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
-
>100ZŁ ZA KAŻDE WYDANE 1000ZŁ<
- Dane i opinie o kuchniasklep.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od kuchniasklep.pl
Warianty tego produktu
-
2 186,63złMiyabi - Nóż do pieczywa 23 cm 5000MCD - Zapłać później z PayPo
-
- Dane i opinie o kulina.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od kulina.pl
Warianty tego produktu
-
2 120,00złMIYABI Japoński nóż do chleba 5000MCD 23 cm
-
- Dane i opinie o SuperWnetrze.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od SuperWnetrze.pl
Warianty tego produktu
-
2 624,00złNóż do pieczywa 23 cm kod: 34376-231-0
Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231 - Pozostałe oferty
-
- Dane i opinie o kaufland.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od kaufland.pl
Warianty tego produktu
-
1 297,66złMiyabi nóż do pieczywa 23 cm 343762310
-
- Dane i opinie o sklep.puregreen.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od sklep.puregreen.pl
Warianty tego produktu
-
2 051,09złNóż do Pieczywa 23 cm - Miyabi
-
- Dane i opinie o brodasystem.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od brodasystem.pl
Warianty tego produktu
-
2 124,15złNóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
-
- Dane i opinie o ostry-sklep.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od ostry-sklep.pl
Warianty tego produktu
-
2 499,00złNóż Do Pieczywa 23 Cm 5000MCD Miyabi ® KUP TERAZ
-
- Dane i opinie o pelatohurt
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od pelatohurt
Warianty tego produktu
-
2 499,00złNóż Do Pieczywa 23 Cm 5000MCD Miyabi
-
POLECAMY ZAKUP W TYM SKLEPIE
- Dane i opinie o interioro.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od interioro.pl
Warianty tego produktu
-
2 499,00złMIYABI 5000MCD Nóż do pieczywa 23 cm
-
-
- Dane i opinie o marpuch.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od marpuch.pl
Warianty tego produktu
-
2 511,29złProfesjonalny nóż japoński do pieczywa 23 cm - Miyabi
-
- Dane i opinie o frankherbert.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od frankherbert.pl
Warianty tego produktu
-
2 529,00złMiyabi - nóż do pieczywa 23 cm 5000MCD
-
- Dane i opinie o Akces-Markt
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od Akces-Markt
Warianty tego produktu
-
2 701,99złNóż do pieczywa MIYABI 5000MCD 34376-231-0 - 23 cm
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 1 297,66zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Zobacz także
Wybrane oferty
?
Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231 - Opinie
Klienci, którzy kupili Miyabi 5000MCD nóż do pieczywa 34376-231, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane