TECHN.GASTR.z TOWAROzN. Cz.3 REA 9788302140808 - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 3 - podręcznik, składający się z trzech części, przeznaczony dla techników i szkół policealnych w zawodzie kucharz. Część 1: Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono w niej również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom. Część 2: Omawia ocenę towaroznawczą przetworów zbożowych, mięsa i podrobów zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza oraz sposoby ich wykorzystania w produkcji potraw. W tej części omówiono także sposoby przyrządzania ciast, zup i sosów gorących. Część 3: Poświęcona jest potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowane zostały kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy teoretycznej. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz, uwzględnia obowiązujące akty prawne, trendy i techniki stosowane w branży gastronomicznej oraz standardy.Autorzy: Małgorzata KonarzewskaData wprowadzenia: 2013-09-18EAN: 9788302140808ISBN: 978-83-02-14080-8Liczba stron: 332Oprawa: broszuraRok wydania: 2013Wymiary: 16,5x23,5
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Autor | Konarzewska Małgorzata |
Wybrane wydawnictwa ?Wybrane wydawnictwa to renomowane firmy, które publikują książki, znane z wysokiej jakości, różnorodności tytułów i często specjalizujące się w konkretnych gatunkach literatury. | WSiP |
Okładka ?Okładka książki to zewnętrzna część, która chroni i prezentuje treść. To pierwszy element, który przyciąga uwagę czytelników, zawierając tytuł, autora i grafikę. | Miękka |
Format | 16,5x23,5 cm |
Rok wydania ?Rok, w którym książka została opublikowana i dostępna dla czytelników. Pomaga określić, jak dawno została wydana. | 2006 |
Ilość stron ?Ilość stron to liczba kartek z tekstem wewnątrz książki, która określa jej długość i objętość treści. | 332 |
Język oryginału | Polski |
Tematyka ?Tematyka książek to główny temat, problem lub treść, które stanowią centralny punkt fabuły lub przekazu w danej książce, określający jej główny kontekst lub rodzaj treści. | Edukacja |
Wiek ?Wiek czytelnika w książkach to oznaczenie, dla jakiej grupy wiekowej przeznaczone jest dane dzieło literackie, pomagając rodzicom i czytelnikom wybierać odpowiednie treści dostosowane do wieku i zrozumienia dziecka. | Dla ucznia (7-10 lat) |
ISBN | 9788302140808 |
Produkty rekomendowane
TECHN.GASTR.z TOWAROzN. Cz.3 REA 9788302140808 - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
TECHN.GASTR.z TOWAROzN. Cz.3 REA 9788302140808- Oferty
-
- Dane i opinie o podrecznikowo.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
42,30złTechnologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz.3 szk.śr-podręcznik dla tech. i policealnej
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 42,30zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
TECHN.GASTR.z TOWAROzN. Cz.3 REA 9788302140808 - Opinie
Klienci, którzy kupili TECHN.GASTR.z TOWAROzN. Cz.3 REA 9788302140808, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane