Shiori 撓 Sashimi - wielowarstwowa stal damasceńska 25,40 cm - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi - profesjonalny nóż do przyrządzania sushi. Posiada wyjątkowo twardy rdzeń i unikalną strukturę powierzchni wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej.


Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi - przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie plastry.
Sprawdza się podczas przygotowywania sashimi oraz wielu innych wariantów sushi.
W tym celu stworzono specjalną formę ostrza z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni.
Ostrze wykonane jest z 67 warstw oryginalnej japońskiej cienkiej stali damasceńskiej AUS-10.
Wielowarstwowość stali sprawia, że struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna.
Rękojeść wykonana jest z czarnego drewna hebanowego co dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni oraz na prezent.
*Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.
Sprawdza się podczas przygotowywania sashimi oraz wielu innych wariantów sushi.
W tym celu stworzono specjalną formę ostrza z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni.
Ostrze wykonane jest z 67 warstw oryginalnej japońskiej cienkiej stali damasceńskiej AUS-10.
Wielowarstwowość stali sprawia, że struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna.
Rękojeść wykonana jest z czarnego drewna hebanowego co dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni oraz na prezent.
*Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Shiori |
Model | Sashimi |
Rodzaj ?Podział noży kuchennych ze względu na rodzaj obejmuje różne noże, dostosowane do konkretnych zadań. Znajdziesz noże uniwersalne, do chleba, ryb, serów, kuchenne, szefa kuchni, a także noże specjalistyczne, np. do filetowania, obierania, siekania czy smarowania. | Noże do ryb |
Parametry techniczne |
|
Długość rękojeści | 13 cm |
Materiał uchwytu ?Materiał uchwytu w nożach kuchennych to substancja, z której wykonana jest rękojeść narzędzia. Ważne jest, aby wybierać uchwyty z materiałów trwałych, antypoślizgowych i łatwych w utrzymaniu czystości. Na Ceneo.pl znajdziesz różnorodność materiałów uchwytów, takich jak drewno, tworzywa sztuczne czy stal nierdzewna, dostosowanych do różnych preferencji i stylów gotowania. | Drewniane |
Materiał ostrza ?Materiał ostrza to istotny czynnik wpływający na jakość i trwałość narzędzia. Wybierając nóż, zwróć uwagę na rodzaj materiału ostrza, takie jak stal nierdzewna, wysokowęglowa czy ceramiczna. Każdy materiał ma swoje zalety, wpływając na ostrość, łatwość ostrzenia i odporność na rdzę. | Ze stali |
Waga | 220 g |
Dodatkowe informacje |
|
Liczba noży w zestawie ?Liczba noży w zestawie w nożach kuchennych informuje o tym, ile noży znajduje się w danym zestawie. Ilość noży w zestawie może się różnić w zależności od producenta i modelu noży. | 1 |
Opakowanie ?Opakowanie w nożach kuchennych określa sposób, w jaki są dostarczane. Zwróć uwagę na rodzaj opakowania, czy to pojedynczy nóż, zestaw noży czy blok na noże. Wybierając noże, rozważ praktyczność i sposób przechowywania. | W pudełku |
Produkty rekomendowane
Shiori 撓 Sashimi - wielowarstwowa stal damasceńska 25,40 cm - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Shiori 撓 Sashimi - wielowarstwowa stal damasceńska 25,40 cm- Oferty
-
ODBIERZ W JEDNYM z 600 SKLEPÓW
- Dane i opinie o Media Expert
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od Media Expert
Warianty tego produktu
-
448,00złNóż SHIORI Sashimi
-
SZYBKA DOSTAWA! PROSTE RATY!
- Dane i opinie o Avans
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od Avans
Warianty tego produktu
-
549,00złNóż SHIORI Sashimi
-
- Dane i opinie o EPIC-HOME
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od EPIC-HOME
Warianty tego produktu
-
549,00złSHIORI Sashimi - profesjonalny nóż do przyrządzania sushi 25,40 cm
-
- Dane i opinie o HEBITO
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od HEBITO
Warianty tego produktu
-
549,00złSHIORI Sashimi - profesjonalny nóż do przyrządzania sushi 25,40 cm
-
- Dane i opinie o shiori.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od shiori.pl
Warianty tego produktu
-
549,00złShiori 撓 Sashimi - wielowarstwowa stal damasceńska
-
DARMOWA DOSTAWA od 99zł! RATY!
- Dane i opinie o electro.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od electro.pl
Warianty tego produktu
-
549,00złNóż SHIORI Sashimi
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 448,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Shiori 撓 Sashimi - wielowarstwowa stal damasceńska 25,40 cm - Opinie
Klienci, którzy kupili Shiori 撓 Sashimi - wielowarstwowa stal damasceńska 25,40 cm, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane