Serwatka w proszku 1 Kg - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Serwatka jest produktem ubocznym przemysłu mleczarskiego o wysokiej wartości odżywczej. Jest on zazwyczaj produkowany w dużych ilościach, a jego usuwanie wraz ze ściekami stwarza ryzyko dla środowiska. Z tego powodu strumienie serwatki wykorzystuje się do produkcji produktów o wartości dodanej, takich jak suszona serwatka w proszku. Istnieje jednak kilka wyzwań związanych z przetwarzaniem serwatki, które prowadzą do niskiej wydajności i jakości proszku, zwłaszcza zbrylania. Wyzwaniom tym można sprostać poprzez optymalizację receptury produktu i parametrów przetwarzania. W tym przeglądzie omawiamy wpływ etapów produkcji suszonego białka serwatkowego w proszku i parametrów procesu na jakość końcowego produktu w proszku. Początkowy skład serwatki użytej do produkcji suszu serwatkowego w proszku wpływa na końcową jakość produktu. Ogólnie rzecz biorąc, wysoka zawartość składników mineralnych i/lub kwasu mlekowego nie jest pożądana, ponieważ te składniki powodują przywieranie cząstek serwatki zawierających laktozę do powierzchni urządzeń suszących, zmniejszając w ten sposób uzysk proszku. Skuteczna prekrystalizacja laktozy jest niezbędna, ponieważ wysoka zawartość amorficznej laktozy zwiększa lepkość cząstek suszonej serwatki w proszku i powoduje zbrylanie się podczas przechowywania. Dlatego serwatka przed suszeniem rozpyłowym powinna zostać poddana filtracji i prekrystalizacji laktozy. Badania pokazują, że możliwe jest opóźnienie zbrylania i poprawa cech jakościowych suszonej serwatki w proszku poprzez optymalizację receptury produktu i operacji przetwarzania.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Rafex |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 1000 |
Cechy ?Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych. | Nie zawiera oleju palmowego |
Produkty rekomendowane
Serwatka w proszku 1 Kg - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Serwatka w proszku 1 Kg- Oferty
-
- Dane i opinie o rafex.eu
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Ciasta i dodatki do ciast od rafex.eu
Warianty tego produktu
-
15,00złSerwatka w proszku 1 Kg
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 15,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Serwatka w proszku 1 Kg - Opinie
Klienci, którzy kupili Serwatka w proszku 1 Kg, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane