Bakalland masa makowa z bakaliami 850g

4,4
13 opinii
9,99
Program Ochrony Kupujących
Wysyłka od 9,90 zł
Wysyłka w 1 dzień

Bakalland masa makowa z bakaliami 850g - Opis i dane produktu

BAKALLAND MASA MAKOWA Z BAKALIAMI

Źródło wapnia, żelaza i błonnika, z bakaliami, Dobra i Polska firma.

Masa makowa Bakalland to gwarancja udanego wypieku. Trzykrotnie mielony mak nadaje jej odpowiedni smak i aksamitną konsystencję. Bogactwo bakalii z pewnością zachwyci każdego - soczyste rodzynki w połączeniu z aromatyczną skórką pomarańczową i miodem tworzą doskonałą kompozycje smakową. Jednocześnie masa makowa Bakalland stanowi źródło wapnia, żelaza i błonnika.

Składniki

woda, bakalie 28% (mak 22%, rodzynki, skórka pomarańczowa (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy)), cukier, miód sztuczny, mąka pszenna, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy
Produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, selera.
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Makowiec z żurawiną
Ciasto:
- 1/5 kostki do pieczenia Kasia
- 2 szklanki mąki
- 1/3 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 2 duże jajka
- 20 g drożdży
- 1 cukier wanilinowy
- szczypta soli
Nadzienie:
- 550 g masy makowej Bakalland
- 50 g orzechów włoskich Bakalland
- 50 g suszonej żurawiny Bakalland
- 2 łyżki kaszy mannej
- 1 duże jajko

1. Przygotowujemy rozczyn: W misce kruszymy drożdże, dodajemy po łyżce cukru i mąki oraz tyle letniego mleka, by rozczyn miał gęstość śmietany. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2. Do miski wsypujemy resztę mąki, cukier, cukier wanilinowy, jajka i sól. Wlewamy rozczyn i resztę mleka. Wszystko mieszamy mikserem. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną Kasię. Zagniatamy, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Całość przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
3. Orzechy siekamy i mieszamy z żurawiną i roztrzepanym jajkiem. Dodajemy do masy makowej razem z kaszą manną.
4. Gdy ciasto podwoi objętość, rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia na prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy masę makową i zwijamy ciasto w roladę.
5. Ciasto przekładamy razem z papierem do podłużnej foremki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Makowiec wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160°C ok. 40 min.

Podstawowe informacje

Marka Bakalland
Rodzaj Kremy i masy
Waga (g) ? 850
Liczba sztuk w opakowaniu 1
Cechy ? Nie zawiera cukru

Produkty rekomendowane

Bakalland masa makowa z bakaliami 850g - Opinie

Klienci, którzy kupili Bakalland masa makowa z bakaliami 850g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

4,4
13 opinii
/
85%
aromat
/
87%
jakość
/
77%
smak
Liczba głosów: 13 Liczba opinii: 13
CeneoAI
Podsumowanie wygenerowane przez sztuczną inteligencję na podstawie 13 najbardziej użytecznych opinii użytkowników.
Użytkownicy napisali
Bakalland masa makowa z bakaliami cieszy się dużym uznaniem wśród użytkowników, którzy doceniają jej jakość, smak oraz wygodę użycia. Wiele osób podkreśla, że produkt idealnie sprawdza się w przygotowywaniu makowca, jednak pojawiają się także głosy krytyczne dotyczące słodkości i zawartości maku.
Zalety wspomniane przez zdecydowaną większość
Wysoka jakość
Komfort użycia
Duża ilość bakalii
Wady wspomniane przez część użytkowników
Słodkość
Niska zawartość maku
0
Ocena: 4,5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Produkt dobrej jakości następnym razem tez zamówie
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Najlepsza masa makowa na rynku:-)
Zalety
aromat
jakość
smak
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Ok
Skomentuj opinię
Ocena: 3,5/5
prosty sposob na przepysznego makowca, otweiramy puszke i wykladmy na ciasto, pieczemy i gotowe. ja nie umiem zrobic masy makowej, ale ta z puszki jest cudna. pieknie pachnie i wspaniale s makuje:)
Zalety
jakość
smak
1 komentarz
Ocena: 4,5/5
gotowa masa makowa, sama w sobie słodka jak diabli, ale na ciasto w sam raz, juz nie trzeba dodawać cukru i "SZYBKI" makowiec gotowy, znacznie przyspieszyło to przygotowania do świąt wielkanocnych
Zalety
aromat
jakość
smak
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Gotowa masa makowa z dużą ilością dodatkowych składników. Po co sobie utrudniać życie i samemu przygotowywać, skoro taki gotowiec jest dostępny od ręki.
Zalety
aromat
jakość
smak
1 komentarz
Ocena: 5/5
Bardzo dobra do makowca,super jakość oraz smak,lepszej nie ma,dużo bakalii w środku.
Zalety
smak
Skomentuj opinię
Ocena: 4/5
Każdy makowiec razem z tą puszką wychodzi wyśmienicie.Masa jest pełna maku, bez zbędnych konserwantów.
Skomentuj opinię
Ocena: 1/5
bardzo slabo,kolor katastrofa,slodkie strasznie. 22% maku w masie "makowej"? Szkoda tylko straczonego czasu i pracy,
3 komentarze

Produkty rekomendowane

Bakalland masa makowa z bakaliami 850g - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Bakalland masa makowa z bakaliami 850gOferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 9,99

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane