Samura Harakiri Nóż Kuchenny Gyuto 182Mm - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Nóż do siekania Gyuto Samura Harakiri 18,2cm
- Producent: Samura
- Model: SHR-0185B
- Długość całkowita: 182 mm
- Długość ostrza: 122 mm
- Materiał ostrza: STAL AUS-8
- Typ ostrza: dwustronne
- Materiał rękojeści: ABS
- Twardość: ok. 58-59 HRC
- Waga: 114g
NÓŻ SAMURA HARAKIRI Gyuto 182 mm
HARAKIRI SAMURA to nowoczesna seria solidnych noży kuchennych, wykonanych ze stali nierdzewnej AUS 8. Nóż kuchni SAMURA wyróżnia się solidną konstrukcją oraz ostrym ostrzem. Ostrze noża "Gyuto" SHR-0185B wykonane jest ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej typu AUS-8. Jest to stal, która zapewnia łatwe ostrzenie i twardość 58 HRC. Wygodna rękojeść nie ślizga się i nie brudzi. W nożu zastosowano mocowanie typu „full tang”, co odróżnia wyraźnie tą klasę noży od tanich z marketu. Nóż jest lekki, bardzo ostry i posiada ostrze dwustronne.
Jakość za rozsądną cenę
to motto przyświecające naszej działalności. Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Samura |
Rodzaj ?Podział noży kuchennych ze względu na rodzaj obejmuje różne noże, dostosowane do konkretnych zadań. Znajdziesz noże uniwersalne, do chleba, ryb, serów, kuchenne, szefa kuchni, a także noże specjalistyczne, np. do filetowania, obierania, siekania czy smarowania. | Noże uniwersalne |
Parametry techniczne |
|
Materiał uchwytu ?Materiał uchwytu w nożach kuchennych to substancja, z której wykonana jest rękojeść narzędzia. Ważne jest, aby wybierać uchwyty z materiałów trwałych, antypoślizgowych i łatwych w utrzymaniu czystości. Na Ceneo.pl znajdziesz różnorodność materiałów uchwytów, takich jak drewno, tworzywa sztuczne czy stal nierdzewna, dostosowanych do różnych preferencji i stylów gotowania. | Plastikowe |
Materiał ostrza ?Materiał ostrza to istotny czynnik wpływający na jakość i trwałość narzędzia. Wybierając nóż, zwróć uwagę na rodzaj materiału ostrza, takie jak stal nierdzewna, wysokowęglowa czy ceramiczna. Każdy materiał ma swoje zalety, wpływając na ostrość, łatwość ostrzenia i odporność na rdzę. | Ze stali |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Samura Harakiri Nóż Kuchenny Gyuto 182Mm - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Samura Harakiri Nóż Kuchenny Gyuto 182Mm- Oferty
-
- Dane i opinie o ZABUDOWA-AGD
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Noże kuchenne od ZABUDOWA-AGD
Warianty tego produktu
-
99,00złNóż Szefa Kuchni Samura Harakiri Gyuto 182 mm
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 99,00zł
Samura Harakiri Nóż Kuchenny Gyuto 182Mm - Opinie
Klienci, którzy kupili Samura Harakiri Nóż Kuchenny Gyuto 182Mm, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane