Natura Wita Herbatka Magiczna Chwila 100G - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
NATURA WITA HERBATA OWOCOWO-ZIOŁOWA MAGICZNA CHWILA 100G
Hibiskus
Hibiskus (kwiat malwy sudańskiej) to wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C oraz wapnia, witamin i soli mineralnych.
Przyspiesza on przemianę materii, zmniejsza wchłanianie w jelitach, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza organizm. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje się mu antybakteryjne i moczopędne działanie, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie. Kwiat hibiskusa ma również właściwości obniżające ciśnienie krwi, a polisacharydy wzmacniają odporność organizmu. Działa on też kojąco, przeciwzapalnie oraz łagodzi podrażnienia.
Hibiskus
Hibiskus (kwiat malwy sudańskiej) to wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C oraz wapnia, witamin i soli mineralnych.
Przyspiesza on przemianę materii, zmniejsza wchłanianie w jelitach, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza organizm. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje się mu antybakteryjne i moczopędne działanie, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie. Kwiat hibiskusa ma również właściwości obniżające ciśnienie krwi, a polisacharydy wzmacniają odporność organizmu. Działa on też kojąco, przeciwzapalnie oraz łagodzi podrażnienia.
Owoc jarzębiny
Owoc jarzębiny działa wzmacniająco, witaminizująco, moczopędnie, przeciwzapalnie w obrębie dróg moczowych i błon śluzowych przewodu pokarmowego, a także ściągająco, przeciwbiegunkowo i przeciwmiażdżycowo.
Stosuje się go w chorobach przewodu pokarmowego w biegunkach, w nieżytach, w chorobach wątroby i dróg żółciowych, jako środek osłaniający i odtruwający wątrobę. Skuteczny jest w osłabieniu nerek, w stanach zapalnych dróg moczowych i w kamicy moczowej. Podaje się go również w chorobach obwodowego krążenia krwi, w kruchości naczyń krwionośnych, w żylakach odbytu i w miażdżycy. Stosuje się go w chorobach spowodowanych niedoborem witamin A i C - takich, jak choroby oczu (m.in. jaskra, zaćma), a także w alergiach, paradontozie, w wypadaniu zębów i włosów.
Owoc jarzębiny działa wzmacniająco, witaminizująco, moczopędnie, przeciwzapalnie w obrębie dróg moczowych i błon śluzowych przewodu pokarmowego, a także ściągająco, przeciwbiegunkowo i przeciwmiażdżycowo.
Stosuje się go w chorobach przewodu pokarmowego w biegunkach, w nieżytach, w chorobach wątroby i dróg żółciowych, jako środek osłaniający i odtruwający wątrobę. Skuteczny jest w osłabieniu nerek, w stanach zapalnych dróg moczowych i w kamicy moczowej. Podaje się go również w chorobach obwodowego krążenia krwi, w kruchości naczyń krwionośnych, w żylakach odbytu i w miażdżycy. Stosuje się go w chorobach spowodowanych niedoborem witamin A i C - takich, jak choroby oczu (m.in. jaskra, zaćma), a także w alergiach, paradontozie, w wypadaniu zębów i włosów.
Owoc bzu czarnego
Owoc bzu czarnego działa napotnie, moczopędnie, lekko przeczyszczająco i słabo przeciwbólowo oraz przeciwreumatycznie i przeciwzapalnie. To tzw. środek czyszczący krew, gdyż usuwa z organizmu (m.in. z potem, moczem) szkodliwe produkty przemiany materii i trujące toksyny.
Owoc tarniny
Owoc tarniny działa przeciwbiegunkowo, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie.
Stosuje się go w lekkich zapaleniach błony śluzowej jamy ustnej i gardła, nieżytach żołądka i jelit oraz w łagodnych biegunkach.
Owoc bzu czarnego działa napotnie, moczopędnie, lekko przeczyszczająco i słabo przeciwbólowo oraz przeciwreumatycznie i przeciwzapalnie. To tzw. środek czyszczący krew, gdyż usuwa z organizmu (m.in. z potem, moczem) szkodliwe produkty przemiany materii i trujące toksyny.
Owoc tarniny
Owoc tarniny działa przeciwbiegunkowo, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie.
Stosuje się go w lekkich zapaleniach błony śluzowej jamy ustnej i gardła, nieżytach żołądka i jelit oraz w łagodnych biegunkach.
Dzika róża
Dzika róża wykazuje działanie wzmacniające, odżywcze, witaminizujące, oczyszczające, przeciwzapalne, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, wykrztuśne, przeciwgorączkowe, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, wzmacniające nerki oraz krew, zwiększające popęd płciowy, regulujące miesiączkowanie i przeciwdepresyjne.
Wielokierunkowe działanie róży wynika z dużej zawartości witaminy C, w połączeniu z innymi witaminami. Witamina C w organizmie bierze udział w procesach utleniania i redukcji, a to podstawowe procesy toczące się w całym organizmie we wszystkich narządach i we wszystkich tkankach. Warto nadmienić, iż witamina C zawarta w róży jest aktywna i trwała w przeciwieństwie do syntetycznej, która przedawkowana jest przyczyną m.in. biegunki czy kamieni nerkowych.
Cenną właściwością witaminy C jest hamowanie powstania nitrozoamin, które są związkami rakotwórczymi i powstają w przewodzie pokarmowym po spożyciu przenawożonych azotem roślin i innych pokarmów zawierających nadmiar azotu, między innymi wędlin.
Zapotrzebowanie na witaminę C wzrasta u dzieci, u kobiet w ciąży oraz u matek karmiących, w czasie choroby, zwłaszcza przebiegającej z gorączką, u palaczy, u alkoholików, u ludzi pijących dużo kawy i herbaty, u lekomanów i u narkomanów.
Owoce róży stosuje się w spadku odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych, w chorobach zakaźnych, przeziębieniach, w infekcjach bakteryjnych i wirusowych, zwłaszcza przebiegających z wysoką gorączką, a także w chorobie nowotworowej. Różę stosuje się również u rekonwalescentów po wszelkich chorobach, szczególnie długotrwałych, zakaźnych, po wszelkiego typu operacjach.
Dzika róża wykazuje działanie wzmacniające, odżywcze, witaminizujące, oczyszczające, przeciwzapalne, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, wykrztuśne, przeciwgorączkowe, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, wzmacniające nerki oraz krew, zwiększające popęd płciowy, regulujące miesiączkowanie i przeciwdepresyjne.
Wielokierunkowe działanie róży wynika z dużej zawartości witaminy C, w połączeniu z innymi witaminami. Witamina C w organizmie bierze udział w procesach utleniania i redukcji, a to podstawowe procesy toczące się w całym organizmie we wszystkich narządach i we wszystkich tkankach. Warto nadmienić, iż witamina C zawarta w róży jest aktywna i trwała w przeciwieństwie do syntetycznej, która przedawkowana jest przyczyną m.in. biegunki czy kamieni nerkowych.
Cenną właściwością witaminy C jest hamowanie powstania nitrozoamin, które są związkami rakotwórczymi i powstają w przewodzie pokarmowym po spożyciu przenawożonych azotem roślin i innych pokarmów zawierających nadmiar azotu, między innymi wędlin.
Zapotrzebowanie na witaminę C wzrasta u dzieci, u kobiet w ciąży oraz u matek karmiących, w czasie choroby, zwłaszcza przebiegającej z gorączką, u palaczy, u alkoholików, u ludzi pijących dużo kawy i herbaty, u lekomanów i u narkomanów.
Owoce róży stosuje się w spadku odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych, w chorobach zakaźnych, przeziębieniach, w infekcjach bakteryjnych i wirusowych, zwłaszcza przebiegających z wysoką gorączką, a także w chorobie nowotworowej. Różę stosuje się również u rekonwalescentów po wszelkich chorobach, szczególnie długotrwałych, zakaźnych, po wszelkiego typu operacjach.
Owoc aronii
Owoc aronii jest znakomitym źródłem wielu cennych substancji czynnych (antocyjany), witamin, karotenu, mikroelementów, błonnika i pektyn. Dzięki swoim właściwościom zwany jest źródłem zdrowia i młodości.
Antocyjany podobnie jak witaminy C, E, A - należą do tzw. antyutleniaczy zapobiegających tworzeniu szkodliwych cząsteczek tlenu. Działalność antocyjanów opóźnia proces starzenia się, ułatwia przemianę materii (zwłaszcza gospodarkę tłuszczową organizmu), łagodzi dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby. Dzięki tym wszystkim zaletom owoc aronii jest wykorzystywany w profilaktyce chorób serca, układu krwionośnego oraz układu nerwowego.
Owoc aronii jest znakomitym źródłem wielu cennych substancji czynnych (antocyjany), witamin, karotenu, mikroelementów, błonnika i pektyn. Dzięki swoim właściwościom zwany jest źródłem zdrowia i młodości.
Antocyjany podobnie jak witaminy C, E, A - należą do tzw. antyutleniaczy zapobiegających tworzeniu szkodliwych cząsteczek tlenu. Działalność antocyjanów opóźnia proces starzenia się, ułatwia przemianę materii (zwłaszcza gospodarkę tłuszczową organizmu), łagodzi dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby. Dzięki tym wszystkim zaletom owoc aronii jest wykorzystywany w profilaktyce chorób serca, układu krwionośnego oraz układu nerwowego.
Owoc borówki czarnej
Owoc borówki czarnej jest „lekiem" przewodu pokarmowego. Działa on odtruwająco, przeciwbiegunkowo, przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo. Ponadto reguluje i wzmacnia układ krążenia, działa za naczynia wieńcowe oraz na naczynia krwionośne oczu, poprawia widzenie o zmierzchu.
Owoc maliny
Owoc maliny wykazuje działanie napotne i przeciwgorączkowe, pobudza funkcjonowanie gruczołów potowych. Ma również działanie moczopędnie, oczyszczające, antyreumatyczne oraz odżywcze, przeczyszczające, wzmacniające żołądek i witaminizujące.
W medycynie ludowej stosowany był w bakteryjnych i wirusowych chorobach przeziębieniowych przebiegających z podwyższoną temperaturą. Skutecznie wzmacnia przy objawach awitaminozy organizmu, w szkorbucie i paradentozie.
Kwiat kocanki piaskowej
Kwiat kocanki piaskowej wykazuje działanie pobudzające czynności żołądka i wątroby, działa żółciotwórczo oraz rozkurczowo i przeciwzapalnie na przewód pokarmowy i drogi żółciowe.
Stosuje się go w niewydolności wątroby, spowodowanej uszkodzeniem miąższu, w niedostatecznym wydzielaniu żółci, w żółtaczce, w zastoju żółci, w kamicy żółciowej, po operacjach na drogach żółciowych, w stanach nieżytowych przewodu pokarmowego.
Liść jeżyny
Liść jeżyny działa na przewód pokarmowy ściągająco, przeciwbiegunkowo, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, oczyszczająco, zwłaszcza na jelita i regulująco na funkcje trawienne. Wykazuje również działanie łagodnie moczopędnie, regulujące przemianę materii i oczyszczające na organizm. Ułatwia usuwanie z moczem toksycznych produktów przemiany materii.
Liść maliny
Liść maliny wykazuje działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie jelit, naczyń krwionośnych. Działa również moczopędnie, przeciwreumatycznie, oczyszczająco i wzmacniająco na prostatę.
Skład: kwiat hibiskusa, jabłko, owoc jarzębiny, owoc bzu czarnego, owoc tarniny, skórka dzikiej róży, owoc aronii, owoc borówki czarnej, owoc wiśni, owoc maliny, kwiat kocanki, liść jeżyny, liść maliny
Owoc borówki czarnej jest „lekiem" przewodu pokarmowego. Działa on odtruwająco, przeciwbiegunkowo, przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo. Ponadto reguluje i wzmacnia układ krążenia, działa za naczynia wieńcowe oraz na naczynia krwionośne oczu, poprawia widzenie o zmierzchu.
Owoc maliny
Owoc maliny wykazuje działanie napotne i przeciwgorączkowe, pobudza funkcjonowanie gruczołów potowych. Ma również działanie moczopędnie, oczyszczające, antyreumatyczne oraz odżywcze, przeczyszczające, wzmacniające żołądek i witaminizujące.
W medycynie ludowej stosowany był w bakteryjnych i wirusowych chorobach przeziębieniowych przebiegających z podwyższoną temperaturą. Skutecznie wzmacnia przy objawach awitaminozy organizmu, w szkorbucie i paradentozie.
Kwiat kocanki piaskowej
Kwiat kocanki piaskowej wykazuje działanie pobudzające czynności żołądka i wątroby, działa żółciotwórczo oraz rozkurczowo i przeciwzapalnie na przewód pokarmowy i drogi żółciowe.
Stosuje się go w niewydolności wątroby, spowodowanej uszkodzeniem miąższu, w niedostatecznym wydzielaniu żółci, w żółtaczce, w zastoju żółci, w kamicy żółciowej, po operacjach na drogach żółciowych, w stanach nieżytowych przewodu pokarmowego.
Liść jeżyny
Liść jeżyny działa na przewód pokarmowy ściągająco, przeciwbiegunkowo, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, oczyszczająco, zwłaszcza na jelita i regulująco na funkcje trawienne. Wykazuje również działanie łagodnie moczopędnie, regulujące przemianę materii i oczyszczające na organizm. Ułatwia usuwanie z moczem toksycznych produktów przemiany materii.
Liść maliny
Liść maliny wykazuje działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie jelit, naczyń krwionośnych. Działa również moczopędnie, przeciwreumatycznie, oczyszczająco i wzmacniająco na prostatę.
Skład: kwiat hibiskusa, jabłko, owoc jarzębiny, owoc bzu czarnego, owoc tarniny, skórka dzikiej róży, owoc aronii, owoc borówki czarnej, owoc wiśni, owoc maliny, kwiat kocanki, liść jeżyny, liść maliny
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Natura Wita |
Gatunek ?Określa rodzaj herbaty, np. czarna, zielona, biała, oolong lub ziołowa, bazując na źródle liści, metodzie przetwarzania i smaku. To kluczowy czynnik wpływający na aromat, smak i właściwości zdrowotne herbaty. | Herbaty ziołowe |
Forma ?Herbaty występują w różnych formach, zależnie od rodzaju herbaty i preferencji smakowych. Herbata może być w liściach, sproszkowana a nawet w granulkach. Forma herbaty wpływa na jej smak, aromat i sposób parzenia, dając różnorodność w wyborze i przygotowaniu ulubionego napoju. | Liściaste |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 100 |
Cechy ?Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych. | Produkt ekologiczny |
Certyfikat ?Certyfikat w żywności to potwierdzenie zgodności produktu z określonymi standardami jakości, takimi jak brak GMO, sztucznych dodatków czy produkcja z poszanowaniem środowiska. Pomaga konsumentom wybierać produkty spełniające ich oczekiwania zdrowotne i etyczne. | Ekologiczny |
Produkty rekomendowane
Natura Wita Herbatka Magiczna Chwila 100G - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
-
- Dane i opinie o KupujNaturalne.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Herbata od KupujNaturalne.pl
Warianty tego produktu
-
16,50złHerbatka Magiczna Chwila 100g NATURA WITA
Natura Wita Herbatka Magiczna Chwila 100G - Pozostałe oferty
-
- Dane i opinie o inpostfresh.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Herbata od inpostfresh.pl
Warianty tego produktu
-
15,62złNatura Wita Herbata Magiczna Chwila 100G Owocowa
-
- Dane i opinie o ziolowykacik.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Herbata od ziolowykacik.pl
Warianty tego produktu
-
19,00złNatura Wita Herbatka Magiczna Chwila 100G
-
- Dane i opinie o zdrowysklep24.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Herbata od zdrowysklep24.pl
Warianty tego produktu
-
19,07złNATURA-WITA Herbatka Magiczna Chwila 100 g
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 15,62zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Natura Wita Herbatka Magiczna Chwila 100G - Opinie
Klienci, którzy kupili Natura Wita Herbatka Magiczna Chwila 100G, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane