Gama Tech Bakterie Śmietana Vivo 05G

VIVO . Dodatkowe cechy produktu Brak
14,50
Program Ochrony Kupujących
Wysyłka od 6,90 zł
Wysyłka w 1 dzień

Gama Tech Bakterie Śmietana Vivo 05G - Opis i dane produktu

Zakwaska do ukwaszenia śmietany w warunkach domowych.Domowa śmietana jest smaczna, a jej właściwości odżywcze są cenne dla organizmu. W skład śmietany wchodzą żywe bakterie kwasu mlekowego, a także potas, wapń, żelazo, witaminy A, E, B1, B2, C, PP. Domowa śmietana nie zawiera żadnych dodatków i tłuszczów roślinnych.Bez zbędnych dodatkówDomowa śmietana to bardzo smaczny produkt, który nie zawiera tłuszczów roślinnych (takich jak tani olej palmowy itp.) stabilizatorów, zagęszczaczy i środków konserwujących. Jest to szczególnie ważne w diecie dzieci.Po ukwaszeniu śmietanki Zakwaską VIVO uzyskuje się krem, który zawiera kwasy organiczne, sole mineralne potasu, wapnia, żelaza, witaminy - A, E, B1, B2, C, PP.Domowa śmietana nie jest poddawana obróbce termicznej, co pozwala na zachowanie jej korzystnych właściwości. Używając zakwaski VIVO do śmietany uzyskuje się żywy produkt.Sami decydujemy o zawartości tłuszczuInną wielką zaletą ukwaszonej w domu śmietany jest możliwość samodzielnego wyboru zawartości tłuszczu, poprzez wybranie śmietanki do ukwaszanie o takiej ilości tłuszczu, jaka nam odpowiada. Do ukwaszenia śmietany wykorzystujemy dostępną w sklepach śmietankę, ale można posłużyć się również mlekiem pełnotłustym - prosto od krowy (należy je wtedy spasteryzować). Otrzymamy w ten sposób ukwaszony produkt, który będzie miał wartość kaloryczną 2,5 razy mniejszą niż 20 procentowa śmietanka.Kultury bakteryjne:Lactococcus lactis ssp. cremoris szczep rozwijający się w mleku daje kremową konsystencję i śmietankowy smak.Lactococcus lactis ssp. diacetylactis szczep rozwijający się w mleku nadaje mu kwaśno-słodki i specyficzny smak.Lactococcus lactis ssp. lactis przy ukwaszeniu mleka dodaje kwaśny przyjemny smak, aktywnie zakwaszający na początku ukwaszania. Produkuje aktywny antybiotyk - nizinę .Streptococcus salivarius ssp. thermophilus rozwija się w mleku przy wyższych temperaturach (37 - 40) ° C, tworzy gładką, kremową konsystencję gęstego skrzepu, o przyjemnym smaku i zapachu sfermentowanego mleka. Ma wysoki wskaźnik lepkości .Kompleksowe odżywianieKultury bakteryjne dla śmietany wybierano w oparciu o ich symbiotyczne właściwości. Zaletą śmietany, jak również wszelkich produktów fermentacji mleka jest zrównoważony stosunek składników odżywczych: białka, tłuszczy, węglowodanów, aminokwasów, soli mineralnych, kwasu mlekowego.Składniki: liofilizowane szczepy bakterii Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Streptococcus salivarius subsp. thermophilusmasa netto: 1 fiolki = 0,5 g.Ilość bakterii w 1g:Bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld

Podstawowe informacje

Marka VIVO
Typ produktu ? Napoje
Cechy ? Brak

Produkty rekomendowane

Gama Tech Bakterie Śmietana Vivo 05G - Opinie

Klienci, którzy kupili Gama Tech Bakterie Śmietana Vivo 05G, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

/
0%
aromat
/
0%
jakość
/
0%
smak
Liczba głosów: 0 Liczba opinii: 0

Produkty rekomendowane

Gama Tech Bakterie Śmietana Vivo 05G - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Gama Tech Bakterie Śmietana Vivo 05GOferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 14,50

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane