Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1

Książka wydana w 2017 roku. Autor książki: Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina. Okładka: Miękka. Kod ISBN: 9788302167768
60,66
Program Ochrony Kupujących
Wysyłka od 5,99 zł
Kup do 15:00 - wysyłka dzisiaj

Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1 - Opis i dane produktu

Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2 Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik Część 1

Wydawnictwo: WSiP

EAN: 9788302167768

Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!

Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.

Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!

Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.

Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!

Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.

Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!

Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.

Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.

Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna

Autorzy: Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina

Język: polski

Wydawnictwo: WSiP

ISBN: 9788302167768

Rok wydania: 2017

Wydanie: 1

Liczba stron: 278

Oprawa: Miękka

Format: 17.0x24.0cm

Ciężar: 0.43 kg

Typ publikacji: Książka

Kategoria: Klasy 1-4

Podstawowe informacje

Autor Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina
Wybrani autorzy ? Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa ? WSiP
Okładka ? Miękka
Rok wydania ? 2017
Ilość stron ? 278
Szkoła ? Szkoła średnia
Klasa ? 1
Przedmiot ? Przedmioty zawodowe
Rodzaj ? Tradycyjne podręczniki
ISBN 9788302167768

Produkty rekomendowane

Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1 - Opinie

Klienci, którzy kupili Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

/
0%
akcja
/
0%
fabuła
/
0%
jakość wydania
Liczba głosów: 0 Liczba opinii: 0

Produkty rekomendowane

Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1 - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Wybrane oferty

Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1 - Pozostałe oferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 60,66

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane