Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1 - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2 Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik Część 1
Wydawnictwo: WSiP
EAN: 9788302167768
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
Autorzy: Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina
Język: polski
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302167768
Rok wydania: 2017
Wydanie: 1
Liczba stron: 278
Oprawa: Miękka
Format: 17.0x24.0cm
Ciężar: 0.43 kg
Typ publikacji: Książka
Kategoria: Klasy 1-4
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Autor | Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina |
Wybrani autorzy ?Wybrani autorzy to pisarze, którzy wyróżniają się w danej dziedzinie literatury, znani z tworzenia wyjątkowych i cenionych dzieł literackich. | Praca zbiorowa |
Wybrane wydawnictwa ?Wybrane wydawnictwa to renomowane firmy, które publikują książki, znane z wysokiej jakości, różnorodności tytułów i często specjalizujące się w konkretnych gatunkach literatury. | WSiP |
Okładka ?Okładka książki to zewnętrzna część, która chroni i prezentuje treść. To pierwszy element, który przyciąga uwagę czytelników, zawierając tytuł, autora i grafikę. | Miękka |
Rok wydania ?Rok, w którym książka została opublikowana i dostępna dla czytelników. Pomaga określić, jak dawno została wydana. | 2017 |
Ilość stron ?Ilość stron to liczba kartek z tekstem wewnątrz książki, która określa jej długość i objętość treści. | 278 |
Szkoła ?Rodzaj szkoły wskazuje, do jakiego typu placówki edukacyjnej przeznaczone są podręczniki, uwzględniając różnice między nimi, co pozwala dopasować materiały do programu nauczania. | Szkoła średnia |
Klasa ?Klasa oznacza konkretny rok lub stopień edukacji, dla którego podręcznik jest przeznaczony. Pomaga dostosować treść do poziomu rozwoju i wymagań uczniów. | 1 |
Przedmiot ?Przedmiot w podręcznikach szkolnych to konkretna dziedzina nauki lub temat, który jest omawiany i uczony w danej książce. | Przedmioty zawodowe |
Rodzaj ?Rodzaj książki w podręcznikach szkolnych określa jej formę i treść. | Tradycyjne podręczniki |
ISBN | 9788302167768 |
Produkty rekomendowane
Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1 - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
-
- Dane i opinie o bookland.com.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
60,66złProwadzenie Produkcji Zwierzęcej. Część 1. Kwalifikacja ROL.04 Podręcznik do Nauki Zawodu
-
- Dane i opinie o Empik
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
62,21złProwadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1. Szkoła ponadgimnazjalna
Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1 - Pozostałe oferty
-
- Dane i opinie o libristo.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
68,85złProwadzenie produkcji zwierzecej R.3.2 Podrecznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik Czesc 1
-
- Dane i opinie o Aleksiazka.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
75,52złProwadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 ROL.04 WSIP
-
- Dane i opinie o Alturio.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
81,81złProwadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 ROL.04 WSIP
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 60,66zł
Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1 - Opinie
Klienci, którzy kupili Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik. Część 1, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane