Dary Natury Do Pierników I Innych Ciast Do Piernika 60G - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Naturalna przyprawa do pierników i ciast Dary Natury
Podlaska przyprawa do pierników i ciast to naturalna mieszanka przypraw, która jest gotowa, żeby dodać smaku Twoim wypiekom. Idealnie podkreśla smak piernika, ale nie tylko. Sprawdzi się także jako przyprawa do ciast, szczególnie takich, zawierających biszkopt lub ciasto piernikowe. Zawiera tylko naturalne składniki, to przyprawa do ciast bez konserwantów i innych chemicznych dodatków.Przyprawa korzenna - powrót do korzeni!
Czy wiesz, skąd pochodzi nazwa piernik? Słowo to wywodzi się od staropolskiej nazwy przyprawy "pierna", którą dodawano do ciast z mąki i miodu. Dodawała ona korzennego smaku ciasta, później na takie ciasto mówiono właśnie piernik. Wracamy do korzeni i dzięki podlaskiej przyprawie do piernika przygotujesz niezwykle aromatyczne i smaczne ciasto piernikowe. W przyprawie znajdziesz: cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, anyż, kardamon, goździki i dodającą aromat skórkę pomarańczy. Wszystkie składniki są naturalne, a przyprawa nie zawiera chemii ani konserwantów. Dzięki temu Twój piernik będzie pachnący, przepyszny i zdrowy!Do czego jeszcze możesz użyć przyprawy do piernika?
Dzięki podlaskiej przyprawie do piernika przygotujesz przepyszny piernik, to już wiesz. Możesz jednak użyć tej przyprawy także do innych ciast, jeśli chcesz uzyskać korzenny posmak ciasta. Przyprawa nadaje się np. do szarlotki czy upieczenia małych pierniczków, które bardzo lubią dzieci!Podlaska przyprawa do pierników i ciast - skład, zawartość
- Składniki: cynamon mielony 30, imbir, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, anyż, kardamon, goździki, skórka pomarańczy (w różnych proporcjach)
- Zawartość: 60 gramów
- Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Przepis na najlepszy piernik
Szukacie przepisu na piernik dojrzewający? Nie tylko naszym zdaniem najlepszy z możliwych jest ten poniżej. Ciasto na piernik najlepiej przygotować 4 - 6 tygodni przed świętami, natomiast upiec tydzień przed Wigilią.Z poniższych składników wyjdą 3 puszyste blaty przepysznego piernika o wymiarach ok. 40 x 25 cm. Njalepiej jest przełożyć je grubą warstwą powideł śliwkowych i obciążyć, żeby piernik zmiękł. Po 3 dniach pokroić go na 3 części i polać czekoladą, a następnie polukrować.
Składniki: 500 g miodu naturalnego, 1 i 1/4 szklanki cukru, 250 g masła, 1 kg mąki pszennej, 3 jajka, 3 łyżeczki sody oczyszczonej, 125 ml mleka, pół łyżeczki soli, 80 g. przyprawy korzennej do piernika
Przygotowanie: Miód, cukier i masło podgrzać stopniowo, zagotować i mieszać aż rozpuści się cukier. Wystudzić. Do chłodnej masy wsypać mąkę, sodę oczyszczoną (rozpuszczoną w mleku), jajka, sól i przyprawę do piernika. Ciasto starannie wyrobić i przełożyć do kamionkowego (najlepiej), szklanego lub emaliowanego garnka. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 3 - 5 tygodni. Uwaga: wyrobione ciasto jest dosyć miękkie, jednak po leżeniu w chłodzie tężeje i podsypywane mąką daje się wałkować. Piernik najlepiej jest piec 5 - 7 dni przed wigilią.
Przygotowanie: Miód, cukier i masło podgrzać stopniowo, zagotować i mieszać aż rozpuści się cukier. Wystudzić. Do chłodnej masy wsypać mąkę, sodę oczyszczoną (rozpuszczoną w mleku), jajka, sól i przyprawę do piernika. Ciasto starannie wyrobić i przełożyć do kamionkowego (najlepiej), szklanego lub emaliowanego garnka. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 3 - 5 tygodni. Uwaga: wyrobione ciasto jest dosyć miękkie, jednak po leżeniu w chłodzie tężeje i podsypywane mąką daje się wałkować. Piernik najlepiej jest piec 5 - 7 dni przed wigilią.
Pieczenie: Ciasto podzielić na 3 jednakowe części. Blachy o wymiarach ok. 40 x 25 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm, wyłożyć nim blaszkę i wyrównać. Piec w temperaturze 170 ºC (przy termoobiegu ok. 150 ºC) przez 15 - 20 minut. Wyjąć, wystudzić.
Letnie placki piernikowe przełożyć ciepłymi (łatwiej będą się rozsmarowywać) powidłami śliwkowymi. Można je wymieszać z bakaliami, przykryć pergaminem i obciążyć na całej powierzchni; odstawić do zmiękczenia na 3 - 4 dni w chłodne miejsce. Do przełożenia potrzeba około 1 kg powideł. Piernik polać czekoladą i lukrem. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi i zawinąć w papier do pieczenia lub lnianą ściereczkę, żeby nie sechł.
Polewa czekoladowa (twarda): 100 g gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady, posiekanej, 40 g masła. W małym garnuszku roztopić masło. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia czekolady i otrzymania gładkiej polewy. Poczekać do lekkiego zgęstnienia, udekorować piernik. Proporcje na polewę czekoladową należy dowolnie zwiększyć.
Polewa czekoladowa (miękka): 100 ml śmietany kremówki 30 lub 36, 100 g gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady, posiekanej Śmietanę kremówkę podgrzać w małym garnuszku. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia czekolady i otrzymania gładkiej polewy. Poczekać do lekkiego zgęstnienia, udekorować piernik. Proporcje na polewę czekoladową należy dowolnie zwiększyć.
Polewa lukrowa: 1 szklanka cukru pudru, 2 - 3 łyżki wrzącej wody (lub soku z pomarańczy, rumu itp.). Cukier puder przełożyć do miseczki, dodać wrzątku. Utrzeć grzbietem łyżki do otrzymania gładkiej polewy lukrowej. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty - dodać więcej wody, jeśli zbyt rzadki - więcej cukru pudru. Proporcje na polewę lukrową należy dowolnie zwiększyć.
Letnie placki piernikowe przełożyć ciepłymi (łatwiej będą się rozsmarowywać) powidłami śliwkowymi. Można je wymieszać z bakaliami, przykryć pergaminem i obciążyć na całej powierzchni; odstawić do zmiękczenia na 3 - 4 dni w chłodne miejsce. Do przełożenia potrzeba około 1 kg powideł. Piernik polać czekoladą i lukrem. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi i zawinąć w papier do pieczenia lub lnianą ściereczkę, żeby nie sechł.
Polewa czekoladowa (twarda): 100 g gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady, posiekanej, 40 g masła. W małym garnuszku roztopić masło. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia czekolady i otrzymania gładkiej polewy. Poczekać do lekkiego zgęstnienia, udekorować piernik. Proporcje na polewę czekoladową należy dowolnie zwiększyć.
Polewa czekoladowa (miękka): 100 ml śmietany kremówki 30 lub 36, 100 g gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady, posiekanej Śmietanę kremówkę podgrzać w małym garnuszku. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia czekolady i otrzymania gładkiej polewy. Poczekać do lekkiego zgęstnienia, udekorować piernik. Proporcje na polewę czekoladową należy dowolnie zwiększyć.
Polewa lukrowa: 1 szklanka cukru pudru, 2 - 3 łyżki wrzącej wody (lub soku z pomarańczy, rumu itp.). Cukier puder przełożyć do miseczki, dodać wrzątku. Utrzeć grzbietem łyżki do otrzymania gładkiej polewy lukrowej. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty - dodać więcej wody, jeśli zbyt rzadki - więcej cukru pudru. Proporcje na polewę lukrową należy dowolnie zwiększyć.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Dary Natury |
Typ produktu ?Typ produktu w żywności to kategoria, do której należy dany produkt, określona na podstawie jego cech, składników lub sposobu produkcji. Może to obejmować m.in. produkty mleczne, mięsne, roślinne czy przetworzone. Ułatwia to klasyfikację i porównanie różnych artykułów spożywczych. | Przyprawy |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 60 |
Certyfikat ?Certyfikat w żywności to potwierdzenie zgodności produktu z określonymi standardami jakości, takimi jak brak GMO, sztucznych dodatków czy produkcja z poszanowaniem środowiska. Pomaga konsumentom wybierać produkty spełniające ich oczekiwania zdrowotne i etyczne. | Ekologiczny |
Cechy ?Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych. | Nie zawiera konserwantów, Produkt niesiarkowany |
Dystrybucja | None |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Dary Natury Do Pierników I Innych Ciast Do Piernika 60G - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
-
- Dane i opinie o delikatesyznatury.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Zdrowa żywność od delikatesyznatury.pl
Warianty tego produktu
-
8,09złPodlaska Przyprawa do Pierników i Innych Ciast 60g - Dary Natury
Dary Natury Do Pierników I Innych Ciast Do Piernika 60G - Pozostałe oferty
-
- Dane i opinie o nabea.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Zdrowa żywność od nabea.pl
Warianty tego produktu
-
8,64złDary Natury Przyprawa Do Pierników I Ciast 60G
-
Wysyłka teraz tylko 1,99 zł!
- Dane i opinie o drogeriaolmed.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Zdrowa żywność od drogeriaolmed.pl
Warianty tego produktu
-
8,72złDARY NATURY Podlaska przyprawa do pierników i innych ciast, 60g - >>> Wysyłka już od 1,99 zł! <<<
-
- Dane i opinie o zdrowysklep24.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Zdrowa żywność od zdrowysklep24.pl
Warianty tego produktu
-
10,50złPodlaska przyprawa do PIERNIKÓW I INNYCH CIAST 60 g
-
- Dane i opinie o aleeko.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Zdrowa żywność od aleeko.pl
Warianty tego produktu
-
18,65złPrzyprawa do piernika 60 g BIO Dary Natury
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 8,09zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Zobacz także
Wybrane oferty
?
Dary Natury Do Pierników I Innych Ciast Do Piernika 60G - Opinie
Klienci, którzy kupili Dary Natury Do Pierników I Innych Ciast Do Piernika 60G, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane