Skeppshult Rondel Żeliwny Skeppshult Natural Selection 1 L

O pojemności 1 l. Z pokrywą: Bez pokrywy.
Darmowa wysyłka
Wysyłka w 1 dzień
SZYBKA WYSYŁKA -- LUKE.PL

Skeppshult Rondel Żeliwny Skeppshult Natural Selection 1 L - Opis i dane produktu

Rondelek do sosów 1l Skeppshult 0027

MARKA SKEPPSHULT

Firma Skeppshult jest synonimem skandynawskiego designu, szwedzkiej jakości i pięknej formy. W dzisiejszych czasach artykuły gospodarstwa domowego zużywają się po niespełna dwóch, trzech latach. Powody tego zjawiska są różne, jednak przeważa opinia, że winne są temu produkty wytwarzane z niskiej jakości materiałów oraz masowa produkcja na Dalekim Wschodzie. Marka Skeppshult opiera się na innym założeniu: nasze patelnie, garnki i dodatki wyrabiane są ręcznie od 1906 roku w Szwecji według tradycyjnych metod.
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

PRODUKTY SKEPPSHULT
Produkty marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania. Ponadto produkty marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu: -po pierwsze, powierzchnia naczynia jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład; -po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie naczynia wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia. Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych. Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.
PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić naczynie, gdy jest jeszcze ciepłe. Po umyciu dokładnie osusz naczynie – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania. Jeśli naczynie nie będzie całkowicie suche, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem. Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.
Cechy produktu:
Rondelek do sosów z drewnianą, odkręcaną rączką z drewna pozyskanego ze szwedzkich plaż,
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych akcesoriów,
Żeliwo to materiał wytrzymały, gwarantujący wieloletnie użytkowanie akcesoriów przez kolejne pokolenia,
Nie można myć w zmywarce
Można używać na wszystkich rodzajach kuchenek
Pojemność: 1 l
Średnica: ok. 16 cm
Wysokość: ok. 7 cm
Waga: ok. 2,05 kg

Podstawowe informacje

Marka Skeppshult
Materiał ? Żeliwne
Pokrywa Bez pokrywy
Pojemność ? 1 l
Kolor Czarne
Średnica ? 16 cm
Informacje dodatkowe ? Na indukcję

Produkty rekomendowane

Skeppshult Rondel Żeliwny Skeppshult Natural Selection 1 L - Opinie

Klienci, którzy kupili Skeppshult Rondel Żeliwny Skeppshult Natural Selection 1 L, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

/
0%
funkcjonalność
/
0%
wygląd
/
0%
wytrzymałość
Liczba głosów: 0 Liczba opinii: 0

Produkty rekomendowane

Skeppshult Rondel Żeliwny Skeppshult Natural Selection 1 L - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Skeppshult Rondel Żeliwny Skeppshult Natural Selection 1 LOferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 544,00

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane