Sun & Foods Bakterie Do Wytwarzania Jogurtu L+ 1sasz. - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Bakterie do wytwarzania jogurtu L+ w saszetce

Domowy jogurt to gwarancja świeżości i naturalności użytych składników, a także pełna kontrola nad tym, co spożywasz na co dzień. Wolny od chemicznych i modyfikowanych genetycznie składników, a także cukrów, pozwoli cieszyć się nie tylko smakiem, ale też zbawiennie wpłynie na zdrowie i samopoczucie. Bakterie do wytwarzania jogurtu L+ sprawią, że z łatwością zrobisz jogurt w domu.
Opakowanie zawiera następujące szczepy bakterii:
Lactococcus acidophilus, Bifidobakterium lactis oraz Streptococcus thermophilus.
Domowy jogurt jest nie tylko źródłem kwasu mlekowego, ale także wielu witamin, w tym witamin A, B2, B12 i K. Kwas mlekowy ma istotny wpływ na działanie przewodu pokarmowego i przywraca właściwą florę bakteryjną jelit. Witamina B12 natomiast wpływa korzystnie na układ nerwowy. Dodatkowo, jogurt zawiera również wapń organiczny, świetnie wpływający na stan kości i zębów. Ze względu na zawartość tych składników odżywczych, jogurt L+ polecany jest szczególnie osobom starszym.
Produkcja domowych przetworów mlecznych jest niezwykle prosta i trwa od sześciu do dwunastu godzin. Dzięki temu, rano możesz cieszyć się wspaniałym i świeżym jogurtem, który pomoże Ci zdrowo rozpocząć dzień. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych ani cukru, może być też spożywany przez osoby, które cierpią na nietolerancję laktozy. Warto spróbować wytworzyć pyszny jogurt w domu i poczuć smak zdrowia!
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Sun&Foods |
Cechy ?Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych. | Nie zawiera cukru |
Certyfikat ?Certyfikat w żywności to potwierdzenie zgodności produktu z określonymi standardami jakości, takimi jak brak GMO, sztucznych dodatków czy produkcja z poszanowaniem środowiska. Pomaga konsumentom wybierać produkty spełniające ich oczekiwania zdrowotne i etyczne. | Ekologiczny |
Produkty rekomendowane
Sun & Foods Bakterie Do Wytwarzania Jogurtu L+ 1sasz. - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Michał
Skład
Czy produkt składa się wyłącznie z bakterii, czy jest tam dodatek np. maltodekstryny? Proszę o podanie całego składu.
Czy produkt składa się wyłącznie z bakterii, czy jest tam dodatek np. maltodekstryny? Proszę o podanie całego składu.
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Sklep
ekodlaciebie.pl
W saszetce znajdują się tylko bakterie: Zawiera kultury bakterii:
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium lactis
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium lactis
-
Zgłoś
Sklep
sklep.puregreen.pl
Skład:
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium lactis
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium lactis
-
Zgłoś
-
Zgłoś
Sklep
ekodlaciebie.pl
Dzień dobry! W opakowaniu jest jedna saszetka-starter na 1 l mleka.
-
Zgłoś
-
Zgłoś
Sklep
ekodlaciebie.pl
Dzień dobry!
Proszę
konto: Bank Millenium
31 1160 2202 0000 0002 7338 6016
Proszę
konto: Bank Millenium
31 1160 2202 0000 0002 7338 6016
-
Zgłoś
Dominika
Ilosc
Jaka ilość produktu zawarta jest w zaszetce? Na jaką ilość jogurtu wystarcza?
Jaka ilość produktu zawarta jest w zaszetce? Na jaką ilość jogurtu wystarcza?
Odpowiedz
Obserwuj
-
Zgłoś
Sklep
ekodlaciebie.pl
Saszetka jest jednorazowa. Cała ilość saszetki należy wsypać do mleka o temp. do 42 st.C
kolejne namżania powinny wystarczyć na ok. 2-3 m-cy.
kolejne namżania powinny wystarczyć na ok. 2-3 m-cy.
-
Zgłoś
Produkty rekomendowane
Sun & Foods Bakterie Do Wytwarzania Jogurtu L+ 1sasz.- Oferty
-
- Dane i opinie o eko-ziola.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Jogurty, kefiry i desery mleczne od eko-ziola.pl
Warianty tego produktu
-
31,00złJOGURT L+ Organic Bakterie do wytwarzania jogurtu (wg dr Kempisty)
-
- Dane i opinie o ekodlaciebie.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Jogurty, kefiry i desery mleczne od ekodlaciebie.pl
Warianty tego produktu
-
32,00złEKO Jogurt L+ bakterie liofilizowane Sun and Food
-
Darmowa dostawa Smart!
- Dane i opinie o allegro.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Jogurty, kefiry i desery mleczne od allegro.pl
Warianty tego produktu
-
84,90złEko Jogurt L+ starter bakterii książka: Leczenie Żywieniem Kempisty
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 31,00zł
Często kupowane razem
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Sun & Foods Bakterie Do Wytwarzania Jogurtu L+ 1sasz. - Opinie
Klienci, którzy kupili Sun & Foods Bakterie Do Wytwarzania Jogurtu L+ 1sasz., mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane