Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Książka wydana w 2014 roku. Autor książki: Julita Bator. Okładka: Twarda. Kod ISBN: 9788324032204
4,8
32 opinie
Wysyłka od 17,90 zł
Wysyłka w 1 dzień

Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy - Opis i dane produktu

Zamień chemię na jedzenie Nowe przepisy - wydawnictwo Znak

Zamień chemię na jedzenie Nowe przepisy - Julita Bator to książka, która ma na celu podpowiedzenie czytelnikom, jak można ograniczyć zagrożenia, płynące ze strony producentów żywności. Niestety, coraz mniej jest produktów, które są w pełni naturalne.

Autorka przekonuje, że wcale nie trzeba się wykosztowywać, kupować ekologicznej żywności, by móc wprowadzać zasady zdrowego odżywiania. Przygotowywanie posiłków w domu, dla całej rodziny – to znakomita alternatywa! Ograniczenie półproduktów, korzystanie z przypraw bez domieszki wzmacniaczy, domowe pieczenie ciast – to wszystko są działania, które pozwalają ograniczyć kontakt z chemią! Zdrowe jedzenie jest dostępne dla każdego – wystarczą dobre chęci i odrobina zaangażowania. Gra jest warta świeczki, gdyż nadmiar chemicznych wzmacniaczy może być bardzo szkodliwy. Ta książka jest skierowana do wszystkich, którzy chcą zmienić chemię na jedzenie – zacząć bardziej racjonalnie podchodzić do kwestii odżywiania.

Chcesz, by Twoja rodzina zdrowo się odżywiała, szukasz inspiracji w tym zakresie? Sięgnij po książkę Julity Bator!

Podstawowe informacje

Tematyka ? Diety i odchudzanie, Zdrowie i ćwiczenia
Autor Julita Bator
Wybrane wydawnictwa ? Znak
Rok wydania ? 2014
Język oryginału Polski
Ilość stron ? 208
Okładka ? Twarda
ISBN 9788324032204
Dystrybucja None

Produkty rekomendowane

Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy - Opinie

Klienci, którzy kupili Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

4,8
32 opinie
/
93%
akcja
/
100%
fabuła
/
100%
jakość wydania
/
97%
- przystępnie napisana
/
93%
- ciekawa tematyka
/
88%
przydatna
/
100%
polska autorka, nasze realia
/
100%
pouczająca
/
100%
prosto napisana, ciekawie się czyta
/
100%
konkrety
/
100%
dobra cena!
/
100%
ciekawa tematyka
/
100%
zmiana nawyków żywieniowych
/
100%
zmienia punkt widzenia na to co jemy
/
100%
ładnie wydany
/
100%
mądra
/
88%
interesująca
/
100%
lekka (idealna w podróży)
/
100%
polska książka o polskich realiach
/
100%
pełna dobrych rad
/
100%
uczy czego nie kupować by nie chorować
/
100%
dobra bibliografia
/
100%
wartościowa
/
83%
ciekawe przepisy
/
100%
warta przeczytania
/
100%
świetne i rzetelne opracowanie
/
100%
świetny język i styl
/
100%
przydatne dla każdego,kto chętnie być zd
/
100%
przystępnie napisana
/
100%
okropnie mobilizująca!
/
80%
interesująca treść
/
100%
same zalety!
/
75%
mnóstwo fantastycznych porad!
/
75%
cała książka ciekawych przepisow
/
100%
daje dużo do myslenia
/
100%
prosty i ciekawy język
/
50%
niezbyt ciekawe wnętrze graficznie
/
50%
a są?
/
50%
książka zdecydowanie za krótka :)
/
50%
miękka okładka
Liczba głosów: 32 Liczba opinii: 32
CeneoAI
Podsumowanie wygenerowane przez sztuczną inteligencję na podstawie 30 najbardziej użytecznych opinii użytkowników.
Użytkownicy napisali
Książka 'Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy' cieszy się ogromnym uznaniem wśród użytkowników, którzy chwalą jej jasny przekaz, prostotę przepisów oraz praktyczne porady dotyczące zdrowego odżywiania. Wiele osób podkreśla, że po lekturze książki zaczęli z większą uwagą podchodzić do wyboru produktów spożywczych, a także docenili możliwość samodzielnego przygotowywania potraw bez dodatku chemii. Ogólne wrażenia są bardzo pozytywne, a użytkownicy chętnie polecają książkę innym.
Zalety wspomniane przez zdecydowaną większość
Przystępne przepisy
Praktyczne porady
Estetyka wydania
Ciekawa treść
Nieliczni wspomnieli następujące wady
Liczba przepisów
Ogólne podejście
0
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
W obecnym świecie zmienił się paradygmat dotyczący odżywiania, przemysł spożywczy twierdzi, że ich produkty wzbogacone konserwantami, barwnikami, słodzikami i sztucznymi witaminami są panaceum na zdrowe życie. Nowa koncepcja oparta na naturze jest postrzegana jako moda i chęć zrobienia kasy na konsumentach, dlatego należy w miarę możliwości kupować produkty nieprzetworzone i samodzielnie przygotowywać posiłki - do czego zachęcam.
Zalety
- przystępnie napisana
akcja
fabuła
jakość wydania
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobra książka! Miedzy kolejnymi rozdziałami autorka przedstawia swoje sposoby na uporanie sie z czymś, bądź anegdotki z zycia swojej rodziny. Książka typowo kucharska i takie tez miejsce zajmie w mojej kuchni. Przepisy są proste, nawet laik nie powinien mieć z nimi najmniejszego problemu. Jak tylko dostałam książkę od razu wzięłam sie do jej sprawdzania. Pyszności! Polecam.
Zalety
cała książka ciekawych przepisow
dobra cena!
mnóstwo fantastycznych porad!
same zalety!
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Książka zawiera przepisy na podstawowe, proste dania, ale z wykorzystaniem dobrych, zdrowych składników. Polecam wszystkim, którzy chcą zdrowo jeść, ale nie wiedzą od czego zacząć. Mam też pierwszą część i jeśli wyjdzie kolejna, to na pewno ją kupię.
Skomentuj opinię
Ocena: 4/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Ciekawa pozycja.Przepisy proste łatwe do realizacji.Jedyna moja uwaga to ,że za tą cenę mogłoby być więcej przepisów.
Zalety
- ciekawa tematyka
- przystępnie napisana
akcja
fabuła
jakość wydania
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Książka w twardej oprawie na pewno dłużej posłuży. Ciekawe przepisy, choć sama chętnie dodałabym kilka swoich. Może powinno być w niej trochę miejsca na dopiski?
Skomentuj opinię
Ocena: 4,5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo przydatna pozycja.Dzięki niej możemy wprowadzić zmiany w żywieniu.Wybrać zdrowie.Przygotować posiłki bez chemii.W książce są zawarte przepisy.Polecam.
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
„Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy” to druga książka autorstwa krakowianki Julity Bator, która zawojowała kuchnie polskich kobiet, zachęcając je – głównie dając siebie za przykład – do eksperymentowaniem z jedzeniem nienafaszerowanym konserwantami i substancjami chemicznymi. W pierwszej książce relacjonuje eksperyment, jakiego podjęła się, żeby ratować swoje dzieci od nieustających zwolnień lekarskich, opisuje poszczególne grupy produktów, które zawierają chemię i radzi, jak ich unikać. Druga część to uzupełnienie pierwszej. Znajdziemy w niej kilkadziesiąt prostych, smacznych przepisów, w których na czerwono zaznaczone zostają te substancje chemiczne, których należy się wystrzegać. Po lekturze obu książek i stopniowym zastosowaniu diety, efekty są murowane. Sprawdziłam. Książkę zdecydowanie polecam! Niecierpliwie czekałam na jej wydanie ;)
Zalety
jakość wydania
przydatna
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Temat jaki porusza książka, jest ważny o tyle, że dotyczy każdego nieomal (oby nie tak nie było). Polecam, warto mieć wiedzę.
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
produkt zgodny z opisem na stronie internetowej, twarda okładka. Książka naprawdę warta uwagi. Polecam osobom, które chcą się zdrowo odżywiać ;)
Skomentuj opinię
Ocena: 2/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Szczerze mówiąc jestem trochę rozczarowana książką, spodziewałam się więcej przepisów. Miałam nadzieję na jakieś ciekawe propozycje śniadań dla dzieci, a niestety nic takiego tam nie ma. Niestety ale nie polecam tej książki.
Skomentuj opinię

Produkty rekomendowane

Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisyOferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 34,75

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane