Coffeelab Etiopia Rudo Natural Filter 250g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty czerwone owoce, trawa cytrynowa, mleczna czekolada.Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty czerwone owoce, trawa cytrynowa, mleczna czekolada.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: YirgacheffeMetoda obróbki: NaturalnaOdmiana: HeirloomEtiopia Rudo to czysta przyjemność – klarowna i świeża. W smaku dominują soczyste czerwone owoce, lekko wytrawne, o rześkim charakterze. Kwasowość jest czysta, cytrusowa, przypominająca trawę cytrynową. Całość domyka delikatna słodycz mlecznej czekolady, wygładzająca strukturę i nadająca kawie przyjemnie miękkie wykończenie.Kawa uprawiana jest w regionie Yirgacheffe, w obrębie Redo Mountain – obszarze znanym z dużej bioróżnorodności i idealnych warunków mikroklimatycznych. Kawowce rosną tu powoli, w cieniu rodzimych drzew, a owoce dojrzewają równomiernie i wolno. Na miejscu pracuje rodzina pana Berhanu – doświadczeni plantatorzy, którzy od lat skupiają się na zrównoważonej produkcji, zachowując lokalne metody i dbając o jakość każdego zbioru.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Coffeelab |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 250g |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista |
Stopień palenia ?Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają. | Jasny |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Coffeelab Etiopia Rudo Natural Filter 250g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Coffeelab Etiopia Rudo Natural Filter 250g- Oferty
-
- Dane i opinie o coffeeselection.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od coffeeselection.pl
Warianty tego produktu
-
60,00złCoffeelab Etiopia Rudo Natural Filter 250 g
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 60,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Coffeelab Etiopia Rudo Natural Filter 250g - Opinie
Klienci, którzy kupili Coffeelab Etiopia Rudo Natural Filter 250g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane