Coffeelab Kostaryka Hacienda Sonora Geisha 200g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty brzoskwinia, morela, czarna porzeczka.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty brzoskwinia, morela, czarna porzeczka.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: Central ValleyMetoda obróbki: NaturalnaOdmiana: GeishaPoznaj Geishę z Hacienda Sonora, kostarykańskie ziarna, którym nie sposób się oprzeć. Ta odmiana, uprawiana przez Alberto i Diego Guardia, słynie z wielowymiarowej słodyczy i kwiatowego aromatu z nutami brzoskwini, moreli i czarnej porzeczki. Spodziewaj się zbalansowanej filiżanki, która łączy w sobie jasną kwasowość z delikatnymi owocowymi smakami i tropikalnym zacięciem.Położona w pobliżu wulkanicznego regionu Kostaryki, Hacienda Sonora rozciąga się na ponad 80 hektarach, z dodatkowymi 20 hektarami zachowanymi jako rezerwat leśny. Alberto Guardia zarządza posiadłością od lat 70. Jego syn, Diego, dołączył do niego w 2011 r., wzmacniając ich zaangażowanie w jakość i zrównoważone praktyki. Zróżnicowany ekosystem farmy, obejmujący ponad 20 odmian kawy, rozwija się w cieniu rodzimych drzew, zapewniając unikalny mikroklimat dla ich wyjątkowych ziaren.W przypadku tego mikrolotu, Guardias używają tradycyjnej naturalnej metody obróbki. Po zbiorach, wiśnie są starannie sortowane i suszone na tarasach przez dziewięć dni, po czym następuje trzydniowy okres odpoczynku. Metoda ta intensyfikuje owocową słodycz, pozwalając naturalnym cukrom wzbogacić żywy charakter ziaren.To, co naprawdę wyróżnia Hacienda Sonora, to jej pionierski duch. Jako jeden z pierwszych twórców eksperymentalnych obróbek, Alberto wprowadził do Kostaryki metodę honey. Dziś to podejście pozwala produkować kawy znane ze swojej złożoności, a każda odmiana ujawnia unikalny aspekt terroir.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty brzoskwinia, morela, czarna porzeczka.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: Central ValleyMetoda obróbki: NaturalnaOdmiana: GeishaPoznaj Geishę z Hacienda Sonora, kostarykańskie ziarna, którym nie sposób się oprzeć. Ta odmiana, uprawiana przez Alberto i Diego Guardia, słynie z wielowymiarowej słodyczy i kwiatowego aromatu z nutami brzoskwini, moreli i czarnej porzeczki. Spodziewaj się zbalansowanej filiżanki, która łączy w sobie jasną kwasowość z delikatnymi owocowymi smakami i tropikalnym zacięciem.Położona w pobliżu wulkanicznego regionu Kostaryki, Hacienda Sonora rozciąga się na ponad 80 hektarach, z dodatkowymi 20 hektarami zachowanymi jako rezerwat leśny. Alberto Guardia zarządza posiadłością od lat 70. Jego syn, Diego, dołączył do niego w 2011 r., wzmacniając ich zaangażowanie w jakość i zrównoważone praktyki. Zróżnicowany ekosystem farmy, obejmujący ponad 20 odmian kawy, rozwija się w cieniu rodzimych drzew, zapewniając unikalny mikroklimat dla ich wyjątkowych ziaren.W przypadku tego mikrolotu, Guardias używają tradycyjnej naturalnej metody obróbki. Po zbiorach, wiśnie są starannie sortowane i suszone na tarasach przez dziewięć dni, po czym następuje trzydniowy okres odpoczynku. Metoda ta intensyfikuje owocową słodycz, pozwalając naturalnym cukrom wzbogacić żywy charakter ziaren.To, co naprawdę wyróżnia Hacienda Sonora, to jej pionierski duch. Jako jeden z pierwszych twórców eksperymentalnych obróbek, Alberto wprowadził do Kostaryki metodę honey. Dziś to podejście pozwala produkować kawy znane ze swojej złożoności, a każda odmiana ujawnia unikalny aspekt terroir.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Coffeelab |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista |
Stopień palenia ?Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają. | Jasny |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Coffeelab Kostaryka Hacienda Sonora Geisha 200g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Coffeelab Kostaryka Hacienda Sonora Geisha 200g- Oferty
-
- Dane i opinie o coffeeselection.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od coffeeselection.pl
Warianty tego produktu
-
69,00złCoffeelab Kostaryka Hacienda Sonora Geisha 200g
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 69,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Zobacz także
Wybrane oferty
?
Coffeelab Kostaryka Hacienda Sonora Geisha 200g - Opinie
Klienci, którzy kupili Coffeelab Kostaryka Hacienda Sonora Geisha 200g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane