Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 250g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni Instytut Kawy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do mleczna czekolada, granat, herbata.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni Instytut Kawy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do mleczna czekolada, granat, herbata.Honduras Montecristo z regionu Veracruz to kawa o wyjątkowo niskiej kwasowości z delikatną owocową nutą. Doskonała dla poszukiwaczy kawy o czekoladowym charakterze, podkręconej owocowym akcentem. Świetnie sprawdza się w kawach mlecznych a w espresso pokazuje swoją wielowymiarowość i owocową stronę.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni Instytut Kawy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do mleczna czekolada, granat, herbata.Honduras Montecristo z regionu Veracruz to kawa o wyjątkowo niskiej kwasowości z delikatną owocową nutą. Doskonała dla poszukiwaczy kawy o czekoladowym charakterze, podkręconej owocowym akcentem. Świetnie sprawdza się w kawach mlecznych a w espresso pokazuje swoją wielowymiarowość i owocową stronę.
- Pochodzenie: Honduras
- Region: Veracruz
- Odmiana: Caturra, Catuai, Java, Marcezella, Etiozar
- Wysokość upraw: 1100-1200m n.p.m.
- Obróbka: washed
- Kwasowość: niska, owocowa
- Nuty smakowe: mleczna czekolada, granat, herbata
- Przeznaczenie: kawiarka, kolba, automat
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Instytut Kawy |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 250g |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista |
Stopień palenia ?Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają. | Średni |
Produkty rekomendowane
Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 250g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 250g- Oferty
-
- Dane i opinie o coffeeselection.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od coffeeselection.pl
Warianty tego produktu
-
42,00złInstytut Kawy - HONDURAS VERRACRUZ Espresso 250g
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 42,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 250g - Opinie
Klienci, którzy kupili Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 250g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane