Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 1kg

Kawa ziarnista Instytut Kawy. Opakowanie 1kg
139,00
Program Ochrony Kupujących
Wysyłka od 15,00 zł
Wysyłka w 1 dzień

Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 1kg - Opis i dane produktu

Kawa Honduras Verracruz Ta wyjątkowa arabika pochodzi z regionu Veracruz. Charakteryzująca się niską kwasowością i subtelną owocową nutą. Jej profil smakowy łączy aksamitną mleczną czekoladę z wyrazistym akcentem granatu i delikatnością herbaty. Doskonale sprawdza się zarówno w espresso, ukazując swoją wielowymiarowość, jak i w kawach mlecznych, gdzie jej czekoladowa słodycz harmonijnie komponuje się z mlekiem. To doskonały wybór dla tych, którzy cenią łagodność, elegancję i owocowe niuanse w filiżance. Kawa z gatunku Arabika, ziarnista, palona. 100% Arabika, data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. Region Veracruz Odmiana Caturra, Catuai, Java, Marcezella, Etiozar Wysokość upraw 1100-1200m n.p.m. Obróbka washed Kwasowość niska, owocowa Nuty smakowe mleczna czekolada, granat, herbata Przeznaczenie kolba, kawiarka, automat Kawę przygotuj tak jak lubisz. My rekomendujemy: ekspres kolbowy, kawiarka, ekspres automatyczny. Dzięki obróbce metodą mokrą (washed), polegającej na usunięciu miąższu z ziaren kawy przy użyciu wody, ziarno zyskuje intensywny aromat, a owocowe nuty stają się bardziej wyraźne, podkreślając wyjątkowy charakter smaku. Data palenia Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu. Data przydatności Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia. Dlaczego kawa musi odpocząć? Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni. Przechowywanie Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu. Rodzinna firma i zrównoważony rozwój, a to wszystko w Twojej filiżance! Hacienda Montecristo to rodzinna farma w zachodnim Hondurasie, należąca do rodziny Medina od ponad pięciu pokoleń. Położona w żyznych dolinach gór Majów, niedaleko granicy z Gwatemalą, słynie z dbałości o jakość i ekologiczne metody uprawy. Dzięki powiększonemu obszarowi suszenia słonecznego każde ziarno jest starannie monitorowane, aby osiągnąć idealny poziom wysuszenia. Farma nieustannie rozwija produkcję, jednocześnie zachowując najwyższe standardy jakości i zrównoważonego rozwoju. Wyjątkowym owocem ich pracy jest właśnie kawa Honduras Verracruz, teraz dostępna również w naszym sklepie.

Podstawowe informacje

Marka Instytut Kawy
Waga ? 1kg
Rodzaj ? Kawa ziarnista
Stopień palenia ? Średni

Produkty rekomendowane

Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 1kg - Opinie

Klienci, którzy kupili Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 1kg, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

/
0%
aromat
/
0%
jakość
/
0%
smak
Liczba głosów: 0 Liczba opinii: 0

Produkty rekomendowane

Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 1kg - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 1kgOferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 139,00

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane

Zobacz także