Mać Ziarnista Me Gusta Robusta 150g Świeżo Palona - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Kawa ziarnista Me Gusta Robusta 100% Indie top forte expert 150g KawaMać
Me Gusta Robusta
Robusta. Rozpusta. Rozkosz na ustach.Robusta jest pusta? Obalamy mity! Jedwabista crema, pełne body, słodki profil, przyjemny charakter… poznaj ziarna robusty, które są uznawane za międzynarodowego faworyta w mieszankach espresso! Totalny brak kwasu. Absurdalnie rozkoszna crema.
Opakowanie: 150 g
Rodzaj: kawa ziarnista
Gatunek: Robusta 100%
Kwasowość: 0/5
Słodycz: 3/5
Intensywność: 4/5
Stopień wypalenia: średni
Mamy zaszczyt przedstawić jedną z najlepszych mytych Robust wywodzących się z Indii, uważana za kawę specjalną. Kawa klasy AA, która oznacza wyrazistszy i bogatszy smak.
Bez kompleksów
i bez kwasu!Mamy zaszczyt przedstawić jedną z najlepszych mytych Robust wywodzących się z Indii, uważana za kawę specjalną. Kawa klasy AA, która oznacza wyrazistszy i bogatszy smak.
Obróbka myta ziaren istotnie poprawia jej czysty profil w filiżance. Pełne body, słodki profil, czekoladowo-korzenne nuty, bez charakterystycznej dla robusty goryczy. Czysty charakter i pełne body to cechy, dzięki którym doskonale odnajduje się w mieszankach espresso. Bez kompleksów może zastąpić niejedną brazylijską siostrę Arabikę. Wygrywa z nią większą intensywnością i piękniejszą cremą.
Wygrywa też na zawartość kofeiny! Robusta ma jej nawet 2x więcej niż Arabica - roBOOSTa!
Wygrywa też na zawartość kofeiny! Robusta ma jej nawet 2x więcej niż Arabica - roBOOSTa!
Me gusta i już!
O gustach się nie dyskutuje! Więc jeśli nie przekonałeś się do tego, że kwasowość w kawie to ideał dobra, kwintesencja smaku i jej najbardziej pożądana cecha, to spróbuj Me Gusta Robusta. Smak, którego się nie spodziewasz po robuście!India Kaapi Royal
Robusta - kawa drugiej kategorii?! Zasadniczo tak. Siostra Arabica uznawana jest za kawę lepszej jakości. Ale Kaapi Royal jest inna. Bez kompleksów pokonuje w intensywności i smaku niejedną arabikę. To jej zawdzięczamy aksamitną cremę, tygrysie centki w espresso i dużą zawartość kofeiny!- kraj pochodzenia - Indie
- region - Karnatakar
- metoda obróbki - myta
- wysokość - 600-900 m n.p.m
- stopień palenia - średni
Me gusta RobUsta w Twoim wydaniu. Jaką pijesz?
- Biała z ekspresu – nie dość, że robusta, to jeszcze z mlekiem??? ¡Dios mío! Jakie to dobre!!!
- Czarna z ekspresu ciśnieniowego - równie mocna, co słodka. Ciśnienie wyzwala z robusty jej królewski aromat i otula delikatną cremą.
- Małe espresso - małe espresso, WIELKA CREMA! I do tego jest jeszcze jedwabiście aksamitna.
- Kawiarka – mocna, mocna i jeszcze raz intensywna.
- Chemex, aeropress, dripper - nie idź w to.
- Ekspres przelewowy – czarny przelew wyzwoli z robusty jeszcze większą kofeinę. W smaku dominować będzie ciemna gorzka czekolada.
RoBOOSTa!
nawet 2x więcej kofeiny niż arabica!Cupping Pełnoustej i ME GUSTA
Pełonousta i ME GUSTA to nasi przyjaciele, rodzina, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.Pełnousta, co czujesz?
“Wypełniona po brzegi. Permanentnie pyszna!" aromaty korzenne gorzka czekolada orzechME GUSTA, co czujesz?
“Langusta. Kapusta. Me gusta mas!” czekolada karmel twe ustaOddychaj! K*wa Mać
Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.
Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. K*wa Mać!
FAQ K*wa Mać
Dlaczego k*wa mać?
Bo zasługujesz na najlepsze.A najlepsza kawa to ta, która Tobie smakuje. Mamy ją w ofercie.
Wsypujemy do paczek bardzo dobre gatunkowo ziarna świeżo palonej kawy. Sygnujemy naszą marką - z humorem i dystansem. I nie doszukuj się złego! Ani w naszej kawie, ani w swoim życiu. Bierz pełnymi garściami i smakuj, tyle ile możesz!
Gdzie wypalana jest kawa?
KawaMać wypalana jest na Śląsku. W końcu specjalnością regionu jest dostarczanie surowców, które dają energię. Lokalna nanopalarnia prowadzona jako rodzinny biznes – tu właśnie powstaje Kawa Mać. Chwilowo biznes kawowy to nasza odskocznia. Bardzo chcielibyśmy, aby w niedługim czasie stała się sposobem na życie.Czy kawy różnią się tylko etykietami?
Nie. Każda kawa w naszej ofercie to inne ziarna. Część z nich to kawy jednorodne typu single, a inne to blendy. Przy zakupie kawy polecamy sugerować się smakiem kawy, a nie tylko przekazem z etykiety. Mamy w ofercie kawy idealne do przygotowania espresso, kawy mlecznej lub americano z ekspresu ciśnieniowego, a także wiele kaw do parzenia metodą przelewową. Niektóre z kaw mają wysoką kwasowość, inne są jej pozbawione. Mamy lekkie kawki i takie, które dają mocnego kopa. Oczywiście każdą z kaw możesz parzyć, tak jak Ty lubisz, a nie tak jak my sugerujemy. W każdym razie polecamy, aby przy wyborze kawy przeczytać także opisy. Staraliśmy się je przygotować w taki sposób, abyś mógł łatwo “wyobrazić” sobie ich smak i zapach.Czy wszystkie kawy marki KawaMać są świeżo palone?
Tak. Wszystkie kawy z oferty Kawa Mać to kawy ziarniste świetniej jakości:- Świeżo palone – wysyłamy kawy świeżo palone, gotowe do parzenia.
- Średnio palone - średnie palenie poznasz po pięknej brązowej barwie ziaren. Duża część kaw marketowych poddawana jest ciemnemu paleniu, które ukrywa defekty ziaren. Ziarna ciemno palone są zdecydowanie ciemniejsze i bardziej oleiste, a w smaku poznamy je po mocnej goryczce. Kawa Mać to ziarna doskonałej jakości. Średnie palenie sprawa, że kawa jest w smaku mniej goryczkowa, co niekiedy jest mylone z mniejszą intensywnością kawy. A jednak to właśnie średnie palenie pozwala wydobyć optymalne walory smakowe zdecydowanej większości gatunków kawy.
- Naturalne, bez sztucznych aromatów - wskazane nuty smakowe wynikają z pochodzenia ziarna i metody obróbki, dlatego są tylko delikatnie wyczuwalne.
- Zapakowane w doypacki z wentylem – dzięki temu kawa ma czas odgazować, zachowując pełny aromat.
Jak często wypalacie kawę?
Wypalamy kawy regularnie, zależnie od zapotrzebowania.Wysyłamy kawy z taką datą palenia, aby były one gotowe do picia. Kawa świeżo palona nadaje się do picia najwcześniej 3-4 dni od daty palenia, a zalecany czas pierwszego parzenia kawy to ok. 10 dni od dnia palenia. Podczas palenia ziaren zachodzi wiele reakcji chemicznych, dlatego nie zaleca się picia kawy „prosto z pieca”.
Może się jednak zdarzyć, że w przypadku dużej ilości zamówień wyślemy ziarna wypalone w dniu wysyłki. Zalecamy jednak, aby odczekać kilka dni z pierwszym parzeniem.
Kawa X miała mieć nuty bergamotki/jagód/whatever..., a ja ich nie czuję. Kto tu oszukuje?
Dlaczego nie wyczuwasz w smaku lub zapachu nut, które są wypisane na opakowaniu? W dużym uproszeniu może to wynikać z trzech powodów:No. 1 Mamy różne smaki
Zmysł smaku zależy od wielu zmiennych. Na to, co wyczuwamy w smaku, ma wpływ np. co jedliśmy wcześniej, jakie mamy predyspozycje genetyczne i jak wytrenowaliśmy nasz smak. Ludzki zmysł smaku nie jest samodzielny. Smak to kwestia interpretacji. Zależny jest od wrażeń zmysłowych i wzrokowych. Istotna jest także kondycja mózgu. Gdy mózg nie chce się wysilać, jest zmęczony – to idzie na skróty. Nie wyczuwa wszystkiego, co mógłby wyczuć. Jeśli w kawie wyczuwasz tylko smak... kawy, to sygnał, że może czas odpocząć.
No. 2 Inaczej odczuwamy zapachy
Zmysł węchu uzależniony jest od naszego genotypu. Rodzina genów, która koduje receptory odorantów składa się z ok. 636 genów. Każdy z nas ma inne geny. Dlatego niektórzy wyczuwają więcej i intensywniej, a inni dużo mniej i dużo słabiej. Gena nie wydłubiesz.
Ps. Za molekularne wyjaśnienie mechanizmu węchu Linda Buck i Richard Axel dostali w 2004 r. Nagrodę Nobla. Nie wyczuwasz bergamotki w kawie? Amerykańscy naukowcy znaleźli przyczynę. Problem nie leży w kawie. Ale też nie doszukuj się go w sobie. Z Tobą wszystko jest okey ???
No. 3 Nie dobrałeś idealnego sposoby parzenia
Bynajmniej nie chcemy powiedzieć, że ŹLE ZAPARZYŁEŚ KAWĘ! My nie jesteśmy od tego, aby mówić, co jest dobre, a co złe... jak masz myśleć i jak żyć. Natomiast miej na uwadze to, że sposób mielenia, temperatura parzenia, czas parzenia, woda, rodzaj ekspresu i dziesiątki innych czynników mają gigantyczny wpływ na smak kawy. I może tak być, że sposób, w jaki zaparzyłeś kawę nie pozwolił na pełny blooming i wydobycie najpełniejszej gamy smaków i aromatów. Wiedz, że ta sama kawa zaparzona u Ciebie w domu i w Twojej pracy może mieć totalnie inny smak, bo wykorzystałeś wodę z innego ujęcia.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista, Kawa świeżo palona |
Gatunek kawy ?Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy. | Robusta |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Mać Ziarnista Me Gusta Robusta 150g Świeżo Palona - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Mać Ziarnista Me Gusta Robusta 150g Świeżo Palona- Oferty
-
- Dane i opinie o inpostfresh.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od inpostfresh.pl
Warianty tego produktu
-
29,99złKawa ziarnista Me Gusta Robusta 150g Świeżo Palona KawaMać
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 29,99zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Zobacz także
Wybrane oferty
?
Mać Ziarnista Me Gusta Robusta 150g Świeżo Palona - Opinie
Klienci, którzy kupili Mać Ziarnista Me Gusta Robusta 150g Świeżo Palona, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane