Broda Coffee Świeżo Palona Broda. Espresso Forza 50% Arabica 50% Robusta 500g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Kawa świeżo palona broda. coffee Espresso Forza 50% Arabica / 50% Robusta 500g
Espresso FORZA
50% Arabica / 50% RobustaWitaj w królestwie władczych zwierząt, gdzie potężny byk z opakowania obserwuje Cię swoim spokojnym, a zarazem wyrafinowanym spojrzeniem. Byk, znany ze swojej imponującej budowy ciała i majestatycznych rogów, od wieków symbolizuje moc i władzę. Podobnie jak on, kawa Espresso Forza wyraża potęgę i intensywność. Jej mocny smak i natychmiastowe pobudzenie, dzięki wysokiej zawartości kofeiny, stanowią odzwierciedlenie siły i dynamizmu byka. Pozwól sobie na to intensywne doświadczenie, które ożywi każdy Twój dzień.

Espresso Forza - charakterystyka
Espresso Forza to doskonała propozycja na kawę zarówno do porannego śniadania, jak i popołudniowej przerwy. Zawierając aż 50% robusty, wyróżnia się szybkim działaniem, które skutecznie nas rozbudza i dodaje energii na cały dzień.
Jej delikatna goryczka, niska kwasowość oraz wysokie body sprawiają, że jest niezwykle przyjemny dla podniebienia. Idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie intensywny smak i pobudzającą moc kawy.
Espresso Forza to doskonała propozycja na kawę zarówno do porannego śniadania, jak i popołudniowej przerwy. Zawierając aż 50% robusty, wyróżnia się szybkim działaniem, które skutecznie nas rozbudza i dodaje energii na cały dzień.
Jej delikatna goryczka, niska kwasowość oraz wysokie body sprawiają, że jest niezwykle przyjemny dla podniebienia. Idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie intensywny smak i pobudzającą moc kawy.

Stopień Palenia: 3/5
Kwasowość: 2/5
Body: 3,5/5
Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie
Espresso Forza - profil smakowy
Espresso Forza to kawa o intensywnym charakterze, znana ze swojej gęstej cremy i wyrazistego smaku. Po zaparzeniu rozkwita w nutach gorzkiej czekolady z delikatnymi akcentami orzechów.
Espresso Forza - profil smakowy
Espresso Forza to kawa o intensywnym charakterze, znana ze swojej gęstej cremy i wyrazistego smaku. Po zaparzeniu rozkwita w nutach gorzkiej czekolady z delikatnymi akcentami orzechów.

Doskonale komponuje się zarówno z mlekiem, tworząc pyszne klasyczne napoje kawowe, jak i jest doskonałą propozycją dla miłośników kawy czarnej, szczególnie w postaci café crema. Jej wszechstronność sprawia, że zadowoli nawet najbardziej wymagających kawoszy.
Wyczuwalne nuty smakowe: gorzka czekolada, orzechy, rodzynki
Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".
Wyczuwalne nuty smakowe: gorzka czekolada, orzechy, rodzynki
Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".

Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.
Kategoryzacja kawy
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | BRODA COFFEE |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 500g |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa świeżo palona |
Gatunek kawy ?Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy. | Arabica |
Rodzaj kawy ?Kawa może być podzielona na różne rodzaje w zależności od jej cech, takich jak rodzaj ziaren, sposób przygotowywania, dodatki smakowe czy zawartość kofeiny. Możemy wyróżnić kawy czarne, aromatyzowane, bezkofeinowe, zielone, ekologiczne itp. | Czarne zwykłe |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Broda Coffee Świeżo Palona Broda. Espresso Forza 50% Arabica 50% Robusta 500g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Podobne oferty wybrane przez Ceneo
-
- Dane i opinie o brodasystem.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od brodasystem.pl
Warianty tego produktu
-
55,71złKawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Grande 80% Arabica / 20% Robusta • 500g
-
- Dane i opinie o brodasystem.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od brodasystem.pl
Warianty tego produktu
-
60,21złKawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Infuocato 100% Arabica • 500g
-
- Dane i opinie o brodasystem.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od brodasystem.pl
Warianty tego produktu
-
67,41złKawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Imperiosa 100% Arabica • 500g
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 0,00zł
Broda Coffee Świeżo Palona Broda. Espresso Forza 50% Arabica 50% Robusta 500g - Opinie
Klienci, którzy kupili Broda Coffee Świeżo Palona Broda. Espresso Forza 50% Arabica 50% Robusta 500g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane