Coffeelab Honduras Jose Elvio Ortega 200g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Coffeelab Honduras Jose Elvio Ortega 200g
Na wstępie chcemy Ci bardzo podziękować za zainteresowanie naszą ofertą.Jeśli zawsze kupujesz produkty oryginalne, pochodzące z legalnych źródeł to dobrze trafiłeś bo mamy dla Ciebie świetną ofertę.
Coffeelab Honduras Jose Elvio Ortega 200g
- Producent: Coffeelab
- EAN: 5904915781885
- Opakowanie: 200g
- Pochodzenie: Honduras
- Rodzaj kawy: Ziarnista
- Obróbka: Naturalna
- Stopień palenia ziaren: Jasny
- Profil Sensoryczny: Wiśnia, czarna porzeczka, chmiel
- Przeznaczenie: Drip (Metody alternatywne)

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Hondurasu, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wiśnia, czarna porzeczka, chmiel.
Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: Ocotepeque Metoda obróbki: Naturalna Odmiana: Parainema
Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: Ocotepeque Metoda obróbki: Naturalna Odmiana: Parainema
Bukiet tej kawy otwiera intensywna, żywa kwasowość wiśni, która w połączeniu z silnym smakiem czarnej porzeczki tworzą wyrazisty, owocowy napar. Przyjemna cierpkość porzeczki z dużą dozą cielistości zaskakuje głębią i złożonością, a delikatny chmielowy aromat dopełnia całość, nadając kawie nieoczywisty, lekko wytrawny finisz. Parainema już od pierwszego łyka porywa swoją intensywnością. Jest to propozycja dla wytrawnych graczy, którzy poszukują równie wytrawnych wrażeń.
José przeszedł długą drogę, zanim stał się właścicielem własnej plantacji. Jako młody chłopak pracował jako picker, zbierając wiśnie kawowca w różnych regionach. Jego determinacja po latach ciężkiej pracy pozwoliły mu kupić kawałek ziemi w regionie Mercedes. Na swojej prawie 4-hektarowej farmie José głównie uprawia odmianę Parainema, która charakteryzuje się wyjątkową odpornością. Dzięki naturalnej obróbce, ziarna suszone na słońcu absorbują cukry zachowują szerokie spektrum smaku, co daje się odczuć w intensywnych smakowych doznaniach. José widzi w swojej pracy coś więcej niż tylko uprawę – za cel postawił sobie stworzenie lepszej przyszłości dla swojej rodziny. Jego dzieci, choć jeszcze młode, już są zafascynowane codziennością plantacji i coraz częściej towarzyszą mu w pracy, z pierwszej ręki ucząc się tajników plantatora, aby w przyszłości być może przejąć kawowe dziedzictwo.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Coffeelab |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 200g |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista |
Gatunek kawy ?Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy. | Arabica |
Rodzaj kawy ?Kawa może być podzielona na różne rodzaje w zależności od jej cech, takich jak rodzaj ziaren, sposób przygotowywania, dodatki smakowe czy zawartość kofeiny. Możemy wyróżnić kawy czarne, aromatyzowane, bezkofeinowe, zielone, ekologiczne itp. | Czarne zwykłe |
Zawartość kofeiny ?Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa. | Niska |
Stopień palenia ?Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają. | Jasny |
Intensywność smaku | Delikatna |
Kwasowość ?Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie. | Delikatna |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Coffeelab Honduras Jose Elvio Ortega 200g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Coffeelab Honduras Jose Elvio Ortega 200g- Oferty
-
- Dane i opinie o coffeeselection.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od coffeeselection.pl
Warianty tego produktu
-
58,00złCoffeelab Honduras Jose Elvio Ortega 200g
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 58,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Zobacz także
Wybrane oferty
?
Coffeelab Honduras Jose Elvio Ortega 200g - Opinie
Klienci, którzy kupili Coffeelab Honduras Jose Elvio Ortega 200g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane