Coffeelab Peru Aromas Del Valle Washed Espresso 250g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Coffeelab Peru Aromas del Valle Washed Espresso 250g
Na wstępie chcemy Ci bardzo podziękować za zainteresowanie naszą ofertą.Jeśli zawsze kupujesz produkty oryginalne, pochodzące z legalnych źródeł to dobrze trafiłeś bo mamy dla Ciebie świetną ofertę.
Coffeelab Peru Aromas del Valle 250g
- Producent: Coffeelab
- EAN: 5904915781953
- Opakowanie: 250g
- Pochodzenie: Peru
- Rodzaj kawy: Ziarnista
- Obróbka: Myta
- Stopień palenia ziaren: Średni
- Profil Sensoryczny: Suszona figa, karmel, migdał
- Przeznaczenie: Espresso
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab.Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty suszona figa, karmel, migdał.
Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Myta Odmiana: Catimor
Ten peruwiański single-origin, o nutach suszonej figi, karmelu i migdałów, to gładkie, pełne doświadczenie, z delikatną nutą owocowej słodyczy i orzechowym finiszem. Te ziarna sprawdzą się dla tych, którzy w espresso szukają bogatego, harmonijnego espresso.
Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Myta Odmiana: Catimor
Ten peruwiański single-origin, o nutach suszonej figi, karmelu i migdałów, to gładkie, pełne doświadczenie, z delikatną nutą owocowej słodyczy i orzechowym finiszem. Te ziarna sprawdzą się dla tych, którzy w espresso szukają bogatego, harmonijnego espresso.
Aromas del Valle pochodzi z prowincji La Coipa i San Jose de Lourdes w San Ignacio, Cajamarca, trzeciego co do wielkości regionu kawowego w północnym Peru. Region ten w całości obejmuje pasmo Andów. Duże wysokości, bujne dżungle i żyzne, gliniaste gleby tworzą sprzyjające warunki do uprawy kawy. Te odległe rejony są domem dla wielu rdzennych Inków, których głównym zajęciem jest rolnictwo i produkcja kawy. Podobnie jak w pozostałej części kraju, kawa jest tutaj uprawiana przez małych rolników na plantacjach o powierzchni około 2-3 hektarów.
Plantatorzy z San Ignacio stosują zrównoważone i organiczne metody uprawy oraz eksperymentują z różnymi technikami obróbki. Produkcja kawy stanowi główną działalność ekonomiczną w regionie, angażując rodziny i całe społeczności, które współpracują i dzielą się wiedzą. Oprócz kawy lokalni rolnicy uprawiają również maniok, kukurydzę i trzcinę cukrową.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Coffeelab |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 250g |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista |
Gatunek kawy ?Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy. | Arabica |
Rodzaj kawy ?Kawa może być podzielona na różne rodzaje w zależności od jej cech, takich jak rodzaj ziaren, sposób przygotowywania, dodatki smakowe czy zawartość kofeiny. Możemy wyróżnić kawy czarne, aromatyzowane, bezkofeinowe, zielone, ekologiczne itp. | Czarne zwykłe |
Zawartość kofeiny ?Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa. | Średnia |
Stopień palenia ?Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają. | Średni |
Intensywność smaku | Średnia |
Kwasowość ?Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie. | Delikatna |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Coffeelab Peru Aromas Del Valle Washed Espresso 250g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
-
Błyskawiczna i tania wysyłka!
- Dane i opinie o konesso.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od konesso.pl
Warianty tego produktu
-
34,00złKawa ziarnista Coffeelab Peru Aromas del Valle 250g
Coffeelab Peru Aromas Del Valle Washed Espresso 250g - Pozostałe oferty
-
- Dane i opinie o coffeeselection.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od coffeeselection.pl
Warianty tego produktu
-
34,00złCoffeelab Peru Aromas del Valle 250g
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 34,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Zobacz także
Wybrane oferty
?
Coffeelab Peru Aromas Del Valle Washed Espresso 250g - Opinie
Klienci, którzy kupili Coffeelab Peru Aromas Del Valle Washed Espresso 250g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane