Blue Drop Ziarnista Kolumbia Geisha Reinaldo Lopez 340g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Świeżo palona kawa z palarni Blue Drop Coffee Roasters
Jakość i świeżość - te dwa słowa doskonale obrazują kawę z palarni Blue Drop Coffee Roasters. Kupując nasz produkt mają Państwo 100% pewność, że kawa została wypalona kilka dni przed wysyłką - nie magazynujemy kawy, lecz dbamy o to, aby nasi klienci dostawali produkt maksymalnie świeży.
Otrzymasz kawę Maksymalnie 14 dni od daty palenia.
Nasza kawa podczas specjalnej oceny SCA otrzymała od Q-graderów 87 na 100 możliwych punktów.
Colombia Geisha Reinaldo Lopez to prawdziwa perełka dla miłośników kawy speciality.
Jest to kawa o intensywnym smaku. Wyczuwalne są w niej nuty kwiatowe (jaśmin) oraz owocowe (marakuja, wiśnia) wzbogacone słodyczą cukru trzcinowego. Spożywaniu tej kawy towarzyszy długi i zaskakujący posmak.
KOLUMBIA GEISHA REINALDO LOPEZ
Świeżo Palona Kawa ziarnista, 100% Arabika specialty 340gNasza kawa podczas specjalnej oceny SCA otrzymała od Q-graderów 87 na 100 możliwych punktów.
Colombia Geisha Reinaldo Lopez to prawdziwa perełka dla miłośników kawy speciality.
Jest to kawa o intensywnym smaku. Wyczuwalne są w niej nuty kwiatowe (jaśmin) oraz owocowe (marakuja, wiśnia) wzbogacone słodyczą cukru trzcinowego. Spożywaniu tej kawy towarzyszy długi i zaskakujący posmak.

Reinaldo Lopez całe swoje życie poświęcił uprawie kawy. Razem z żoną i czwórką dzieci prowadzi rodzinne gospodarstwo kawowe.Plantacja Providencia znajduje się na wysokości 1740 m n.p.m. Na obszarze 4 hektarów obecnie rośnie 15 000 krzewów kawowca odmian takich jak: geisha, caturra amarillo, caturra rojo, F6, pink bourbon i castillo tambo.

- Kraj: Kolumbia
- Region: Huila, Timana
- Skład: 100% Arabica
- Plantacja: Providencia
- Odmiana: Geisha
- Wysokość: 1740 m. n.p.m.
- Obróbka: Myta, Suszona na słońcu
- Stopień wypalenia: Jasny
- Sensoryka: Marakuja, Wiśnia, Jaśmin, Cukier trzcinowy
- SCA score: 87 pkt

W Blue Drop Coffee Roasters zalecamy do kilku sposobów parzenia:
- Kubek
- Tygielek
- Kawiarka
- Chemex
- French Press
- Aeropress
- V60 Drip
- Ekspres przelewowy
Panujące tam optymalne warunki do uprawy kawy powodują, że ziarno pochodzące z tego rejonu jest najwyższej jakości.Dzięki położeniu geograficznemu oraz warunkom klimatycznym kawa wymaga upływu długiego czasu, aby dojrzeć. Dzięki temu powolnemu procesowi, każde ziarno posiada wyjątkowe aromaty i zapachy. Kiedy owoce kawowca w pełni dojrzeją, są zbierane i przetwarzane w ciągu 5 godzin od zbioru.
Proces fermentacji trwa od 48 do 72 godzin i po tym czasie Geisha umieszczana jest na stołach afrykańskich, gdzie suszy się na słońcu przez kolejne 20-24 dni.
W ciągu 5 lat członkostwa w CADEFIHUILA ReinaldoLopezotrzymał certyfikaty Fairtrade i CP. Dla Reinalda ochrona środowiska to kwestia fundamentalna. Pozostałości po kawie wykorzystywane są do produkcji kompostu używanego do nawożenia innych upraw.
Blue Drop to mikro-palarnia kawy, to zespół ludzi ją tworzący, to idea, to ciągła podróż, zabawa ale i odpowiedzialność. Każdy z nas rozpoczął tę przygodę zupełnie inaczej – szczęśliwie możemy ją kontynuować dalej i powiązać pasję z pracą. Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości, a kawa nie jest dla nas tylko anonimowym produktem. Wiemy skąd pochodzi, jak jest uprawiana, kto ją uprawia, a sporą część dostawców osobiście odwiedziliśmy na ich plantacjach i mamy z nimi stały kontakt.
Proces fermentacji trwa od 48 do 72 godzin i po tym czasie Geisha umieszczana jest na stołach afrykańskich, gdzie suszy się na słońcu przez kolejne 20-24 dni.
W ciągu 5 lat członkostwa w CADEFIHUILA ReinaldoLopezotrzymał certyfikaty Fairtrade i CP. Dla Reinalda ochrona środowiska to kwestia fundamentalna. Pozostałości po kawie wykorzystywane są do produkcji kompostu używanego do nawożenia innych upraw.
Świeżo Palona Kawa Ziarnista Colomba 100% Arabica prosto z palarni Blue Drop
Tylko świeżo palona kawa zapewnia najwyższą jakość smaku.
Oprócz jakości i dbania o każdy szczegół, ważna jest dla nas również Radość jaka naszym zdaniem płynie z picia kawy. Razem z Wami chcemy przeżyć niejedną kawową przygodę.Blue Drop to mikro-palarnia kawy, to zespół ludzi ją tworzący, to idea, to ciągła podróż, zabawa ale i odpowiedzialność. Każdy z nas rozpoczął tę przygodę zupełnie inaczej – szczęśliwie możemy ją kontynuować dalej i powiązać pasję z pracą. Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości, a kawa nie jest dla nas tylko anonimowym produktem. Wiemy skąd pochodzi, jak jest uprawiana, kto ją uprawia, a sporą część dostawców osobiście odwiedziliśmy na ich plantacjach i mamy z nimi stały kontakt.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | BLUE DROP |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 340g |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista |
Gatunek kawy ?Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy. | Arabica |
Rodzaj kawy ?Kawa może być podzielona na różne rodzaje w zależności od jej cech, takich jak rodzaj ziaren, sposób przygotowywania, dodatki smakowe czy zawartość kofeiny. Możemy wyróżnić kawy czarne, aromatyzowane, bezkofeinowe, zielone, ekologiczne itp. | Czarne zwykłe |
Zawartość kofeiny ?Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa. | Niska |
Stopień palenia ?Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają. | Ciemny |
Intensywność smaku | Delikatna |
Kwasowość ?Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie. | Średnia |
Produkty rekomendowane
Blue Drop Ziarnista Kolumbia Geisha Reinaldo Lopez 340g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Blue Drop Ziarnista Kolumbia Geisha Reinaldo Lopez 340g- Oferty
-
- Dane i opinie o inpostfresh.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od inpostfresh.pl
Warianty tego produktu
-
56,00złKawa ziarnista Kolumbia Geisha Reinaldo Lopez 340g
-
Opinie w weryfikacji
- Dane i opinie o Akamai Sklep
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od Akamai Sklep
Warianty tego produktu
-
137,63złKawa ziarnista Kolumbia 100% Arabica SPECIALTY Geisha świeżo palona 340g
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 56,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Blue Drop Ziarnista Kolumbia Geisha Reinaldo Lopez 340g - Opinie
Klienci, którzy kupili Blue Drop Ziarnista Kolumbia Geisha Reinaldo Lopez 340g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane