Yankee Caffee Ziarnista 100% Arabica Świeżo Palona Do Ekspresu 1kg - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Świeżo wypalona kawa jest jak świeżo wypieczony chleb.
A my jesteśmy mistrzami wypiekania!
Kawa z każdym miesiącem po wypaleniu traci swoją świeżość. Zanim kupisz kawę w sklepie podróżuje ona między pośrednikami, a następnie czeka, aż po nią sięgniesz na półce - wybierając taką kawę wybierasz egzemplarz mający już kilka miesięcy, a w skrajnych wypadkach nawet rok.
Zdaniem Auduna Sorbottena - Mistrza Świata Roasterów kawy - najlepszy smak znajduje się w kawie między jednym dniem, a pięcioma tygodniami od wypalenia.
Kupując w naszej palarni otrzymujesz kawę prosto z pieca. Wypalamy nasze kawy w dniu wysyłki, a maksymalnie na kilka dni przed. Masz gwarancję, że Kawa dotrze do Ciebie maksymalnie świeża!
Kupując w naszej palarni otrzymujesz kawę prosto z pieca. Wypalamy nasze kawy w dniu wysyłki, a maksymalnie na kilka dni przed. Masz gwarancję, że Kawa dotrze do Ciebie maksymalnie świeża!
Laur Konsumenta 2025
Nasza marka Yankee Caffee otrzymała prestiżowe odznaczenie i certyfikat w ogólnopolskim konkursie "Laur konsumenta 2025" w kategorii Kawa ziarnista świeżo palona.
To świadectwo potwierdza, że kawa z naszej palarni jest wysokiej jakości, a klienci chętnie wracają do każdej kolejnej filiżanki.
Laur konsumenta to najbardziej rozpoznawalny certyfikat konsumencki w kraju. Przyznawany jest od 20 lat w ramach prowadzonych plebiscytów popularności produktów. Odznaczenie tym tytułem stanowi uhonorowanie marki, która według respondentów jest najbardziej godna zaufania w swojej kategorii.
Nuty smakowe Czekolada, Wanilia
Kwasowość niska
Body wysokie
Aromat słodki
Stopień palenia Średni
Laur konsumenta to najbardziej rozpoznawalny certyfikat konsumencki w kraju. Przyznawany jest od 20 lat w ramach prowadzonych plebiscytów popularności produktów. Odznaczenie tym tytułem stanowi uhonorowanie marki, która według respondentów jest najbardziej godna zaufania w swojej kategorii.
O naszej kawie
Kraj pochodzenia BrazyliaNuty smakowe Czekolada, Wanilia
Kwasowość niska
Body wysokie
Aromat słodki
Stopień palenia Średni
Najważniejsza jest jakość
Dzięki współpracy z wieloma dystrybutorami surowych ziaren jesteśmy w stanie wyselekcjonować najlepsze odmiany z dostępnych.
Każda jedna partia towaru przed importem jest testowana przez wykwalifikowanego testera, dzięki czemu końcowy produkt cechuje się niezmiennym smakiem, nie zależnie od tego z jakiego okresu produkcji pochodzi.
Powtarzalność ziaren i doświadczalnie stworzone najlepsze profile palenia sprawiają, że nasza kawa jest istnym dziełem sztuki, którym można się upajać z każdą kolejną filiżanką i z każdym kolejnym opakowaniem
Powtarzalność ziaren i doświadczalnie stworzone najlepsze profile palenia sprawiają, że nasza kawa jest istnym dziełem sztuki, którym można się upajać z każdą kolejną filiżanką i z każdym kolejnym opakowaniem

Opakowania, w które pakujemy ziarna również nie są przypadkowe - każde z nich jest wyposażone w zawór jednostronnego działania - aby kawa mogła wypuścić z siebie niechciany dwutlenek węgla. A zamknięcie strunowe pozwala po każdym użyciu zamknąć ziarna z powrotem do idealnych warunków przechowywania. Dzięki takim opakowaniom kawa przez długi czas zachowa swoje najlepsze walory smakowe.
Przebieg palenia kawy
Na swoim koncie mamy kilkaset ton wypalonych ziaren różnego rodzaju - ogromne doświadczenie. Regularne cuppingi, czyli degustacje ziaren pozwalają nam dobrać najlepsze profile palenia dla każdego z nich.
Jeśli jakaś partia nie spełnia naszych oczekiwań, nie dopuszczamy jej do dystrybucji. Choć zdarza się to bardzo rzadko, ponieważ każde palenie to dokładnie zaplanowany proces, nad którym czuwa szereg czujników i zaawansowany system sterowania jednego z najbardziej zaawansowanych piecy do palenia kawy na rynku.
Cały proces od momentu magazynowania surowych ziaren poprzez wypalanie, aż po pakowanie to ściśle zaplanowana procedura - tak, aby kawa dotarła do Ciebie maksymalnie świeża i pełna smaku.
Ziarna, które od nas otrzymasz są matowe i suche - dzięki czemu wszystkie olejki eteryczne są zamknięte w środku, a nie zostały odparowane w piecu. To sprawia, że nasza kawa ma możliwie najlepsze walory smakowe, ale też i zdrowotne.
Smak jest głęboki, a przy dobrania odpowiedniej grubości mielenia kawa nadaje się do większości rodzajów parzenia - od espresso aż po drip.
O ile ekspres automatyczny ma z góry założone parametry, tak stosując manualne metody parzenia i młynek z regulacją grubości możesz mieć wpływ na końcowy smak napoju.
Warto jest łamać schematy i dobrać ten parametr pod siebie samego.
Można w uproszczeniu przyjąć, że im dłużej trwa proces parzenia kawy, tym grubiej powinniśmy mielić ziarna
Oprócz tego, nasze opakowania są wyposażone w zawór jednostronnego działania, dzięki któremu ziarna mogą pozbywać się niechcianych gazów i przy tym nie pochłaniać nic innego z zewnątrz.
Opakowania staramy się projektować, aby były proste i estetyczne, dzięki czemu mogą stanowić ozdobę Twojej kuchni, a przy tym lepiej przechowywać ziarna niż każdy słoik.
Cały proces od momentu magazynowania surowych ziaren poprzez wypalanie, aż po pakowanie to ściśle zaplanowana procedura - tak, aby kawa dotarła do Ciebie maksymalnie świeża i pełna smaku.
Nasz sposób wypalania OMNIROAST
OMNIROAST to wypalanie stopnia idealnego dla większości podniebień. Nie staramy się zakryć defektów ziaren przesadnym stopniem wypalenia jak w przypadku tanich kaw marketowych. Wiemy też, że większość z Was nie chciałaby pić kwaśnej kawy, na pół surowej. Dlatego tak dobieramy czas palenia, aby ziarna wysypywać z pieca w momencie najlepszym dla naszych klientów.Ziarna, które od nas otrzymasz są matowe i suche - dzięki czemu wszystkie olejki eteryczne są zamknięte w środku, a nie zostały odparowane w piecu. To sprawia, że nasza kawa ma możliwie najlepsze walory smakowe, ale też i zdrowotne.
Smak jest głęboki, a przy dobrania odpowiedniej grubości mielenia kawa nadaje się do większości rodzajów parzenia - od espresso aż po drip.
Grubość zmielonej kawy dopasowana do metody parzenia
Grubość mielenia to jeden z kluczowych czynników, na który masz wpływ.O ile ekspres automatyczny ma z góry założone parametry, tak stosując manualne metody parzenia i młynek z regulacją grubości możesz mieć wpływ na końcowy smak napoju.
Warto jest łamać schematy i dobrać ten parametr pod siebie samego.
Można w uproszczeniu przyjąć, że im dłużej trwa proces parzenia kawy, tym grubiej powinniśmy mielić ziarna
- French Press dla większości najlepiej wyjdzie z grubo zmielonymi ziarnami
- Kawiarka najbardziej optymalny smak nada dla średnio zmielonych ziaren
- Ekspres ciśnieniowy z kolei potrzebuje drobno zmielonej kawy.
Najlepsze opakowania, które zapewnią świeżość
Niewielu producentów kaw posiada opakowania wielokrotnego zamykania - a jest to niezbędne do tego, aby kawa nie utraciła swoich walorów w trakcie przechowywania.Oprócz tego, nasze opakowania są wyposażone w zawór jednostronnego działania, dzięki któremu ziarna mogą pozbywać się niechcianych gazów i przy tym nie pochłaniać nic innego z zewnątrz.
Opakowania staramy się projektować, aby były proste i estetyczne, dzięki czemu mogą stanowić ozdobę Twojej kuchni, a przy tym lepiej przechowywać ziarna niż każdy słoik.
Kawa to zdrowie – Cudowne właściwości kawy!
- Kawa pomaga rozpocząć dzień z większym poziomem energii
- Pobudza umysł przed rozpoczęciem procesu uczenia się, zwiększa wydajność do zapamiętywania
- Ogranicza uczucie zmęczenia i pozwala przesunąć potrzebę snu w czasie nawet o kilka godzin.
- Picie kawy wspomaga organizm przy wysiłku fizycznym i pomaga trenować dłużej.
- Kawa NIE podnosi ciśnienia tętniczego przy jej nawykowym spożyciu
- Obniża ryzyko chorób naczyniowo-sercowych
- Wzmacnia siłę skurczu serca
- Może pomóc w walce z bólem głowy, wzmacnia działanie leków przeciwbólowych
- Kawa jest źródłem minerałów takich jak magnez, potas i mangan. Mit o wypłukiwaniu magnezu przez kawę stworzyli nieuczciwi producenci magnezu w kapsułkach. Już 3-4 filiżanki kawy uzupełniają dzienne zapotrzebowanie tych pierwiastków!!!
- Korzystnie wpływa na wątrobę i pęcherzyk żółciowy
- Zmniejsza ryzyko pojawienia się nowotworów takich jak rak jamy ustnej, gardła, jelita grubego a także skóry
- Może pomóc w walce z chorobą Parkinsona oraz Alzheimera
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Yankee Caffee |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 1kg |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista, Kawa świeżo palona |
Gatunek kawy ?Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy. | Arabica |
Rodzaj kawy ?Kawa może być podzielona na różne rodzaje w zależności od jej cech, takich jak rodzaj ziaren, sposób przygotowywania, dodatki smakowe czy zawartość kofeiny. Możemy wyróżnić kawy czarne, aromatyzowane, bezkofeinowe, zielone, ekologiczne itp. | Czarne zwykłe |
Zawartość kofeiny ?Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa. | Wysoka |
Stopień palenia ?Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają. | Średni |
Intensywność smaku | Średnia |
Kwasowość ?Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie. | Delikatna |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Yankee Caffee Ziarnista 100% Arabica Świeżo Palona Do Ekspresu 1kg - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Yankee Caffee Ziarnista 100% Arabica Świeżo Palona Do Ekspresu 1kg- Oferty
-
Opinie w weryfikacji
- Dane i opinie o Akamai Sklep
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od Akamai Sklep
Warianty tego produktu
-
169,99złKawa ziarnista 100% ARABICA ŚWIEŻO PALONA DO EKSPRESU 1kg
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 169,99zł
Yankee Caffee Ziarnista 100% Arabica Świeżo Palona Do Ekspresu 1kg - Opinie
Klienci, którzy kupili Yankee Caffee Ziarnista 100% Arabica Świeżo Palona Do Ekspresu 1kg, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane