Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500g

Wysyłka od 8,99 zł
Wysyłka w 1 dzień

Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500g - Opis i dane produktu

Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500g - zdjęcie 2

CZEKOLADA DESEROWA 54,1 % SICAO

Producent: Barry Callebaut

Waga 500g

Płyność 3/5

Występuje w formie pastylek do rozpuszczenia o średnicy ok 1,5 cm.
Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500g - zdjęcie 3
Wysokiej jakości, ciemna, deserowa czekolada w pastylkach charakteryzuje się zrównoważonym, intensywnym czekoladowym smakiem dzięki dużej zawartości kakao 54%. A dzięki dużej ilości masła kakaowego (minimum 32-39%) czekolada deserowa SICAO ma doskonałą konsystencję i nadaje się do produkcji wyrobów czekoladowych, jak również do przygotowywania pysznych, kremowych napojów czekoladowych czy fontann.

Czekolada deserowa Sicao charakteryzuje się połączeniem lekkiej słodkości z intensywnością klasycznej, ciemnej czekolady.
Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500g - zdjęcie 4
Idealny produkt również do domowego fondue. Czekoladę można w bardzo prosty sposób rozpuścić i cieszyć się smakiem owoców otoczonych najlepszą czekoladą. Fondue można przygotować rozpuszczając czekoladę za pomocą kąpieli wodnej lub w mikrofali.

Czekoladę można również stosować do przyrządzania gorącej czekolady, polew, nadzień oraz wszelkiego rodzaju deserów!

Zastosowanie deserowej czekolady SICAO:

  • fondue oraz fontanny czekoladowe
  • drinki czekoladowe, czekoladziarki
  • torty, ciasta, desery
  • ganasze, polewy, nadzienia
  • trufle, praliny , tabliczki
skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy. Emulgator E476.

Może zawierać mleko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA : na 100 g produktu
Wartość energetyczna: 2290kJ/547kcal
Tłuszcz ogółem: 36,2g
Węglowodany przyswajalne: 45,7g
Białko: 5,2g

Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (12-20 st. C)
Czekolada pakowana w chroniący przed działaniem światła, tzw. doypack ze struną. (niewykorzystaną posypkę można zamknąć do ponownego użycia).

Opakowanie zawiera 500g czekolady konfekcjonowanej z oryginalnego 10kg opakowania.

Czym jest płynność czekolady?

Ważne jest, aby do danego zastosowania dobrać czekoladę właściwą pod względem płynności. Płynność oznaczana jest na opakowaniu symbolem "kropli" i uzależniona jest od ilości zawartego w czekoladzie masła kakaowego.
Czekolada z wyższym poziomem płynności zawiera więcej masła kakaowego i stworzy po zastygnięciu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim zatemperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku. Czekolada z niższym poziomem płynności zawiera mniej masła kakaowego. Z takiej czekolady można uzyskać korpusy, które są mniej twarde i połyskliwe, ale za to grubsze.

Przykładowo czekolada z oznaczeniem od jednej do dwóch kropli będzie idealnie nadawać się do aromatyzowania smakiem czekolady kremów, musów, nadzień do pralin lub lodów. Oznaczenie trzech kropli jest najbardziej uniwersalne - od kremów i nadzień po robienie tabliczek czekolady, korpusów czekoladowych, maczanych czekoladek i pralin. Czekolady z czterema oraz pięcioma kroplami świetnie sprawdzą się do maczanych czekoladek i pralin tworząc cienką warstwę na ich wierzchu oraz do fontanny czekoladowej.

Jak poprawić płynność czekolady?

Dodawanie tłuszczu kakaowego - małe ilości tłuszczu kakaowego mogą poprawić płynność czekolady, bez zmiany jej smaku.

Właściwe topienie - unikaj bezpośredniego kontaktu z gorącym naczyniem, stosowanie kąpieli wodnej lub mikrofalówki z zachowaniem kontroli temperatury zapobiega przegrzaniu.

Używanie emulgatorów - dodatek lecytyny sojowej lub innych emulgatorów może zwiększyć płynność i ułatwić mieszanie czekolady z innymi składnikami.

Najczęstsze błędy związane z płynnością czekolady

  • Przegrzanie: Powoduje spalanie masy kakaowej, co zmienia jej teksturę i smak.
  • Dodanie wody: Nawet niewielka ilość wody może spowodować zważenie się czekolady.
  • Brak temperowania: Skutkuje matową powierzchnią i brakiem odpowiedniej konsystencji.

Podstawowe informacje

Marka Callebaut
Rodzaj ? Czekolady
Typ ? Deserowe
Skład ? Bez dodatków
Waga (g) ? 500
Liczba sztuk w opakowaniu 1

Produkty rekomendowane

Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500g - Opinie

Klienci, którzy kupili Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

/
0%
aromat
/
0%
jakość
/
0%
smak
Liczba głosów: 0 Liczba opinii: 0

Produkty rekomendowane

Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500g - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Callebaut Czekolada Belgijska Deserowa Sicao 500gOferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 49,00

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane

Zobacz także