Brainmax Lauf Protein Natywne Białko Serwatki 1Kg - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Pyszny smak i doskonały skład wystrzelą Cię w kosmos! LAUF PROTEIN!
Białko Lauf składa się w 50% z natywnego koncentratu i w 50% z natywnego izolatu. Koncentrat zawiera immunoglobuliny, laktoferynę oraz inne substancje korzystne dla naszego organizmu. Natomiast izolat zapewnia wysoką zawartość białka. Połączenie zaowocowało bardzo użytecznym dla organizmu białkiem, które nadaje się do wspomagania zdrowia i uzupełniania białek z najwyższej jakości źródła! Nie ma konkurencji pod względem jakości, strawności i czystości.
Naturalne białko mleka pochodzące od krów z wolnego wybiegu
Niedenaturowane natywne białko serwatki jest pozyskiwane na zimno bezpośrednio ze świeżego mleka krowiego od krów karmionych trawą z wolnego wybiegu, które pochodzą z kontrolowanych hodowli europejskich. W porównaniu ze zwykłymi białkami mleko poddawane jest tylko jednej delikatnej pasteryzacji (zwykle jest pasteryzowane dwukrotnie). Proces mikrofiltracji odbywa się w bardzo niskiej temperaturze (do 10°C), w której białko zatrzymuje immunoglobuliny i enzymy. Jest lepiej przyswajalna, lepiej wchłaniana, a przede wszystkim lepiej wykorzystuje zawarte białka. Dzięki delikatnej i bezpośredniej metodzie przetwarzania ze świeżego mleka nie dochodzi do zerwania wiązań między aminokwasami, a ogólnie białko zawiera wyższe stężenie aminokwasów, zwłaszcza proanabolicznej leucyny.
Różnica między natywnym białkiem serwatki a zwykłe "serowe" białko serwatkowe
Native Whey Protein jest produkowane na zimno bezpośrednio ze świeżego mleka od krów karmionych trawą i wypasanych na pastwiskach. Natomiast białko serwatkowe „serowe” wytwarzane jest z sera, a dokładniej z produktu ubocznego produkcji sera, jakim jest serwatka. Konwencjonalne białko serwatkowe jest więc żywnością bardziej przetworzoną w porównaniu z białkiem natywnym, a podczas procesu produkcji aminokwasy i korzystne substancje ulegają degradacji, ponieważ mleko musi najpierw zostać poddane pasteryzacji poprzez podgrzanie, następnie ser wytwarzany jest w wyższych temperaturach, a na ostatnim etapie produkcji, serwatka otrzymana z sera do produkcji białka serwatkowego. Natomiast natywne białko przechodzi tylko jedną pasteryzację na początku w trakcie produkcji mleka i później delikatnie filtrując bezpośrednio z mleka w niskich temperaturach, uzyskuje się natywne białko serwatkowe bez degradacji kruchych wiązań między aminokwasami. Powstały produkt to białko o wyjątkowej jakości, czyste i bardzo dobrze przyswajalne i przyswajalne przez organizm. Białko natywne charakteryzuje się wyższym stężeniem aminokwasów ( 7 g BCAA w porcji ) oraz substancji dobroczynnych dla organizmu ( laktoferyna, immunoglobulina ). Białko natywne to kawior wśród białek. Badania pokazują, że natywne białko serwatkowe zwiększa stężenie aminokwasów we krwi bardziej niż zwykłe białko serwatkowe lub mleko, co w prostych słowach może wydłużyć czas budowy mięśni w organizmie.
Specjalna produkcja białka z natywnej serwatki
Jednym z powodów, dla których natywna serwatka tak dobrze radzi sobie pod względem zawartości białka i wchłanialności, jest proces produkcyjny. Natywne białko serwatkowe jest pasteryzowane tylko raz, podczas gdy białko serwatkowe jest pasteryzowane dwukrotnie. Może to prowadzić do denaturacji (uszkodzenia) białek, a ponadto produkcja natywnego białka serwatkowego odbywa się poprzez proces mikrofiltracji na zimno (temperatura do 10°C). Mówiąc najprościej można powiedzieć, że produkcja natywnego białka serwatkowego jest na tyle ostrożna, że dzięki temu proteina zachowuje ilość białka i większą ilość aminokwasów.
DIAAS - wskaźnik jakości białka
Nie tylko zawartość białka, ale także strawność aminokwasów to ważny czynnik, który należy wziąć pod uwagę. Natywne białko serwatkowe wypada dobrze w tej ocenie DIAAS (digestible indispensable amino acid score). Jest to ocena białek na podstawie wchłanialności i strawności aminokwasów. Innymi słowy, jak dobre jest białko pod względem wchłanialności w organizmie. A natywna serwatka zajmuje pierwsze miejsce w rankingu DIAAS.
Natywne białko serwatkowe
Pod nazwą białka natywnego można sobie wyobrazić proces produkcyjny, w którym serwatka i mleko są rozdzielane bez uprzedniego rozdzielania w celu wytworzenia innych produktów, takich jak ser. Podczas gdy w innych procesach produkcyjnych białka są na ostatnim miejscu, aby przetwarzać wszystko z mleka, natywne białko serwatki jest osobnym produktem, który jako pierwszy jest wytwarzany z mleka.
Najwyższej jakości białko na rynku
W przeciwieństwie do zwykłej serwatki, białko natywne pozyskiwane jest bezpośrednio z zimnego mleka, co zwiększa jego strawność i wykorzystanie białek. Słowo „natywny” odnosi się do procesu, w którym serwatka i mleko są rozdzielane bez uprzedniego rozdzielania w celu wytworzenia innych produktów mlecznych, takich jak zwykłe białka. Delikatny sposób przetwarzania znajduje również odzwierciedlenie w spektrum aminokwasów,
Białko Lauf składa się w 50% z natywnego koncentratu i w 50% z natywnego izolatu. Koncentrat zawiera immunoglobuliny, laktoferynę oraz inne substancje korzystne dla naszego organizmu. Natomiast izolat zapewnia wysoką zawartość białka. Połączenie zaowocowało bardzo użytecznym dla organizmu białkiem, które nadaje się do wspomagania zdrowia i uzupełniania białek z najwyższej jakości źródła! Nie ma konkurencji pod względem jakości, strawności i czystości.
Naturalne białko mleka pochodzące od krów z wolnego wybiegu
Niedenaturowane natywne białko serwatki jest pozyskiwane na zimno bezpośrednio ze świeżego mleka krowiego od krów karmionych trawą z wolnego wybiegu, które pochodzą z kontrolowanych hodowli europejskich. W porównaniu ze zwykłymi białkami mleko poddawane jest tylko jednej delikatnej pasteryzacji (zwykle jest pasteryzowane dwukrotnie). Proces mikrofiltracji odbywa się w bardzo niskiej temperaturze (do 10°C), w której białko zatrzymuje immunoglobuliny i enzymy. Jest lepiej przyswajalna, lepiej wchłaniana, a przede wszystkim lepiej wykorzystuje zawarte białka. Dzięki delikatnej i bezpośredniej metodzie przetwarzania ze świeżego mleka nie dochodzi do zerwania wiązań między aminokwasami, a ogólnie białko zawiera wyższe stężenie aminokwasów, zwłaszcza proanabolicznej leucyny.
Różnica między natywnym białkiem serwatki a zwykłe "serowe" białko serwatkowe
Native Whey Protein jest produkowane na zimno bezpośrednio ze świeżego mleka od krów karmionych trawą i wypasanych na pastwiskach. Natomiast białko serwatkowe „serowe” wytwarzane jest z sera, a dokładniej z produktu ubocznego produkcji sera, jakim jest serwatka. Konwencjonalne białko serwatkowe jest więc żywnością bardziej przetworzoną w porównaniu z białkiem natywnym, a podczas procesu produkcji aminokwasy i korzystne substancje ulegają degradacji, ponieważ mleko musi najpierw zostać poddane pasteryzacji poprzez podgrzanie, następnie ser wytwarzany jest w wyższych temperaturach, a na ostatnim etapie produkcji, serwatka otrzymana z sera do produkcji białka serwatkowego. Natomiast natywne białko przechodzi tylko jedną pasteryzację na początku w trakcie produkcji mleka i później delikatnie filtrując bezpośrednio z mleka w niskich temperaturach, uzyskuje się natywne białko serwatkowe bez degradacji kruchych wiązań między aminokwasami. Powstały produkt to białko o wyjątkowej jakości, czyste i bardzo dobrze przyswajalne i przyswajalne przez organizm. Białko natywne charakteryzuje się wyższym stężeniem aminokwasów ( 7 g BCAA w porcji ) oraz substancji dobroczynnych dla organizmu ( laktoferyna, immunoglobulina ). Białko natywne to kawior wśród białek. Badania pokazują, że natywne białko serwatkowe zwiększa stężenie aminokwasów we krwi bardziej niż zwykłe białko serwatkowe lub mleko, co w prostych słowach może wydłużyć czas budowy mięśni w organizmie.
Specjalna produkcja białka z natywnej serwatki
Jednym z powodów, dla których natywna serwatka tak dobrze radzi sobie pod względem zawartości białka i wchłanialności, jest proces produkcyjny. Natywne białko serwatkowe jest pasteryzowane tylko raz, podczas gdy białko serwatkowe jest pasteryzowane dwukrotnie. Może to prowadzić do denaturacji (uszkodzenia) białek, a ponadto produkcja natywnego białka serwatkowego odbywa się poprzez proces mikrofiltracji na zimno (temperatura do 10°C). Mówiąc najprościej można powiedzieć, że produkcja natywnego białka serwatkowego jest na tyle ostrożna, że dzięki temu proteina zachowuje ilość białka i większą ilość aminokwasów.
DIAAS - wskaźnik jakości białka
Nie tylko zawartość białka, ale także strawność aminokwasów to ważny czynnik, który należy wziąć pod uwagę. Natywne białko serwatkowe wypada dobrze w tej ocenie DIAAS (digestible indispensable amino acid score). Jest to ocena białek na podstawie wchłanialności i strawności aminokwasów. Innymi słowy, jak dobre jest białko pod względem wchłanialności w organizmie. A natywna serwatka zajmuje pierwsze miejsce w rankingu DIAAS.
Natywne białko serwatkowe
Pod nazwą białka natywnego można sobie wyobrazić proces produkcyjny, w którym serwatka i mleko są rozdzielane bez uprzedniego rozdzielania w celu wytworzenia innych produktów, takich jak ser. Podczas gdy w innych procesach produkcyjnych białka są na ostatnim miejscu, aby przetwarzać wszystko z mleka, natywne białko serwatki jest osobnym produktem, który jako pierwszy jest wytwarzany z mleka.
Najwyższej jakości białko na rynku
W przeciwieństwie do zwykłej serwatki, białko natywne pozyskiwane jest bezpośrednio z zimnego mleka, co zwiększa jego strawność i wykorzystanie białek. Słowo „natywny” odnosi się do procesu, w którym serwatka i mleko są rozdzielane bez uprzedniego rozdzielania w celu wytworzenia innych produktów mlecznych, takich jak zwykłe białka. Delikatny sposób przetwarzania znajduje również odzwierciedlenie w spektrum aminokwasów,
Informacje podstawowe |
|
---|---|
Pojemność ?Pojemność określa ilość produktu dostępnego w opakowaniu. Może być podawana w mililitrach (ml) dla płynów, gramach lub kilogramach (g, kg) dla proszków i kapsułek oraz w sztukach dla tabletek, saszetek lub ampułek. Wybór odpowiedniej pojemności pozwala dopasować produkt do indywidualnych potrzeb i długości suplementacji. | 1 kg |
Produkty rekomendowane
Brainmax Lauf Protein Natywne Białko Serwatki 1Kg - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Brainmax Lauf Protein Natywne Białko Serwatki 1Kg- Oferty
-
- Dane i opinie o brainmarket.pl
- Warianty (3)
- Warianty (3)
-
Zgłoś uwagi
- Odżywki białkowe od brainmarket.pl
Warianty tego produktu
-
170,36złBrainMax LAUF Protein, natywne białko serwatki, 1000 g Smak: Pistacja
-
170,36złBrainMax LAUF Protein, natywne białko serwatki, 1000 g Smak: Wanilia
-
170,36złBrainMax LAUF Protein, natywne białko serwatki, 1000 g Smak: Czekolada
-
Podobne oferty wybrane przez Ceneo
-
- Dane i opinie o muscle-zone.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Odżywki białkowe od muscle-zone.pl
Warianty tego produktu
-
79,00złMZ-STORE Whey Protein (WPI+WPC) 700g
-
- Dane i opinie o pl.vitamin360.com
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Odżywki białkowe od pl.vitamin360.com
Warianty tego produktu
-
224,87złSmak WaniliaMHP Probolic-SR Muscle Feeding Protein (1914 g, Wanilia)
-
- Dane i opinie o divinebody.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Odżywki białkowe od divinebody.pl
Warianty tego produktu
-
339,31złBioTech Iso Whey Zero BLACK 2270g Czekolada
-
- Dane i opinie o sportega.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Odżywki białkowe od sportega.pl
Warianty tego produktu
-
428,99złBioTech USA ISO Whey Zero Black 2270 g czekolada
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 170,36zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Brainmax Lauf Protein Natywne Białko Serwatki 1Kg - Opinie
Klienci, którzy kupili Brainmax Lauf Protein Natywne Białko Serwatki 1Kg, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane