Kupiec ryż biały długoziarnity 4x100g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 749 kJ 177 kcal 9%*
w 100 g: 1499 kJ/353 kcal % RWS*
1 torebka = 100 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przygotowania:
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem.
Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej popularnym gatunkiem ryżu. Posiada wyraźny smak i doskonale współgra z wieloma produktami, co umożliwia przygotowanie oryginalnych potraw. Idealny do sałatek, potraw mięsnych i jarzyn.
Warto spożywać Ryż długoziarnisty, gdyż:
ma uniwersalne zastosowanie;
jest źródłem złożonych węglowodanów, które powinny stanowić podstawę diety;
jest niskokaloryczny;
jest produktem bezglutenowym, nie powoduje uczuleń;
nie zawiera cholesterolu;
ma delikatny i łagodny smak;
zawiera śladowe ilości tłuszczu;
po ugotowaniu jest lekki, sypki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka;
jest wygodny i pożywny
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Gołąbki
Składniki na 4 osoby:
- 200 g ryżu
- 1 główka kapusty
- 250 g mielonej wieprzowiny
- 1 jajko
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 mała cebula
- 60 g tłuszczu: masło, smalec
- sól, pieprz
- 30 g masła i 30 g mąki do zasmażki
- Zioła według uznania (np. prowansalskie, majeranek)
Przygotowanie:
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na maśle lub smalcu. Dodaj do ryżu zmielone mięso, cebulę, jajo, zioła, sól i pieprz. Farsz dokładnie wymieszaj i odstaw. Z kapusty usuń ostrym nożem głąb i włóż ją do gotującej się wody na co najmniej 5 minut. Ostrożnie oddziel kolejne liście. Osusz. Zewnętrzne liście układaj na dnie rondla, w którym będą się prażyły gołąbki. Na każdy liść nakładaj porcję farszu i zwijaj dość ciasno od nasady. Zawiń brzegi liścia do środka i tak przygotowane gołąbki układaj w rondlu ściśle jeden obok drugiego. Zalej całość bulionem połączonym z zasmażką, tak, żeby gołąbki były przykryte. Gołąbki praż na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Podawaj z sosem ziemniaczanym, pomidorowym lub grzybowym.
Ryż Biały Długoziarnisty kl I
w 100 g: 1499 kJ/353 kcal % RWS*
1 torebka = 100 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przygotowania:
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem.
Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej popularnym gatunkiem ryżu. Posiada wyraźny smak i doskonale współgra z wieloma produktami, co umożliwia przygotowanie oryginalnych potraw. Idealny do sałatek, potraw mięsnych i jarzyn.
Warto spożywać Ryż długoziarnisty, gdyż:
ma uniwersalne zastosowanie;
jest źródłem złożonych węglowodanów, które powinny stanowić podstawę diety;
jest niskokaloryczny;
jest produktem bezglutenowym, nie powoduje uczuleń;
nie zawiera cholesterolu;
ma delikatny i łagodny smak;
zawiera śladowe ilości tłuszczu;
po ugotowaniu jest lekki, sypki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka;
jest wygodny i pożywny
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Gołąbki
Składniki na 4 osoby:
- 200 g ryżu
- 1 główka kapusty
- 250 g mielonej wieprzowiny
- 1 jajko
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 mała cebula
- 60 g tłuszczu: masło, smalec
- sól, pieprz
- 30 g masła i 30 g mąki do zasmażki
- Zioła według uznania (np. prowansalskie, majeranek)
Przygotowanie:
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na maśle lub smalcu. Dodaj do ryżu zmielone mięso, cebulę, jajo, zioła, sól i pieprz. Farsz dokładnie wymieszaj i odstaw. Z kapusty usuń ostrym nożem głąb i włóż ją do gotującej się wody na co najmniej 5 minut. Ostrożnie oddziel kolejne liście. Osusz. Zewnętrzne liście układaj na dnie rondla, w którym będą się prażyły gołąbki. Na każdy liść nakładaj porcję farszu i zwijaj dość ciasno od nasady. Zawiń brzegi liścia do środka i tak przygotowane gołąbki układaj w rondlu ściśle jeden obok drugiego. Zalej całość bulionem połączonym z zasmażką, tak, żeby gołąbki były przykryte. Gołąbki praż na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Podawaj z sosem ziemniaczanym, pomidorowym lub grzybowym.
Ryż Biały Długoziarnisty kl I
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Kupiec |
Rodzaj | Ryż biały |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 400 |
Liczba sztuk w opakowaniu | 1 |
Produkty rekomendowane
Kupiec ryż biały długoziarnity 4x100g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Kupiec ryż biały długoziarnity 4x100g- Oferty
-
- Dane i opinie o frisco.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Ryż od frisco.pl
Warianty tego produktu
-
4,75złKUPIEC Ryż biały (4x100g)
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 4,75zł
Często kupowane razem
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Kupiec ryż biały długoziarnity 4x100g - Opinie
Klienci, którzy kupili Kupiec ryż biały długoziarnity 4x100g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane