Amica 57CE3.315HTa(Bm) - Opis i dane produktu
-
Zgłoś



Piekarnik rozgrzewa się do 150°C w 4 minuty.

Równa temperatura wewnątrz całego piekarnika.

Para zmiękcza zabrudzenia, które bez trudu usuniemy gąbką z wodą i płynem do mycia naczyń - bez szkodliwej chemii.

Wyjątkowo gładka emalia, w którą nie wnikają zabrudzenia
Amica 57CE3.315HTa(Bm)




Przewodnik z temperaturami pieczenia przypisanymi do danego gatunku potrawy, umieszczony na wewnętrznej szybie drzwi piekarnika.
Przewodnik z temperaturami pieczenia przypisanymi do danego gatunku potrawy, umieszczony na wewnętrznej szybie drzwi piekarnika.
Idealna dystrybucja ciepła sprawia, że dania wypiekają się równomiernie.
Przestrzeń do wygodnego przechowywania garnków czy akcesoriów kuchennych pod komorą piekarnika.
Specjalne zatrzaski zapewniają łatwy i szybki demontaż drzwi.
Przewodnik z temperaturami pieczenia przypisanymi do danego gatunku potrawy, umieszczony na wewnętrznej szybie drzwi piekarnika.
Idealna dystrybucja ciepła sprawia, że dania wypiekają się równomiernie.
Przestrzeń do wygodnego przechowywania garnków czy akcesoriów kuchennych pod komorą piekarnika.
Specjalne zatrzaski zapewniają łatwy i szybki demontaż drzwi.
Dzięki wentylatorowi powietrze jest rozprowadzane równomiernie po całej komorze.
Zabezpieczenie stabilnej drabinki pozwala na jej swobodne wysuwanie.
Wskaźnik informujący o tym, które pole jest jeszcze gorące.
Możesz wygodnie korzystać z kilku pól jednocześnie.
Dzięki wentylatorowi powietrze jest rozprowadzane równomiernie po całej komorze.
Zabezpieczenie stabilnej drabinki pozwala na jej swobodne wysuwanie.
Wskaźnik informujący o tym, które pole jest jeszcze gorące.
Możesz wygodnie korzystać z kilku pól jednocześnie.









10 funkcji piekarnika

10 funkcji piekarnika
10 funkcji piekarnika, to jeszcze więcej możliwości pieczenia - od rozmrażania do grillowania.

Klasa energetyczna A

Klasa energetyczna A
Niższe zużycie energii elektrycznej i, co się z tym wiąże, niższe rachunki.

Równomierne pieczenie

Równomierne pieczenie
Idealna dystrybucja ciepła sprawia, że dania wypiekają się równomiernie.

Rozmrażanie

Rozmrażanie
Funkcja pozwalająca na szybsze rozmrożenie dania w piekarniku.

Wyświetlacz LED z kontrolą czasu pieczenia (Ta)

Wyświetlacz LED z kontrolą czasu pieczenia (Ta)
Kontroluj czas pieczenia, dzięki piekarnikowi z wygodnymi przyciskami i pokrętłami.

Przepisy na drzwiach

Przepisy na drzwiach
Praktyczny poradnik z parametrami pieczenia na wewnętrznej stronie drzwi.

Szuflada na prowadnicach rolkowych

Szuflada na prowadnicach rolkowych
Przestrzeń do wygodnego przechowywania garnków czy akcesoriów kuchennych pod komorą piekarnika.
A
SZEROKOŚĆ
50,0 cm
B
GŁĘBOKOŚĆ
60,0 cm
C
WYSOKOŚĆ
85,0 cm


Tak. Dzięki precyzyjnie zaprojektowanej dystrybucji ciepła oraz stabilnej temperaturze wewnątrz piekarnika, Twoje wypieki i potrawy zawsze będą perfekcyjne.
Pojemność komory piekarnika wynosi 62 l.
Tak, ta kuchnia wolnostojąca ma funkcję termoobiegu.
Tak. Wszystkie płyty indukcyjne Amica mają wskaźnik ciepła resztkowego, dlatego zawsze możesz szybko sprawdzić czy pole grzejne jest jeszcze ciepłe.
Piekarniki
Płyty
Okapy
Kuchnie
Kuchenki mikrofalowe
Lodówki
Pralki
Zmywarki
Odkurzacze
Małe AGD
Winiarki
Szuflady grzejne

Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Amica |
Rodzaj piekarnika ?Określa sposób jego działania. To mogą być piekarniki konwencjonalne (grzewcze), piekarniki z termoobiegiem (konwekcją), lub piekarniki mikrofalowe (mikrofale z grillami). Wybór zależy od potrzeb kulinarzycznych użytkownika. Konwencjonalne piekarniki oferują tradycyjne pieczenie, z termoobiegiem równomierne podgrzewanie, a mikrofalowe szybkie gotowanie i grillowanie. | Elektryczny |
Rodzaj frontu ?Odnosi się do stylu i materiału użytego do wykończenia szafek kuchennych. Może to być drewno, laminat, fornir, lakierowane panele MDF, szkło, aluminium lub stal nierdzewna. Wybór zależy od preferencji estetycznych, funkcjonalności oraz budżetu. Fronty mogą być gładkie, frezowane, okleinowane lub lakierowane, a także występować w różnych kolorach i wzorach, aby dopasować się do wnętrza kuchni. | Nowoczesny |
Liczba pól grzejnych ?Liczba pól grzejnych to parametr, który informuje nas o tym, ile pól grzejnych posiada dany model kuchenki elektrycznej. Większość kuchenek posiada cztery pola o różnej średnicy i mocy. Prostsze modele z czterema polami o różnej średnicy, wymagają dopasowania wielkości garnków do wielkości pól. Nowsze modele posiadają poszerzone pola podwójne lub potrójne, czyli dwa lub trzy okręgi umożliwiające użycie garnków o różnych średnicach. | 4 pola |
Typ płyty ?W kuchniach elektrycznych można spotkać różne typy płyt grzewczych. Popularne są płyty ceramiczne, które zapewniają szybkie nagrzewanie i łatwe czyszczenie. Istnieją też płyty indukcyjne, które wykorzystują pole elektromagnetyczne do podgrzewania naczyń, co jest bardziej energooszczędne i precyzyjne. Niektóre kuchenki elektryczne mają też tradycyjne płyty spiralne, które są prostsze w obsłudze, ale mniej efektywne w użytkowaniu energii. | Ceramiczna |
Liczba funkcji piekarnika ?Liczba funkcji piekarnika to parametr kuchenki elektrycznej, który informuje nas o tym, ile różnych funkcji posiada dany piekarnik. Im jest ich więcej, tym więcej różnych potraw jesteśmy w stanie przygotować. Nowoczesne piekarniki mają wiele dodatkowych funkcji, które sprawiają, że mogą zastąpić inne urządzenia, np. można w nich gotować na parze lub grillować. Funkcje takie jak: samoczyszczenie lub sterowanie komórką, zwiększają również komfort użytkowania. | 10 |
Funkcje ?Funkcje kuchenki elektrycznej - to tryby funkcjonowania kuchenki, które ułatwiają jej użytkowanie. Najpopularniejsze wybory to: grzanie z góry, gdzie grzałka zamontowana jest w górnej części piekarnika; grzanie z dołu, czyli grzałka dolna; grzanie z góry i z dołu, jednoczesne pieczenie z obu stron; grill, intensywne grzanie od góry; termoobieg, obieg powietrza w piekarniku, dzięki czemu potrawa jest ogrzewana z każdej strony; rozmrażanie, pracuje sam wentylator. | Termoobieg, Grill, Rozmrażanie |
Sterowanie ?Obejmuje różne metody zarządzania funkcjami. Panel dotykowy, przyciski, pokrętła lub pilota zdalnego sterowania umożliwiają użytkownikom wybieranie programów, regulowanie ustawień i kontrolowanie pracy urządzenia. | Elektroniczne |
Wyświetlacz ?Ekran lub panel, który prezentuje informacje i umożliwia interakcję. Może to być LCD, LED, dotykowy ekran czy diody LED, wyświetlające informacje o stanie urządzenia, trybach pracy, ustawieniach, czasie itp. Ułatwia kontrolę i monitorowanie pracy urządzenia. | Nie |
Rożen ?Rożen to funkcja kuchni, umożliwiająca równomierne i efektywne grillowanie potraw. Dzięki niemu można uzyskać charakterystyczne paski na mięsie, warzywach czy rybach. Rożen jest zwykle umieszczany w górnej części kuchenki, gdzie generuje intensywne ciepło, zapewniając szybkie i równomierne przyrumienienie potraw z obu stron. | Nie |
|
|
Techniczne |
|
Pojemność piekarnika ?Pojemność piekarnika to kluczowy parametr, określający ilość przestrzeni wewnątrz piekarnika dostępną do przygotowywania potraw. Jest wyrażana w litrach i może różnić się w zależności od modelu kuchenki. Większa pojemność oznacza możliwość jednoczesnego przygotowywania większej ilości dań lub większych potraw, co jest korzystne podczas gotowania dla większej liczby osób lub podczas przyrządzania dań na specjalne okazje. | 62 l |
Rodzaj prowadnic w piekarniku ?Mechanizm, który umożliwia wysuwanie i wkładanie rusztu lub blachy. Mogą to być prowadnice teleskopowe, wysuwane na pełną długość, lub standardowe, na których akcesoria wkłada się ręcznie. Prowadnice teleskopowe ułatwiają obsługę i sprawiają, że dostęp do potraw w piekarniku jest wygodniejszy i bezpieczniejszy. Standardowe prowadnice wymagają wkładania i wyjmowania akcesoriów bez dodatkowego wsparcia. | Wytłaczane |
Termosonda ?Termosonda to istotny element kuchni, pozwalający kontrolować temperaturę potraw. Wkłada się ją w głąb mięsa, a kabel podłącza do panelu sterowania. Dzięki termosondzie kuchenka może monitorować wewnętrzną temperaturę potrawy i automatycznie wyłączyć się po osiągnięciu pożądanego stopnia gotowości. Jest przydatna szczególnie podczas pieczenia mięsa, zapewniając idealny stopień dopieczenia bez ryzyka przesuszenia czy niedogotowania. | Nie |
Konstrukcja ?Konstrukcja – parametr kuchenki określający zasadniczy sposób jej budowy oraz rodzaj wykorzystanych w konstrukcji materiałów. Podstawowy podział kuchenek dokonany pod tym względem wyróżnia urządzenia wyposażone w pokrywę szklaną oraz kuchenki, w których zastosowano pokrywy metalowe. Dodatkowymi elementami konstrukcji kuchenki może być wyposażenie urządzenia w wysuwaną szufladę lub w uchylny schowek przeznaczone do przechowywania podstawowych akcesoriów kuchennych. | Szuflada |
Chłodne drzwi ?Funkcja "Chłodne drzwi" to bezpieczne rozwiązanie, które zapobiega oparzeniom. Dzięki specjalnej izolacji warstwa zewnętrzna drzwi pozostaje chłodna podczas gotowania, nawet gdy w piekarniku panuje wysoka temperatura. To zabezpieczenie szczególnie istotne w przypadku kuchni z małymi dziećmi, chroniąc je przed poparzeniami przy przypadkowym dotknięciu drzwi piekarnika. | Nie |
Wnętrze piekarnika ?Może być wykonane z różnych materiałów. Popularne opcje to emaliowane stalowe wnętrze, które jest łatwe do czyszczenia i rozprzestrzenia równomiernie ciepło. Istnieją także piekarniki z wnętrzem wykonanym z emaliowanego żeliwa, co zapewnia doskonałą retencję ciepła, ale może być trudniejsze w czyszczeniu. W niektórych modelach można znaleźć wnętrze z pyrolityczną powłoką, która automatycznie usuwa zabrudzenia poprzez wysoką temperaturę. | Emalia |
Fizyczne |
|
Szerokość ?Szerokość kuchenki elektrycznej to kluczowy parametr, określający wymiary urządzenia i jego dopasowanie do kuchni. Standardowe szerokości wynoszą 50 cm, 60 cm lub 90 cm, ale istnieją też modele o nietypowych rozmiarach. Wybór odpowiedniej szerokości zależy od dostępnej przestrzeni w kuchni oraz preferencji użytkownika. | 50 cm |
Głębokość ?Ten wymiar określa odległość od przedniej do tylnej części urządzenia. Jest istotny przy planowaniu umiejscowienia sprzętu, aby upewnić się, że będzie on odpowiednio pasować do dostępnej przestrzeni. | 60 cm |
Wysokość ?Ten wymiar określa odległość od dolnej do górnej części urządzenia. Wysokość ma znaczenie w kontekście ergonomii i wygody użytkowania, wpływając na dostępność oraz komfort obsługi urządzeń. | 85 cm |
Kolor | Czarne |
Etykieta energetyczna |
|
Klasa energetyczna ?Klasa energetyczna- wskazuje na poziom zużycia energii podczas pracy. Zgodnie ze standardami UE kuchenki elektryczne klasyfikuje się od najbardziej oszczędnej A++ do najmniej E. | A |
Produkty rekomendowane
Amica 57CE3.315HTa(Bm) - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Czy to jest kuchenka indukcyjna czy ceramiczna.
-
Zgłoś
-
Zgłoś
Produkty rekomendowane
Amica 57CE3.315HTa(Bm)- Oferty
-
- Dane i opinie o GWARANCJACEN.PL
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kuchenki elektryczne od GWARANCJACEN.PL
Warianty tego produktu
-
1 578,00złKuchnia ceramiczna Amica 57CE3.315HTa 50cm 8,9kW Termoobieg
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 1 578,00zł
Amica 57CE3.315HTa(Bm) - Opinie
Klienci, którzy kupili Amica 57CE3.315HTa(Bm), mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane