Lacava Specialty Coffee Roastery Kawa Ziarnista Rwanda Muhondo Espresso 1kg - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty moreli liofilizowanej maliny, soku pomarańczowego i marcepanu.Kraj pochodzenia: Rwanda
Region: Gakenke District
Położenie upraw: 1750 - 2200 m. n.p.m.
Odmiana: Bourbon
Obróbka: Honey
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Region: Gakenke District
Położenie upraw: 1750 - 2200 m. n.p.m.
Odmiana: Bourbon
Obróbka: Honey
Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | LaCava |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 1kg |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista |
Gatunek kawy ?Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy. | Arabica |
Zawartość kofeiny ?Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa. | Niska |
Stopień palenia ?Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają. | Średni |
Intensywność smaku | Średnia |
Kwasowość ?Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie. | Mocna |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Lacava Specialty Coffee Roastery Kawa Ziarnista Rwanda Muhondo Espresso 1kg - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Lacava Specialty Coffee Roastery Kawa Ziarnista Rwanda Muhondo Espresso 1kg- Oferty
-
Darmowa dostawa od 199 zł
- Dane i opinie o coffeedesk.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od coffeedesk.pl
Warianty tego produktu
-
199,00złLaCava - kawa ziarnista Rwanda Muhondo Espresso 1 kg
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 199,00zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Lacava Specialty Coffee Roastery Kawa Ziarnista Rwanda Muhondo Espresso 1kg - Opinie
Klienci, którzy kupili Lacava Specialty Coffee Roastery Kawa Ziarnista Rwanda Muhondo Espresso 1kg, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane