Kawa Ziarnista Świeżo Palona 100% Arabika 1kg - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
The Krakow Roastery - No. 4
Kawa ziarnista świeżo palona
Waga: 1kg
Pochodzenie: Etiopia, Rwanda
Gatunek: 100% arabika
Body: Lekkie
Kwaskowatość: Delikatna, owocowa
Goryczka: Umiarkowana
Nuty smakowe: Czarna Porzeczka, Truskawka, Owoce leśne
Nasza pierwsza mieszanka afrykańska to połączenie ziaren z Etiopii oraz Rwandy. No.4 ma typowo afrykański charakter, jest słodka, przyjemnie owocowa, kwaskowatość owoców leśnych przełamana jest przyjemną goryczką. W efekcie uzyskaliśmy mieszankę o bardzo zbalansowanym smaku i oszałamiającym aromacie.
Kim jesteśmy
The Krakow Roastery to mała, rodzinna palarnia kawy, która powstała z pasji i chęci dzielenia się doskonałym smakiem kawy.
Każdy nasz wypał powstaje z dbałością o najdrobniejszy szczegół po to, aby Twoja kawa była zawsze idealna. Nasz Roastmaster miał okazję szkolić się pod okiem największych włoskich mistrzów kawy i wykorzystuje tą wiedzę wypalając nasze ziarna tradycyjną ręczną metodą mistrzowską.
Na pierwszym miejscu, we wszystkim co robimy, zawsze stawiamy jakość i gwarantujemy, że Twoja kawa będzie zawsze pyszna i świeża. Przygotowując naszą ofertę zadbaliśmy o to, aby każdy znalazł dla siebie coś specjalnego.
Kawę wypalamy ręcznie, metodą mistrzowską, w tradycyjnym piecu bębnowym, dając ziarnom czas by proces palenia przebiegł w odpowiednim dla nich tempie, pośpiech nikomu nie służy.
Jak powstają nasze kawy
Proces powstawania nowych mieszanek zaczyna się na etapie projektowania składu - by stworzyć kawę o zbalansowanym, spójnym smaku musimy jednak najpierw poznać każde ziarno z osobna.
Wszystkie ziarna wypalamy i testujemy kilkukrotnie, najpierw by poznać ich charakterystykę, drzemiące w nich smaki i aromaty, a następnie modyfikując profil palenia i stopień wypalenia, aby podbić to, co w nich najlepsze, co chcemy uwypuklić i zachować.
Podstawową metodą testowania kawy jest cupping, jednak w naszym przypadku nie jest jedyną metodą - kawy po odnalezieniu odpowiedniego profilu palenia testujemy również zaparzając je na wszystkie najpopularniejsze sposoby, na tym etapie również modyfikując przepisy, by dowiedzieć się co dana kawka lubi najbardziej.
Z całą zdobytą do tej pory wiedzą przechodzimy do tworzenia blendu, mieszanki, która zachwyci i rzuci na kolana każdego, kto znajdzie się w zasięgu filiżanki (lub kubka, szklanki - wszystkie chwyty dozwolone).
Jakość bez kompromisów
Opakowanie - wentyl i struna
Dlaczego stosowanie wentyla odpowietrzającego jest tak ważne?
Kawa świeżo palona odgazowuje nawet kilka tygodni po wypaleniu, oczywiście najintensywniej przez pierwsze kilka dni, w specjalnie przygotowanych pojemnikach, jeszcze przed zapakowaniem, nie mniej jednak nawet po tym czasie kawa wciąż odgazowuje, a wentyl pozwala na przebieganie tego procesu bez dostępu świeżego powietrza do środka opakowania.
Struna to już sprawa o wiele bardziej oczywista, umożliwia ona szczelne zamknięcie opakowania po pierwszym i każdym kolejnym jego otwarciu, dzięki czemu ziarna pozostają świeże na dłużej.
Kawa ziarnista świeżo palona
Waga: 1kg
Pochodzenie: Etiopia, Rwanda
Gatunek: 100% arabika
Body: Lekkie
Kwaskowatość: Delikatna, owocowa
Goryczka: Umiarkowana
Nuty smakowe: Czarna Porzeczka, Truskawka, Owoce leśne
Nasza pierwsza mieszanka afrykańska to połączenie ziaren z Etiopii oraz Rwandy. No.4 ma typowo afrykański charakter, jest słodka, przyjemnie owocowa, kwaskowatość owoców leśnych przełamana jest przyjemną goryczką. W efekcie uzyskaliśmy mieszankę o bardzo zbalansowanym smaku i oszałamiającym aromacie.
Kim jesteśmy
The Krakow Roastery to mała, rodzinna palarnia kawy, która powstała z pasji i chęci dzielenia się doskonałym smakiem kawy.
Każdy nasz wypał powstaje z dbałością o najdrobniejszy szczegół po to, aby Twoja kawa była zawsze idealna. Nasz Roastmaster miał okazję szkolić się pod okiem największych włoskich mistrzów kawy i wykorzystuje tą wiedzę wypalając nasze ziarna tradycyjną ręczną metodą mistrzowską.
Na pierwszym miejscu, we wszystkim co robimy, zawsze stawiamy jakość i gwarantujemy, że Twoja kawa będzie zawsze pyszna i świeża. Przygotowując naszą ofertę zadbaliśmy o to, aby każdy znalazł dla siebie coś specjalnego.
Kawę wypalamy ręcznie, metodą mistrzowską, w tradycyjnym piecu bębnowym, dając ziarnom czas by proces palenia przebiegł w odpowiednim dla nich tempie, pośpiech nikomu nie służy.
Jak powstają nasze kawy
Proces powstawania nowych mieszanek zaczyna się na etapie projektowania składu - by stworzyć kawę o zbalansowanym, spójnym smaku musimy jednak najpierw poznać każde ziarno z osobna.
Wszystkie ziarna wypalamy i testujemy kilkukrotnie, najpierw by poznać ich charakterystykę, drzemiące w nich smaki i aromaty, a następnie modyfikując profil palenia i stopień wypalenia, aby podbić to, co w nich najlepsze, co chcemy uwypuklić i zachować.
Podstawową metodą testowania kawy jest cupping, jednak w naszym przypadku nie jest jedyną metodą - kawy po odnalezieniu odpowiedniego profilu palenia testujemy również zaparzając je na wszystkie najpopularniejsze sposoby, na tym etapie również modyfikując przepisy, by dowiedzieć się co dana kawka lubi najbardziej.
Z całą zdobytą do tej pory wiedzą przechodzimy do tworzenia blendu, mieszanki, która zachwyci i rzuci na kolana każdego, kto znajdzie się w zasięgu filiżanki (lub kubka, szklanki - wszystkie chwyty dozwolone).
Jakość bez kompromisów
- Pracujemy tylko z ziarnami najwyższej jakości
- Profil palenia zawsze zaprojektowany tak, by uzyskać najlepszy możliwy rezultat w filiżance
- Powtarzalność osiągnięta dzięki stałej kontroli temperatury i wilgotności zarówno w strefie palenia jak i magazynowania surowej kawy
- Świeżość to podstawa naszej działalności, utrzymujemy niskie stany magazynowe, żadna z naszych kaw nie jest wypalona wcześniej niż 4 tygodnie przed wysyłką
Opakowanie - wentyl i struna
Dlaczego stosowanie wentyla odpowietrzającego jest tak ważne?
Kawa świeżo palona odgazowuje nawet kilka tygodni po wypaleniu, oczywiście najintensywniej przez pierwsze kilka dni, w specjalnie przygotowanych pojemnikach, jeszcze przed zapakowaniem, nie mniej jednak nawet po tym czasie kawa wciąż odgazowuje, a wentyl pozwala na przebieganie tego procesu bez dostępu świeżego powietrza do środka opakowania.
Struna to już sprawa o wiele bardziej oczywista, umożliwia ona szczelne zamknięcie opakowania po pierwszym i każdym kolejnym jego otwarciu, dzięki czemu ziarna pozostają świeże na dłużej.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Yankee Caffee |
Waga ?Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu. | 1kg |
Rodzaj ?Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku. | Kawa ziarnista, Kawa świeżo palona |
Gatunek kawy ?Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy. | Arabica |
Zawartość kofeiny ?Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa. | Średnia |
Kwasowość ?Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie. | Średnia |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Kawa Ziarnista Świeżo Palona 100% Arabika 1kg - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Kawa Ziarnista Świeżo Palona 100% Arabika 1kg- Oferty
-
Opinie w weryfikacji
- Dane i opinie o Akamai Sklep
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Kawa od Akamai Sklep
Warianty tego produktu
-
129,99złKawa ziarnista 1kg 100% Arabica Arabika świeżo palona Meksyk Do ekspresu
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 129,99zł
Kawa Ziarnista Świeżo Palona 100% Arabika 1kg - Opinie
Klienci, którzy kupili Kawa Ziarnista Świeżo Palona 100% Arabika 1kg, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane