Sandra Harissa – pasta z ostrych papryczek chilli słoiczek 185ml - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Sandra Harissa Pasta Z Ostrych Papryczek Chilli 185 G
SANDRA
Opis szczegółowy
Ostra pasta z papryki chilli powszechna w kuchni arabskiej (głównie w Tunezji i Libii). Stosowana przede wszystkim jako dodatek do kuskus, makaronów, zup a nawet kanapek. Harrisa doskonale nadaje się również do nacierania mięs, podkreślenia smaku ryb. Harrisę często łączy się z czosnkiem, kolendrą, kminkiem i oliwą. Aby złagodzić ostrość harissy należy dodać więcej oliwy.
Parametry produktuRodzaj: Pasta
Skład podstawowy: Papryka czerwona
Zawartość netto: 185 g
Składniki: Ostra papryka (87%), sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, ekstrakt z papryki.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Unia Europejska
Liczba opakowań konsumenckich: 2640 szt.
Wymiar opakowania (SxWxG): 22 x 12 x 33 cm
Kraj pochodzenia głównego składnika: Węgry
Waga brutto: 305 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU)
Liczba warstw na palecie: 10 warstw (warstwa)
Temperatura przechowywania min - max: 6 - 26 °C
Wysokość palety: 1,35 m
Waga jednostkowa brutto: 0,31 kg
Kod CN: 2103 90 90
Pojemność: 185 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 44 op. zb. (DU)
AlergenyZboża zawierajace gluten: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
PrzechowywanieStosowanie: Do bezpośredniego spożycia
Inne uwagi dotyczące przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcje dotyczące przygotowania: Do bezpośredniego spożycia
Wartość odżywczaZawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 4,4 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 170 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 41 kcal/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 11,5 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,2 g
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Termin ważności: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład produktu: ostra papryka (87%). sól. substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. regulator kwasowości: kwas cytrynowy. substancja konserwująca: sorbinian potasu. ekstrakt z papryki
100 g produktuwartość energetyczna 170 kJ / 41 kcaltłuszcze w tym2,2 g- kwasy tłuszczowe nasycone 0 gwęglowodany w tym0 g- cukry 1 gbłonnik 4,4 gbiałko 2,2 gsól 11,5 g
Sandra Harissa Pasta Z Ostrych Papryczek Chilli 185 G
SANDRA
5902709121060 S-49653751
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Sandra Harissa |
Pojemność (l) ?Pojemność określa objętość produktu wyrażoną w litrach. Wskazuje, ile płynu lub półpłynnej zawartości znajduje się w opakowaniu. Mniejsze pojemności, np. 0,25 l lub 0,5 l, są wygodne do jednorazowego spożycia, natomiast większe, np. 1 l lub 2 l, sprawdzają się przy regularnym użytkowaniu lub dla większej liczby osób. Wybór pojemności zależy od indywidualnych potrzeb oraz częstotliwości spożycia danego produktu. | 0,185 |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 185 |
Liczba sztuk w opakowaniu | 1 |
Cechy ?Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych. | Brak |
Produkty rekomendowane
Sandra Harissa – pasta z ostrych papryczek chilli słoiczek 185ml - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Gdzie można ją kupić i czy jest też w postaci sproszkowanej
-
Zgłoś
-
Zgłoś
Produkty rekomendowane
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 0,00zł
Sandra Harissa – pasta z ostrych papryczek chilli słoiczek 185ml - Opinie
Klienci, którzy kupili Sandra Harissa – pasta z ostrych papryczek chilli słoiczek 185ml, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane