Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60%

Wysyłka od 8,99 zł
Wysyłka w 1 dzień

Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60% - Opis i dane produktu

Beskid Chocolate to manufaktura czekolady, która znajduje się w urokliwej miejscowości Węgierska Górka w Beskidzie Żywieckim na południu Polski. Od nazwy pasm górskich górskich Beskidy otaczających miejscowość zaczerpnęliśmy naszą nazwę, która podkreśla pochodzenie naszych tabliczek.

Beskid Chocolate to rzemieślnicze czekolady od ziarna do tabliczki, które produkujemy z wysokiej jakości ziaren kakaowca z całego świata. Rafinowane i konszowane min. 48 godzin. Nasze czekolady wytwarzamy z wysoko gatunkowych, aromatycznych odmian ziaren kakaowca. Część ziaren używanych do produkcji naszych tabliczek pochodzi z gospodarstw z certyfikatem ekologicznym.

Filipiny Kablon Mango-Imbir ciemna mleczna 60%

Czekolada ciemna- mleczna Filipiny Kablon 60% Mango + imbir

W mlecznej czekoladzie zatopione przez nas zostały kawałki kandyzowanego mango oraz liofilizowanego imbiru. Dało nam to orzeźwiającą i letnią kompozycję smaków.

Według niektórych doniesień Filipiny są pierwszym krajem na świecie, w którym zaczęto uprawiać kakaowca poza kontynentami Ameryki. Pierwsze kakao odmiany criollo przewozili Hiszpanie na swych galeonach około roku 1670 z Acapulco do Manili. W oparciu o tą odmianę genetyczną powstały pierwsze plantację kakao w Azji.

Czekolada została przyjęta przez Filipińczyków bardzo wcześnie i nadal jest ich częścią

kultury kulinarnej. Tablea to tradycyjna pasta kakaowa (miazga) w postaci tabletek, jest używana do przygotowywania gorącego napoju do picia znanego jako chocolate de batir oraz słodkiej czekoladowej owsianki ryżowej znanej jako champorado.

Farma Kablon to 65-hektarowa posiadłość założona w Tupi przez Emesto Pantua Sr. pod koniec lat pięćdziesiątych. Kakao rośnie w towarzystwie owoców tropikalnych, drzew kokosowych i strąków z czarnym pieprzem. Z czasem oprócz produkcji kakao na farmie zaczęto poszerzać ofertę o tablea (tradycyjna pastę kakaową), dżemy i przetwory z owoców rosnących na farmie.

Zbiory

Okres głównych zbiorów przypada na kwiecień – sierpień. Sierpień – październik to okres dodatkowych zbiorów.

Odmiana kakao

Mieszanka criollo (które na Filipiny dotarło z Meksyku w XVIII wieku) oraz nowszych odmian hybrydowych pochodzących z Malezji, które zostały przywiezione z latach 80 tych w celu zwiększenia odporności na choroby i zwiększenia plonów.

Fermentacja

Ziarna kakaowca fermentowane są przez 4 dni w drewnianych skrzyniach, następnie suszone są na drewnianych platformach przez 5 do 7 dni w zależności od sezonu.

Podstawowe informacje

Marka Beskid Chocolate
Rodzaj ? Czekolady
Typ ? Gorzkie
Forma ? W tabliczkach
Zawartość kakao (%) ? 60
Waga (g) ? 60

Produkty rekomendowane

Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60% - Opinie

Klienci, którzy kupili Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60%, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

/
0%
aromat
/
0%
jakość
/
0%
smak
Liczba głosów: 0 Liczba opinii: 0

Produkty rekomendowane

Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60% - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60%Oferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 26,90

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane