Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60% - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Beskid Chocolate to manufaktura czekolady, która znajduje się w urokliwej miejscowości Węgierska Górka w Beskidzie Żywieckim na południu Polski. Od nazwy pasm górskich górskich Beskidy otaczających miejscowość zaczerpnęliśmy naszą nazwę, która podkreśla pochodzenie naszych tabliczek.
Beskid Chocolate to rzemieślnicze czekolady od ziarna do tabliczki, które produkujemy z wysokiej jakości ziaren kakaowca z całego świata. Rafinowane i konszowane min. 48 godzin. Nasze czekolady wytwarzamy z wysoko gatunkowych, aromatycznych odmian ziaren kakaowca. Część ziaren używanych do produkcji naszych tabliczek pochodzi z gospodarstw z certyfikatem ekologicznym.
Filipiny Kablon Mango-Imbir ciemna mleczna 60%
Czekolada ciemna- mleczna Filipiny Kablon 60% Mango + imbir
W mlecznej czekoladzie zatopione przez nas zostały kawałki kandyzowanego mango oraz liofilizowanego imbiru. Dało nam to orzeźwiającą i letnią kompozycję smaków.
Według niektórych doniesień Filipiny są pierwszym krajem na świecie, w którym zaczęto uprawiać kakaowca poza kontynentami Ameryki. Pierwsze kakao odmiany criollo przewozili Hiszpanie na swych galeonach około roku 1670 z Acapulco do Manili. W oparciu o tą odmianę genetyczną powstały pierwsze plantację kakao w Azji.
Czekolada została przyjęta przez Filipińczyków bardzo wcześnie i nadal jest ich częścią
kultury kulinarnej. Tablea to tradycyjna pasta kakaowa (miazga) w postaci tabletek, jest używana do przygotowywania gorącego napoju do picia znanego jako chocolate de batir oraz słodkiej czekoladowej owsianki ryżowej znanej jako champorado.
Farma Kablon to 65-hektarowa posiadłość założona w Tupi przez Emesto Pantua Sr. pod koniec lat pięćdziesiątych. Kakao rośnie w towarzystwie owoców tropikalnych, drzew kokosowych i strąków z czarnym pieprzem. Z czasem oprócz produkcji kakao na farmie zaczęto poszerzać ofertę o tablea (tradycyjna pastę kakaową), dżemy i przetwory z owoców rosnących na farmie.
Zbiory
Okres głównych zbiorów przypada na kwiecień – sierpień. Sierpień – październik to okres dodatkowych zbiorów.
Odmiana kakao
Mieszanka criollo (które na Filipiny dotarło z Meksyku w XVIII wieku) oraz nowszych odmian hybrydowych pochodzących z Malezji, które zostały przywiezione z latach 80 tych w celu zwiększenia odporności na choroby i zwiększenia plonów.
Fermentacja
Ziarna kakaowca fermentowane są przez 4 dni w drewnianych skrzyniach, następnie suszone są na drewnianych platformach przez 5 do 7 dni w zależności od sezonu.
Beskid Chocolate to rzemieślnicze czekolady od ziarna do tabliczki, które produkujemy z wysokiej jakości ziaren kakaowca z całego świata. Rafinowane i konszowane min. 48 godzin. Nasze czekolady wytwarzamy z wysoko gatunkowych, aromatycznych odmian ziaren kakaowca. Część ziaren używanych do produkcji naszych tabliczek pochodzi z gospodarstw z certyfikatem ekologicznym.
Filipiny Kablon Mango-Imbir ciemna mleczna 60%
Czekolada ciemna- mleczna Filipiny Kablon 60% Mango + imbir
W mlecznej czekoladzie zatopione przez nas zostały kawałki kandyzowanego mango oraz liofilizowanego imbiru. Dało nam to orzeźwiającą i letnią kompozycję smaków.
Według niektórych doniesień Filipiny są pierwszym krajem na świecie, w którym zaczęto uprawiać kakaowca poza kontynentami Ameryki. Pierwsze kakao odmiany criollo przewozili Hiszpanie na swych galeonach około roku 1670 z Acapulco do Manili. W oparciu o tą odmianę genetyczną powstały pierwsze plantację kakao w Azji.
Czekolada została przyjęta przez Filipińczyków bardzo wcześnie i nadal jest ich częścią
kultury kulinarnej. Tablea to tradycyjna pasta kakaowa (miazga) w postaci tabletek, jest używana do przygotowywania gorącego napoju do picia znanego jako chocolate de batir oraz słodkiej czekoladowej owsianki ryżowej znanej jako champorado.
Farma Kablon to 65-hektarowa posiadłość założona w Tupi przez Emesto Pantua Sr. pod koniec lat pięćdziesiątych. Kakao rośnie w towarzystwie owoców tropikalnych, drzew kokosowych i strąków z czarnym pieprzem. Z czasem oprócz produkcji kakao na farmie zaczęto poszerzać ofertę o tablea (tradycyjna pastę kakaową), dżemy i przetwory z owoców rosnących na farmie.
Zbiory
Okres głównych zbiorów przypada na kwiecień – sierpień. Sierpień – październik to okres dodatkowych zbiorów.
Odmiana kakao
Mieszanka criollo (które na Filipiny dotarło z Meksyku w XVIII wieku) oraz nowszych odmian hybrydowych pochodzących z Malezji, które zostały przywiezione z latach 80 tych w celu zwiększenia odporności na choroby i zwiększenia plonów.
Fermentacja
Ziarna kakaowca fermentowane są przez 4 dni w drewnianych skrzyniach, następnie suszone są na drewnianych platformach przez 5 do 7 dni w zależności od sezonu.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Beskid Chocolate |
Rodzaj ?Odnosi się do różnorodności smaków, składników oraz tekstur. To kategorie, takie jak mleczna, gorzka, biała czekolada czy praliny z nadzieniem truflowym, karmelem lub orzechami. | Czekolady |
Typ ?Odnosi się do ich przeznaczenia lub specyfiki, takiej jak czekolady deserowe, gorzkie, do pieczenia, a także praliny, trufle, czekolady nadziewane, czekolady do degustacji czy też sezonowe kolekcje. To kategoryzacja uwzględniająca różne sposoby spożycia, preferencje smakowe oraz okazje konsumpcji, umożliwiająca klientom łatwiejsze wybieranie produktów pasujących do ich potrzeb i gustów. | Gorzkie |
Forma ?Odnosi się do kształtu i wyglądu zewnętrznego produktów. To sposób, w jaki są one formowane i wytwarzane, nadając im różnorodne wzory, rozmiary i tekstury. Może to obejmować kwadratowe, okrągłe, sercowe, gwiazdkowe lub niestandardowe kształty. | W tabliczkach |
Zawartość kakao (%) ?Procentowa zawartość kakao oznacza, ile procent masy całego produktu stanowi kakao lub produkty pochodzące z kakao. Wyższy procent oznacza większą ilość kakao w produkcie. Zawartość kakao ma wpływ na smak, konsystencję i jakość słodyczy. | 60 |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 60 |
Produkty rekomendowane
Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60% - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60%- Oferty
-
- Dane i opinie o inpostfresh.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Czekolady i bombonierki od inpostfresh.pl
Warianty tego produktu
-
26,90złCZEKOLADA MLECZNA MANGO - IMBIR 60% KAKAO BESKID CHOCOLATE
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 26,90zł
Często kupowane razem
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60% - Opinie
Klienci, którzy kupili Czekolada Filipiny Kablon Mango-Imbir darkmilk 60%, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane