Haier HWO45NM6SXB1 - Opis i dane produktu
-
Zgłoś

Kompaktowy piekarnik parowy Haier HWO45NM6SXB1


Dotykowy wyświetlacz
Czytelny i intuicyjny wyświetlacz tekstowy

Czyszczenie parowe
Hydroliza zmiękcza zabrudzenia powstałe we wnętrzu piekarnika

Termoobieg
Optymalna temperatura i równomierne rozprowadzanie ciepła

Wbudowana książka kucharska
Ulubione przepisy w zasięgu ręki

Kompaktowy piekarnik parowy
45,5 cm wysokości, 59,6 cm szerokości oraz 54,6 cm głębokości

Akcesoria do gotowania na parze
Akcesoria go gotowania na parze: ruszt oraz dwie tacki

Grill
Ciesz się wyjątkową chrupkością potraw dzięki funkcji grillowania

Aplikacja hOn
Steruj zdalnie piekarnikiem i korzystaj z dodatkowych funkcji
POZNAJ FUNKCJE PIEKARNIKÓW DO ZABUDOWY HAIER

Gotuj jak szef kuchni!
Innowacyjna linia urządzeń do zabudowy Haier przeniesie Cię do kuchni przyszłości. Poznaj rozwiązanie, które pozwala przyrządzać potrawy jak z 5-gwiazdkowej restauracji we własnym domu! Sztuczna inteligencja podpowie optymalne ustawienia i jako wirtualny asystent poprowadzi Cię krok po kroku od zwykłego gotowania... do mistrzostwa! Zaawansowaną technologię ukryto w pięknej, minimalistycznej formie. Starannie dobrane, wysokiej jakości materiały gwarantują trwałość na długie lata. Surowe, eleganckie wykończenie doskonale koresponduje z nowoczesnym wnętrzem.

I-Message Steam Compact Series 6
I-Message Steam Compact Series 6 firmy Haier łączy elementy z ciemnego aluminium i eleganckie czarne szkło, tworząc prawdziwie elegancki styl, który harmonizuje ze wszystkimi innymi produktami z serii 6. Oferujący najnowszą technologię gotowania na parze, I-Message Steam Compact umożliwia gotowanie zdrowej żywności, która doskonale zachowuje pełnię swojego naturalnego smaku. Cyfrowy wyświetlacz zapewnia dostęp do ulubionych przepisów gotowania na parze i prowadzi użytkownika przez cały proces przyrządzania dań, a aplikacja hOn zawiera jeszcze więcej wskazówek i informacji, które pomogą przenieść dotychczasowe gotowanie na niespotykany dotąd poziom.

Wbudowana książka kucharska
Wbudowana książka kucharska zmienia zasady gry i z każdego domowego kucharza czyni profesjonalnego master chef'a. Wystarczy wybrać jeden z przepisów z wbudowanej książki kucharskiej i postępować zgodnie z kolejnymi etapami przygotowań, a piekarnik automatycznie wybierze najlepsze ustawienia, by rezultaty Twojego pieczenia były niesamowite.

Doskonałe rezultaty w Twoim domu
Dzięki wirtualnej książce kucharskiej przepisy na Twoje ulubione potrawy będą zawsze pod ręką i to dosłownie, ponieważ każdy z nich możesz przeglądać i wybierać w swoim smartfonie w aplikacji hOn. Wykorzystaj niezwykłe właściwości piekarnika i daj się porwać kulinarnej przygodzie przyrządzając spektakularną tartę ze szparagami lub pyszną lazanię.

Pełne możliwości piekarnika parowego w kompaktowych wymiarach
Mimo niewielkich rozmiarów piekarnik parowy Haier I-Message Steam Compact Seria 6 spełni wszelkie oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników. Pełna moc i najnowsze rozwiązania technologiczne, pozwalające na przyrządzanie zdrowej żywności dzięki funkcjom pary, zaklęte w kompaktowych wymiarach 45,5 cm wysokości, 59,6 cm szerokości oraz 54,6 cm głębokości.

Czyszczenie hydrolizą
System czyszczenia hydrolizą umożliwia utrzymanie piekarnika w czystości w prosty, szybki i ekonomiczny sposób i oferuje dwa różne sposoby tego procesu. Czyszczenie obwodu wody, które pozwala wyczyścić tę część za każdym razem, gdy jest to niezbędne dla lepszej konserwacji. Wystarczy wówczas napełnić zbiornik i odczekać mniej niż 3 minuty. Czyszczenie wnętrza piekarnika natomiast, to system, który pozwala użytkownikowi wyczyścić komorę urządzenia za pomocą pary: wystarczy napełnić zbiornik i odczekać ok. 15 minut, a następnie usunąć resztki brudu z wnętrza piekarnika za pomocą ściereczki.

Gotowanie na parze: Steam Pure
Za pomocą wentylacji promieniowej para jest rozprowadzana tak, by zapewnić równomierne podgrzanie i ugotowanie żywności. Wielką tego zaletą jest możliwość pieczenia na trzech różnych poziomach w tym samym czasie, zwracając uwagę, by dania najbardziej treściwe umieszczane były na najwyższym poziomie, a produkty spożywcze o mniejszej gęstości, takie jak warzywa, na niższych poziomach.

Gotowanie na parze: Steam Warm
Wnętrze piekarnika ogrzewane jest parą i ciepłym powietrzem, co pozwala na szybkie i równomierne podgrzanie żywności, jednocześnie unikając jej wysychania. W zależności od rodzaju ponownie podgrzewanej żywności, program ten oferuje możliwość dostosowania temperatury wewnątrz piekarnika, umożliwiając zarządzanie tą funkcją według własnego uznania. Dlatego ten rodzaj funkcji jest szczególnie odpowiedni dla: podgrzewania gotowej żywności od 70°C do 130°C oraz przygotowywania dań gotowych lub półproduktów i mrożonek od 70°C do 130°C.

Gotowanie na parze: Steam Crisper
Ten rodzaj pieczenia nazywa się „gotowaniem profesjonalnym”, ponieważ przyrządzane jedzenie jest umieszczane w chłodnej komorze piekarnika, która nie została wstępnie podgrzana. Po włączeniu urządzenia żywność jest początkowo wystawiona na działanie pary, a następnie automatycznie przechodzi do drugiej fazy ciepłego powietrza. Ten rodzaj gotowana na parze jest szczególnie odpowiedni do dużych dań mięsnych i owoców morza oraz chleba z białej lub pełnoziarnistej mąki z drożdżami w temperaturze od 190°C do 210°C, a także nadziewanego ciasta francuskiego, zarówno świeżego, jak i mrożonego, w temperaturze od 190°C do 210°C.

Termoobieg
Optymalna temperatura i równomierne rozprowadzanie ciepła to gwarancja uzyskania pożądanych efektów pieczenia. Specjalna wentylacja wewnątrz piekarnika pozwala oszczędzić czas i cieszyć się doskonałym smakiem potraw.

Funkcja Grill
Funkcja grill pozwala na przypieczenie warstwy wierzchniej potrawy, aby była chrupka i pyszna. Można ją świetnie wykorzystać do przyrządzania mięs lub warzyw. Ciesz się ulubionym smakiem grilla w swoim domu.

Pełny ekran dotykowy do zarządzania piekarnikiem
Użyj intuicyjnego i stylowego cyfrowego wyświetlacza dotykowego, aby łatwo poruszać się po różnych opcjach pieczenia i zaprogramowanych funkcjach. Przejmij pełną kontrolę nad piekarnikiem i zyskaj łatwy dostęp do wszystkich jego funkcji, w tym programów parowych, a nawet automatycznych ustawień wybranych przepisów.

Ruszt
Znajdujący się na wyposażeniu ruszt pozwala poszerzyć możliwości podczas pieczenia. Można zarówno umieścić na nim płaską tackę do gotowania na parze, jak i podwiesić ją pod nim. Pozwala również na wykorzystanie kilku poziomów w komorze piekarnika oraz bezpieczne wysuwanie potraw.

Dwie tacki: płaska i głęboka
Podczas gotowania na parze najlepiej korzystać z perforowanej tacki ze stali nierdzewnej razem z dolną tacą ociekową. Pierwsza pozwala parze w pełni ugotować jedzenie, jednocześnie odprowadzając wszelkie pozostałości przez otwory, uwolnione w procesie pieczenia. Druga, dolna taca będzie zbierać wszelkie skapujące części potrawy i utrzymywać komorę piekarnika w czystości.
Kolekcja urządzeń do zabudowy Haier została zaprojektowana z myślą o udoskonaleniu procesu gotowania, dzięki czemu przyrządzenie potraw najwyższej jakości będzie wyjątkowo łatwe i przyjemne.
Poznaj nową jakość pieczenia dzięki funkcjom pary. Dzięki najnowszej technologii gotowania na parze, I-Message Steam Compact umożliwia przyrządzanie zdrowej żywności, która doskonale zachowuje pełnię swojego naturalnego smaku.
Intuicyjny i czytelny wyświetlacz, wbudowana książka kucharska, przepisy na doskonałe dania w Twoim telefonie za pośrednictwem aplikacji hOn. Nowoczesny design, łączący elementy ciemnego aluminium i eleganckiego czarnego szkła, nada Twojej kuchni niepowtarzalnego charakteru.
NOWY PIEKARNIK DO ZABUDOWY W TWOJEJ KUCHNI




POZNAJ ODPOWIEDZI NA NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA
-
Czy zawsze muszę nagrzać mój piekarnik zanim rozpocznę pieczenie?
Nie, nie zawsze jest to konieczne, a w niektórych przypadkach wskazane jest, by komora piekarnika pozostała chłodna. Wszystko zależy od charakteru potraw i rodzaju przygotowywanej żywności. Niektóre funkcje parowe, jak program Steam Crisper, wymagają, by żywność została umieszczona w niepodgrzanym wstępnie wnętrzu piekarnika.
-
Jak czyścić piekarnik parowy?
Urządzenie można skutecznie czyścić korzystając z systemu hydrolizy, który pozwala utrzymać w czystości zarówno obwód wody, jak i samo wnętrze piekarnika. W tym drugim przypadku wystarczy napełnić zbiornik wodą, odczekać 15 minut aż para zmiękczy wszystkie zabrudzenia, a następnie usunąć je bez żadnych problemów miękką ściereczką.
-
Czy ruszt i tacki są w zestawie?
Tak, podstawowe wyposażenie kompaktowego piekarnika parowego zawiera jeden ruszt oraz dwie tacki o różnej głębokości. Obie wykonane są ze stali nierdzewnej, a płaska posiada perforacje, które umożliwiają odprowadzanie wszelkich pozostałości podczas gotowania na parze.
-
Jakie zalety ma gotowanie na parze?
Gotowanie i pieczenie parowe charakteryzuje się mnóstwem niebagatelnych korzyści, zarówno dla zdrowia, jak i smaku samych potraw. Użycie pary pozwala w prosty i szybki sposób przygotować smaczne i zdrowe danie, które zachowa wszystkie wartości odżywcze wykorzystanych produktów. Do tego gotowy posiłek będzie lekkostrawny i mniej kaloryczny.
-
Jak działa termoobieg?
Działanie termoobiegu polega na wprawianiu w ruch nagrzanego powietrza, dzięki czemu w każdej części piekarnika panuje taka sama temperatura.
-
Co zrobić, kiedy piekarnik dymi podczas pieczenia?
Jeśli w trakcie pieczenia z Twojego piekarnika zacznie wydobywać się dym, wyjmij jedzenie na minutę. Nie wyłączaj urządzenia – normalnie może dalej grzać. Ostrożnie rozsyp sodę na spodzie piekarnika, w miejscach przypaleń. Włóż jedzenie z powrotem do piekarnika i, najlepiej na niższym poziomie umieść blaszkę z odrobiną wody, na którą będą spływały ewentualne soki z pieczeni. Nie przejmuj się chwilowym pożarem i kontynuuj pieczenie. Pamiętaj, żeby po ostygnięciu umyć piekarnik – soda działa tylko doraźnie, na czas pieczenia.

Dane podstawowe |
|
---|---|
Marka | Haier |
Model | HWO45NM6SXB1 |
Rodzaj ?Określa ich przeznaczenie i sposób montażu. Istnieją różne typy piekarników, takie jak kompaktowe, parowe lub mikrofalowe, które łączą piekarnik i mikrofalówkę w jednym urządzeniu. Wybór zależy od potrzeb użytkownika i dostępnej przestrzeni w kuchni. | Elektryczny parowy |
Front ?Odnosi się do wyglądu zewnętrznej części urządzenia, którą widać na zewnątrz. Front może mieć różne style, takie jak stal nierdzewna, czarna ceramika, biała emalia itp. Wybór frontu może wpłynąć na estetykę kuchni, dopasowując się do pozostałych urządzeń AGD lub mebli kuchennych. | Nowoczesne |
Pojemność ?Pojemność to jeden z parametrów piekarnika, który podawany jest w litrach. Parametr ten określa liczbę dań, które jednocześnie można przyrządzić w piekarniku i jest on uzależniony od wymiarów urządzenia. Najmniejsze, kompaktowe piekarniki, o pojemności 30-50 litrów, pozwolą przyrządzić jedno danie. Standardowe piekarniki mają pojemność 50-80 litrów i są najczęściej wybierane przez rodziny. Urządzenia o największych wymiarach będą mieć największą pojemność od 80 do 90 litrów. | 34 l |
Prowadnice ?Istotny element, który umożliwia wysuwanie i wsuwanie rusztu lub blachy wewnątrz piekarnika. Mogą być teleskopowe lub standardowe. Prowadnice teleskopowe pozwalają wyciągnąć wnętrze piekarnika na zewnątrz, ułatwiając obsługę potraw. Prowadnice standardowe nie wychodzą poza wnętrze piekarnika. Teleskopowe prowadnice są wygodniejsze, ale mogą być dostępne tylko w droższych modelach. | Wytłaczane |
Sterowanie ?Określa sposób kontrolowania urządzenia. Może to być sterowanie mechaniczne (np. pokrętłami), elektroniczne (panel dotykowy), zdalne (pilot), głosowe (za pomocą asystentów) lub przez aplikację mobilną. Wybór zależy od rodzaju urządzenia i preferencji użytkownika. Sterowanie elektroniczne zapewnia precyzję, a zdalne oraz głosowe dodają wygodę. Aplikacje mobilne pozwalają na zdalny monitoring i kontrolę. | Sensorowe |
|
|
Funkcje |
|
Funkcje ?Obejmują m.in. konwekcję, grzanie górnego i dolnego grzałki, termoobieg, rozmrażanie i wiele innych. | Funkcja pary, Grill, Termoobieg, Pieczenie wielopoziomowe, Oświetlenie wnętrza, Elektroniczna regulacja temperatury, Sygnał dźwiękowy zakończenia pieczenia, Elektroniczny programator |
Termoobieg ?Termoobieg - mechanizm, który za pomocą wiatraków umożliwia cyrkulację gorącego powietrza w piekarniku. Piekarniki z termoobiegiem rozprowadzają ciepło równomiernie w całym piecu, usuwając przy tym całkowicie znajdujące się w nim zimne powietrze, co konsekwencji tego umożliwia bardziej równomierne, szybsze i dzięki niższej wymaganej dla piekarnika temperaturze - oszczędniejsze gotowanie niż w konwencjonalnych piekarnikach. | Tak |
Wyświetlacz ?Wyświetlacz to element piekarnika, który pokazuje czas i wybrany tryb pracy, służy również do zaprogramowania pracy urządzenia. Obecnie, jest to coraz bardziej rozbudowany element i zwiększa się jego rola. Najnowsze modele posiadają kolorowe, przewijane wyświetlacze TFT, które steruje się osobnymi sensorami lub dotykowo. Posiadają one od 3 do 7 cali i wiele dodatkowych funkcji, np. mogą się łączyć z internetem. | Tak |
Czyszczenie ?Piekarniki oferują różne metody czyszczenia, takie jak pyroliza, kataliza, czy tradycyjne czyszczenie manualne. Wybór zależy od preferencji i gotowania. | Hydroliza |
Etykieta energetyczna |
|
Moc ?Moc to jeden z parametrów piekarnika. Podaje się go w watach i określa on maksymalną moc z jaką działa piekarnik. Im większa moc urządzenia, tym szybciej będzie ono się nagrzewało to pożądanej przez nas temperatury, a więc szybciej przygotujemy posiłek. Szybkość nagrzewania piekarnika to dość istotna cecha, zwłaszcza wtedy, gdy mamy mało czasu. Niestety wiąże się to również z większym poborem energii. | 3200 W |
Klasa energetyczna ?Klasa energetyczna- wskazuje na poziom zużycia energii podczas pracy. Zgodnie ze standardami UE piekarniki klasyfikuje się od najbardziej oszczędnej A++ do najmniej E. | A++ |
Parametry fizyczne |
|
Szerokość ?Kluczowy parametr, który określa, ile miejsca zajmuje urządzenie w kuchni. Standardowa szerokość piekarnika wynosi 60 cm, ale dostępne są także modele o innych rozmiarach, na przykład 45 cm lub 90 cm. | 59,6 cm |
Wysokość ?Określa rozmiar urządzenia i jego dostosowanie do danego miejsca w kuchni. Wysokość może się różnić w zależności od rodzaju urządzenia. Wybór odpowiedniej wysokości ma znaczenie przy planowaniu przestrzeni w domu oraz integracji urządzeń w meble kuchenne. | 45,5 cm |
Głębokość ?Głębokość urządzenia to odległość od jego frontu do tylnej ściany. Wybierając głębokość, upewnij się, że urządzenie zmieści się w przeznaczonej do tego wnęce kuchennej. Standardowa głębokość szafek kuchennych wynosi zazwyczaj około 60 cm, ale warto sprawdzić wymiary posiadanych mebli przed zakupem. | 54,6 cm |
Kolor | Czarne |
Kod certyfikacji | 997689 |
Produkty rekomendowane
Haier HWO45NM6SXB1 - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Haier HWO45NM6SXB1- Oferty
-
Sprawdź Smart! okazje
- Dane i opinie o allegro.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
3 299,00złPiekarnik elektryczny parowy Haier HWO45NM6SXB1 Czarny
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 3 299,00zł
Haier HWO45NM6SXB1 - Opinie
Klienci, którzy kupili Haier HWO45NM6SXB1, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane