Berries Polska Bio Borówka Liofilizowana Całe Chrupiące Owoce - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
BIO BORÓWKA AMERYKAŃSKA LIOFILIZOWANA 100% CAŁE OWOCE EKOLOGICZNE 30g
(Nowość ! w ofercie od 4.03.2021)
Ekologiczna borówka amerykańska - chrupiący owoc suszony mrozem
Masa netto: 30g
Składniki: liofilizowany owoc borówki amerykańskiej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opakowanie: szklany oryginalny słoik marki WECK (zamknięty próżniowo). Etykieta produktu na spodzie opakownia.
BIO owoc suszony metodą sublimacji Freeze dried - bez konserwantów ! liofilizowany bezpośrednio ze starannie wyselekcjonowanych owoców borówki wysokiej pochodzących z certyfikowanych ekologicznych upraw.
BEZ DODATKU CUKRU - zawiera naturalnie występujące w owocach cukry.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu - spożyć w ciągu 60 dni.
Produkt posiada certyfikat: BIO (PL-EKO-06)
Jednostka certyfikująca: Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.
Termin przydatności w dniu zakupu: minimum 100 dni
Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji: Polska
Producent / kraj producenta: Berries Polska Sp. z o.o. / POLSKA
Dzięki współpracy z firmą J. WECK GmbH u. Co. KG oferowany przez nas produkt z wielką starannością zapakowaliśmy ręcznie do wekowanych słoiczków o pojemności 360 ml (oryginalny kompletny produkt firmy WECK), a następnie - wykorzystując innowacyjne urządzenia i opracowaną przez nas metodę - szczelnie zamknęliśmy opakowania próżniowo (bez podgrzewania). Dzięki temu możemy przechowywać nasz produkt jeszcze dłużej bez obaw o utratę jego cennych właściwości.
Z dbałości o środowisko kompletne opakowanie świetnie nadaje się do ponownego wykorzystania przy produkcji domowych przetworów, przechowywania produktów sypkich, czy też do ciekawego sposobu podania deserów.
LIOFILIZACJA (suszenie sublimacyjne)
to złożony proces suszenia, polegający na usunięciu wody z zamrożonego produktu (-50°C) przez odparowanie lodu pod wpływem skrajnej próżni (< 0,5 hPa).
Oznacza to, że w lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną, z pominięciem stanu ciekłego. W efekcie produkt traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi a jego wilgotność zredukowana jest do 2%.
Największą zaletą „suszenia mrozem” jest fakt, że owoce liofilizowane zachowują w niezmienionej postaci praktycznie wszystkie właściwości świeżego produktu:
Owoc borówki amerykańskiej czyli borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.) podobnie jak jagody leśne zawiera witaminy A, C, B1 i B2, PP, karoten, mangan, magnez i wapń oraz żelazo, potas, miedź, siarkę, fosfor, chrom i cynk. Borówka jest źródłem błonnika, pektyn, kwasów organicznych, soli mineralnych oraz przeciwutleniaczy które powstrzymują komórki tkanki łącznej przed przechowywaniem tłuszczu oraz uruchamiają proces lipolizy, czyli rozpad komórek tłuszczowych.
Według ogólnodostępnych źródeł, owoce jagody posiadają właściwości:
Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej ani oświadczenia żywieniowego i/lub zdrowotnego. Jagoda nie jest substytutem zdrowej, zbilansowanej diety.
KUPUJESZ BEZPOŚREDNIO OD PRODUCENTA!
Wszystkie nasze produkty powstają z najwyższej jakości ekologicznych owoców.
Skąd to wiemy?
Ponieważ nad zachowaniem jakości czuwamy przez cały proces produkcji: od wysadzenia sadzonki, przez ręczny zbiór świeżych owoców aż po staranne zamknięcie gotowego produktu w opakowaniu.
Jesteśmy bezpośrednim i niezależnym producentem przetworów z owoców.
Co to oznacza?
Większość owoców, które wykorzystujemy w produkcji uprawiamy, zbieramy i przetwarzamy własnoręcznie. Te owoce, które nie występują naturalnie w naszym klimacie, sprowadzamy od naszych najbardziej zaufanych dostawców.
Do produkcji wszystkich produktów wykorzystujemy nasze wieloletnie doświadczenie i najnowocześniejszą technologię. Tylko takie połączenie gwarantuje najwyższą jakość finalnego produktu.
Obecność logo (zielony listek) na naszych produktach oznacza ich zgodność z zasadami rolnictwa ekologicznego, w szczególności z Rozporządzeniem Rady nr 834/2007 z dnia 28 czerwca 2007 r. w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych i Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 889/2008 z dnia 5 września 2008 r. ustanawiającym szczegółowe zasady wdrażania rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych w odniesieniu do produkcji ekologicznej, znakowania i kontroli.
Kupując nasze produkty oznaczone w ten sposób, masz pewność, że są najwyższej jakości produktami BIO. Powstały bez użycia pestycydów i niedozwolonych dodatków, oraz nie są genetycznie modyfikowane.
Jesteśmy spółką z ORGANICZNĄ odpowiedzialnością!
(Nowość ! w ofercie od 4.03.2021)
Ekologiczna borówka amerykańska - chrupiący owoc suszony mrozem
Masa netto: 30g
Składniki: liofilizowany owoc borówki amerykańskiej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opakowanie: szklany oryginalny słoik marki WECK (zamknięty próżniowo). Etykieta produktu na spodzie opakownia.
BIO owoc suszony metodą sublimacji Freeze dried - bez konserwantów ! liofilizowany bezpośrednio ze starannie wyselekcjonowanych owoców borówki wysokiej pochodzących z certyfikowanych ekologicznych upraw.
BEZ DODATKU CUKRU - zawiera naturalnie występujące w owocach cukry.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1547 kJ / 366 kcal
- Tłuszcz: 3,0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- Węglowodany: 75,0g
- w tym cukry: 62,0g
- Białko: 4,6g
- Sól: < 0,01g
Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu - spożyć w ciągu 60 dni.
Produkt posiada certyfikat: BIO (PL-EKO-06)
Jednostka certyfikująca: Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.
Termin przydatności w dniu zakupu: minimum 100 dni
Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji: Polska
Producent / kraj producenta: Berries Polska Sp. z o.o. / POLSKA
Dzięki współpracy z firmą J. WECK GmbH u. Co. KG oferowany przez nas produkt z wielką starannością zapakowaliśmy ręcznie do wekowanych słoiczków o pojemności 360 ml (oryginalny kompletny produkt firmy WECK), a następnie - wykorzystując innowacyjne urządzenia i opracowaną przez nas metodę - szczelnie zamknęliśmy opakowania próżniowo (bez podgrzewania). Dzięki temu możemy przechowywać nasz produkt jeszcze dłużej bez obaw o utratę jego cennych właściwości.
Z dbałości o środowisko kompletne opakowanie świetnie nadaje się do ponownego wykorzystania przy produkcji domowych przetworów, przechowywania produktów sypkich, czy też do ciekawego sposobu podania deserów.
LIOFILIZACJA (suszenie sublimacyjne)
to złożony proces suszenia, polegający na usunięciu wody z zamrożonego produktu (-50°C) przez odparowanie lodu pod wpływem skrajnej próżni (< 0,5 hPa).
Oznacza to, że w lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną, z pominięciem stanu ciekłego. W efekcie produkt traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi a jego wilgotność zredukowana jest do 2%.
Największą zaletą „suszenia mrozem” jest fakt, że owoce liofilizowane zachowują w niezmienionej postaci praktycznie wszystkie właściwości świeżego produktu:
- naturalny aromat
- kształt
- kolor
- smak
- wartości odżywcze
- witaminy
- minerały
- enzymy
- aminokwasy
- tłuszcze
- i inne składniki
Owoc borówki amerykańskiej czyli borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.) podobnie jak jagody leśne zawiera witaminy A, C, B1 i B2, PP, karoten, mangan, magnez i wapń oraz żelazo, potas, miedź, siarkę, fosfor, chrom i cynk. Borówka jest źródłem błonnika, pektyn, kwasów organicznych, soli mineralnych oraz przeciwutleniaczy które powstrzymują komórki tkanki łącznej przed przechowywaniem tłuszczu oraz uruchamiają proces lipolizy, czyli rozpad komórek tłuszczowych.
Według ogólnodostępnych źródeł, owoce jagody posiadają właściwości:
- wspomagające odchudzanie
- bakteriobójcze
- łagodzące biegunki, bóle brzucha i nudności
- korzystnie wpływające na wzrok i układ krążenia
- zmniejszające ryzyko powstania chorób nowotworowych
- rozszerzające naczynia wieńcowe
- obniżające poziom cholesterolu
Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej ani oświadczenia żywieniowego i/lub zdrowotnego. Jagoda nie jest substytutem zdrowej, zbilansowanej diety.
KUPUJESZ BEZPOŚREDNIO OD PRODUCENTA!
Wszystkie nasze produkty powstają z najwyższej jakości ekologicznych owoców.
Skąd to wiemy?
Ponieważ nad zachowaniem jakości czuwamy przez cały proces produkcji: od wysadzenia sadzonki, przez ręczny zbiór świeżych owoców aż po staranne zamknięcie gotowego produktu w opakowaniu.
Jesteśmy bezpośrednim i niezależnym producentem przetworów z owoców.
Co to oznacza?
Większość owoców, które wykorzystujemy w produkcji uprawiamy, zbieramy i przetwarzamy własnoręcznie. Te owoce, które nie występują naturalnie w naszym klimacie, sprowadzamy od naszych najbardziej zaufanych dostawców.
Do produkcji wszystkich produktów wykorzystujemy nasze wieloletnie doświadczenie i najnowocześniejszą technologię. Tylko takie połączenie gwarantuje najwyższą jakość finalnego produktu.
Obecność logo (zielony listek) na naszych produktach oznacza ich zgodność z zasadami rolnictwa ekologicznego, w szczególności z Rozporządzeniem Rady nr 834/2007 z dnia 28 czerwca 2007 r. w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych i Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 889/2008 z dnia 5 września 2008 r. ustanawiającym szczegółowe zasady wdrażania rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych w odniesieniu do produkcji ekologicznej, znakowania i kontroli.
Kupując nasze produkty oznaczone w ten sposób, masz pewność, że są najwyższej jakości produktami BIO. Powstały bez użycia pestycydów i niedozwolonych dodatków, oraz nie są genetycznie modyfikowane.
Jesteśmy spółką z ORGANICZNĄ odpowiedzialnością!
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Berries Polska |
Typ produktu ?Typ produktu w żywności to kategoria, do której należy dany produkt, określona na podstawie jego cech, składników lub sposobu produkcji. Może to obejmować m.in. produkty mleczne, mięsne, roślinne czy przetworzone. Ułatwia to klasyfikację i porównanie różnych artykułów spożywczych. | Żywność liofilizowana |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 30 |
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Berries Polska Bio Borówka Liofilizowana Całe Chrupiące Owoce - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Berries Polska Bio Borówka Liofilizowana Całe Chrupiące Owoce- Oferty
-
- Dane i opinie o Berries Polska
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Zdrowa żywność od Berries Polska
Warianty tego produktu
-
20,99złBIO borówka liofilizowana - całe chrupiące owoce
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 20,99zł
Berries Polska Bio Borówka Liofilizowana Całe Chrupiące Owoce - Opinie
Klienci, którzy kupili Berries Polska Bio Borówka Liofilizowana Całe Chrupiące Owoce, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane