Manuka health miód manuka mgo 250+ 250g

4,8
164 opinie
5+ kupionych ostatnio
109,00
Program Ochrony Kupujących
Wysyłka od 11,90 zł
Wysyłka do 3 dni

Manuka health miód manuka mgo 250+ 250g - Opis i dane produktu

Nowa Zelandia

MGO® 250+

250 g

SKĄD POCHODZI MIÓD MANUKA?

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

CZYM JEST MIÓD MANUKA?

W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

CZYM JEST MGO™?

MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna.

Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz).

MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%


Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal >25 mg >3,75 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.

Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 250 g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia

Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022

NAUKOWO POTWIERDZONE ILOŚCI MGO™

Przez długi czas charakterystyka miodu Manuka była rozpoznawana i mierzona z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a prawdziwe źródło wyjątkowości miodu Manuka pozostawało nieznane przez niemal 15 lat. Dopiero w 2008 r. grupa naukowców kierowana profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech, przeprowadziła badania, dzięki którym dzisiaj możemy badać jakość miodu Manuka z prawdziwie naukową precyzją.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za wyjątkowość miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal. - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

Te same badania naukowa wykazały, że miód Manuka MGO™ jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.

Profesor Thomas Henle zaleca spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Podstawowe informacje

Marka Manuka
Miody odmianowe Manuka
Waga (g) ? 250
Liczba sztuk w opakowaniu 30
Cechy ? Nie zawiera cukru, Nie zawiera glutenu, Nie zawiera laktozy, Produkt wegetariański
Typ produktu ? Miód
Certyfikat ? Jakość Tradycja

Produkty rekomendowane

Manuka health miód manuka mgo 250+ 250g - Opinie

Klienci, którzy kupili Manuka health miód manuka mgo 250+ 250g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

4,8
164 opinie
/
96%
jakość
/
96%
łatwy w dawkowdaniu
/
96%
aromat
/
96%
skuteczność
/
98%
najlepszy z miodów
/
96%
produkt ekologiczny
/
95%
smak
/
97%
świetne właściwości lecznicze
/
94%
ekologiczność
/
94%
łatwy w dawkowaniu
/
90%
właściwości
/
90%
certyfikat
/
81%
cóż mogę powiedzieć
/
42%
cena
Liczba głosów: 164 Liczba opinii: 164
CeneoAI
Podsumowanie wygenerowane przez sztuczną inteligencję na podstawie 30 najbardziej użytecznych opinii użytkowników.
Użytkownicy napisali
Miód Manuka Health MGO 250+ zyskał uznanie wśród użytkowników dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi oraz zawartości zdrowotnych właściwości. Większość osób chwali jego skuteczność w poprawie odporności oraz wsparciu w leczeniu różnych schorzeń, takich jak problemy z układem pokarmowym czy ból gardła. Użytkownicy doceniają także gęstość i konsystencję miodu. Mimo że niektórzy wskazują na wyższą cenę produktu, ogólne wrażenia są bardzo pozytywne, a wiele osób deklaruje chęć dalszego stosowania miodu.
Zalety wspomniane przez część użytkowników
Smak
Właściwości zdrowotne
Jakość
Opakowanie
Nieliczni wspomnieli następujące wady
Cena
Opakowanie
0
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Sprawdzona jakość! Warty swojej ceny!
Zalety
aromat
jakość
łatwy w dawkowdaniu
skuteczność
Kupiono w
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry.
Zalety
aromat
jakość
łatwy w dawkowdaniu
Kupiono w
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry
Zalety
aromat
jakość
łatwy w dawkowdaniu
najlepszy z miodów
produkt ekologiczny
skuteczność
smak
świetne właściwości lecznicze
Kupiono w
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Świetny
Zalety
aromat
jakość
łatwy w dawkowdaniu
skuteczność
Kupiono w
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry miód. Od kiedy spróbowałam miodu manuka, nie wracam do innych miodów. Jest przepyszny, nie za słodki, nie drażni gardła. Ma karmelową konsystencje. Zdecydowanie wole dopłacić i postawić na jakość. Poza tym koktajl z miodem manuka i naturalną witaminą C to mój pierwszy wybór w walce z przeziębieniem, a profilaktycznie mała łyżeczka z rana.
Zalety
aromat
certyfikat
jakość
łatwy w dawkowdaniu
najlepszy z miodów
skuteczność
smak
właściwości
Kupiono w
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
właściwości bakteriobójcze i dezynfekujące są wręcz niespotykane w miodach z którymi mamy styczność na co dzień. Produkt który wybrałem jest dobrany dla wnuka i jest produktem o słabszej mocy niż produkty o certyfikacie 500 mgo, ale dla 6 latka jest w sam raz.
Zalety
produkt ekologiczny
Skomentuj opinię
Ocena: 4/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Smaczny, ma przyjemną konsystencję. Mała ilość za taką cenę. Na razie nie mogę stwierdzić czy pomaga na dolegliwości żołądkowe. Dopiero zaczęłam kurację.
Zalety
smak
Wady
cena
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Miód Manuka MGO 250+250g, zamówiłam po raz drugi, gdyż wzmacnia mój organizm, podnosi odporność, a przede wszystkim nabiera się masy mięśniowej. Jedyną wadą tego miodu jest cena.
Skomentuj opinię
Ocena: 3,5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Miód posiada właściwości wspomagające stan zdrowia w zakresie przewodu pokarmowego i skóry.Produkt drogi, ale wart uwagi.
Zalety
aromat
jakość
produkt ekologiczny
smak
Wady
cena
Skomentuj opinię
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Nie wiem czy się sprawdzil i pomógł w takim wymiarze jak go opisują w reklamach ale na pewno jest smaczny miód i tańszy niż w sklepie stacjonarnym. Do tego plus za miły bonus cukierki i magnes na lodówkę.
Zalety
aromat
ekologiczność
jakość
łatwy w dawkowaniu
łatwy w dawkowdaniu
najlepszy z miodów
produkt ekologiczny
skuteczność
smak
świetne właściwości lecznicze
właściwości
Wady
cena
certyfikat
Kupiono w
Skomentuj opinię

Produkty rekomendowane

Manuka health miód manuka mgo 250+ 250g - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

???
250+250G ?
Odpowiedz
Koleżanka Basia poniżej dobrze napisała. 250+ To stężenie MGO, a 250g to waga.
GRAMATURA
Witam ... czy NA PRZYKŁAD 250 + 250G ... to oznacza pół kilograma ???
Odpowiedz
250+ oznacza stężenie miodu, a 250g pojemność opakowania

Produkty rekomendowane

Wybrane oferty

Manuka health miód manuka mgo 250+ 250g - Pozostałe oferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 97,00

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane