Słodkie Zdrowie Płatki migdałowe migdały cięte 500g - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
MIGDAŁY PŁATKI 500g
Migdały uprawiane są głównie w rejonie Morza Śródziemnego oraz w Kalifornii w USA. Są wykorzystywane zarówno w celach kulinarnych jak i kosmetycznych, jednak szczególnie cenne są z żywieniowego punktu widzenia. Na rynku możemy spotkać migdały w różnej formie np. całe orzechy ze skórką, migdały blanszowane całe lub w płatkach, mąkę migdałową.
WŁAŚCIWOŚCI
MIGDAŁY PŁATKI OD SŁODKIE ZDROWIE
Składniki: migdały blanszowane w płatkach 100%
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym, wolnym od obcych zapachów, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent: PPHU JS Słodkie Zdrowie
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii
Masa netto: 500 g
ZASTOSOWANIE
Migdały cieszą się szerokim zastosowaniem kulinarnym ze względu na swój specyficzny smak i aromat. Z powodzeniem mogą być wykorzystywane jako dodatek do dań, zarówno słodkich jak i wytrawnych – owsianek, koktajli, sałatek. Możemy wykorzystać je do wypieku ciast lub ciasteczek – zmielić i zastąpić nimi część mąki lub zastosować jako dodatek. Doskonale sprawdzą się również jako samodzielna przekąska. Z migdałów wytwarzany jest marcepan, masło migdałowe oraz olejek migdałowy, który ceniony jest zarówno ze względu na swoje właściwości kulinarne jak i kosmetyczne.
CZY WIESZ, ŻE…
Migały występują na rynku w różnych postaciach. Często poddawane są procesowi blanszowania, czyli usunięcia charakterystycznej, brązowej skórki poprzez zanurzenie w gorącej wodzie a następnie schłodzenie do temperatury pokojowej. W wyniku blanszowania możemy zaobserwować niewielkie zmiany barwy oraz smaku. Migdały blanszowane są nieco słodsze oraz jaśniejsze.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza 100 g 1 łyżka (ok. 10 g)
Wartość energetyczna 2566 kJ/ 621 kcal 257 kJ/ 62 kcal
Tłuszcz 52 g 5,2 g
- w tym kwasy tł. nasycone 4,7 g 0,5 g
Węglowodany 7,6 g 0,8 g
- w tym cukry 4,9 g 0,5 g
Błonnik 12,9 g 1,3 g
Białko 24,1 g 2,4 g
Sól 0,0 g 0,004 g
Składniki mineralne 100 g 1 łyżka (ok. 10 g)
Magnez 268 mg (71% RWS*) 26,8 mg
Żelazo 3,3 (24% RWS) 0,33 mg
Cynk 3,0 mg (30% RWS) 0,3 mg
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Migdały uprawiane są głównie w rejonie Morza Śródziemnego oraz w Kalifornii w USA. Są wykorzystywane zarówno w celach kulinarnych jak i kosmetycznych, jednak szczególnie cenne są z żywieniowego punktu widzenia. Na rynku możemy spotkać migdały w różnej formie np. całe orzechy ze skórką, migdały blanszowane całe lub w płatkach, mąkę migdałową.
WŁAŚCIWOŚCI
- Są źródłem białka i błonnika pokarmowego, reguluje pracę jelit, reguluje częstość wypróżnień oraz zmniejsza uczucie głodu.
- Zawierają głównie nienasycone kwasy tłuszczowe. Zastępując w diecie nasycone kwasy tłuszczowe kwasami nienasyconymi, działamy w kierunku obniżenia poziomu cholesterolu we krwi.
- Migdały są bardzo dobrym źródłem kwasu foliowego, którego odpowiednia podaż jest bardzo ważna szczególnie dla kobiet. Zjadając garść migdałów jesteśmy w stanie pokryć całodzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
- Wyróżniają się również zawartością witaminy E (o działaniu przeciwutleniającym) oraz witaminy B1 i B2 odpowiedzialnej za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.
- Są bogate w składniki mineralne przede wszystkim: magnez, cynk i żelazo, ale również miedź, która warunkuje prawidłową pigmentację skóry.
MIGDAŁY PŁATKI OD SŁODKIE ZDROWIE
Składniki: migdały blanszowane w płatkach 100%
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym, wolnym od obcych zapachów, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent: PPHU JS Słodkie Zdrowie
Kraj pochodzenia: zakodowany w numerze partii
Masa netto: 500 g
ZASTOSOWANIE
Migdały cieszą się szerokim zastosowaniem kulinarnym ze względu na swój specyficzny smak i aromat. Z powodzeniem mogą być wykorzystywane jako dodatek do dań, zarówno słodkich jak i wytrawnych – owsianek, koktajli, sałatek. Możemy wykorzystać je do wypieku ciast lub ciasteczek – zmielić i zastąpić nimi część mąki lub zastosować jako dodatek. Doskonale sprawdzą się również jako samodzielna przekąska. Z migdałów wytwarzany jest marcepan, masło migdałowe oraz olejek migdałowy, który ceniony jest zarówno ze względu na swoje właściwości kulinarne jak i kosmetyczne.
CZY WIESZ, ŻE…
Migały występują na rynku w różnych postaciach. Często poddawane są procesowi blanszowania, czyli usunięcia charakterystycznej, brązowej skórki poprzez zanurzenie w gorącej wodzie a następnie schłodzenie do temperatury pokojowej. W wyniku blanszowania możemy zaobserwować niewielkie zmiany barwy oraz smaku. Migdały blanszowane są nieco słodsze oraz jaśniejsze.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza 100 g 1 łyżka (ok. 10 g)
Wartość energetyczna 2566 kJ/ 621 kcal 257 kJ/ 62 kcal
Tłuszcz 52 g 5,2 g
- w tym kwasy tł. nasycone 4,7 g 0,5 g
Węglowodany 7,6 g 0,8 g
- w tym cukry 4,9 g 0,5 g
Błonnik 12,9 g 1,3 g
Białko 24,1 g 2,4 g
Sól 0,0 g 0,004 g
Składniki mineralne 100 g 1 łyżka (ok. 10 g)
Magnez 268 mg (71% RWS*) 26,8 mg
Żelazo 3,3 (24% RWS) 0,33 mg
Cynk 3,0 mg (30% RWS) 0,3 mg
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Marka | Słodkie Zdrowie |
Rodzaj ?Rodzaj bakalii określa typ produktu, taki jak orzechy, suszone owoce, kandyzowane owoce, pestki czy mieszanki bakaliowe. Wybór odpowiedniego rodzaju zależy od preferencji smakowych oraz zastosowania – jako przekąska, dodatek do wypieków, deserów czy dań wytrawnych. | Migdały |
Waga (g) ?Miara masy produktu, wyrażana najczęściej w gramach lub kilogramach. Jest istotna zarówno dla konsumentów, którzy chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii i składników odżywczych, jak i dla producentów, którzy muszą zapewnić zgodność z regulacjami dotyczącymi etykietowania i sprzedaży. Poprawne określenie wagi ma kluczowe znaczenie dla rzetelności handlu i zadowolenia klienta. | 500 |
Cechy ?Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych. | Nie zawiera konserwantów |
Produkty rekomendowane
Słodkie Zdrowie Płatki migdałowe migdały cięte 500g - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Słodkie Zdrowie Płatki migdałowe migdały cięte 500g- Oferty
-
Sprawdź Smart! okazje
- Dane i opinie o allegro.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
- Bakalie od allegro.pl
Warianty tego produktu
-
28,90złPłatki Migdałowe migdały ciętę Świeże 500g
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 28,90zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Słodkie Zdrowie Płatki migdałowe migdały cięte 500g - Opinie
Klienci, którzy kupili Słodkie Zdrowie Płatki migdałowe migdały cięte 500g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane