Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych – poprawiony i uaktualiony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej – np. pracy z ciekłym azotem. Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę. Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.O czym jest książka Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik ?
Książka Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik to kompleksowe źródło wiedzy dla uczniów technikum gastronomicznego. Autorki Agnieszka Kasperek i Marzanna Kondratowicz szczegółowo omawiają zasady bezpiecznego użytkowania nowoczesnych urządzeń gastronomicznych, takich jak thermomix, pacojet czy anti-griddle. Treść została zaktualizowana o najnowsze technologie, które zyskują popularność w profesjonalnej gastronomii.
Podręcznik skupia się na praktycznych aspektach pracy w kuchni, kładąc szczególny nacisk na bezpieczeństwo przy pracy z nowymi technologiami. Znajdują się tu również wskazówki dotyczące pracy z ciekłym azotem i innymi zaawansowanymi urządzeniami stosowanymi obecnie w lokalach gastronomicznych. Treść została uproszczona, aby skupić się na kluczowych zagadnieniach niezbędnych do pracy w branży.
Dodatkowo, podręcznik uwzględnia kwestie związane z ochroną środowiska i zrównoważonym rozwojem w gastronomii. Porusza tematy takie jak segregacja odpadów, montaż paneli fotowoltaicznych oraz racjonalne gospodarowanie zasobami wody i energii. Publikacja ma na celu zwiększenie świadomości ekologicznej wśród młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Dodatkowo, podręcznik uwzględnia kwestie związane z ochroną środowiska i zrównoważonym rozwojem w gastronomii. Porusza tematy takie jak segregacja odpadów, montaż paneli fotowoltaicznych oraz racjonalne gospodarowanie zasobami wody i energii. Publikacja ma na celu zwiększenie świadomości ekologicznej wśród młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Komu polecamy tę książkę?
Polecamy tę książkę wszystkim uczniom szkół gastronomicznych oraz osobom zainteresowanym zagadnieniami związanymi z bezpieczeństwem i nowymi technologiami w gastronomii.Do jakiej kategorii zaliczana jest ta książka?
Ta książka należy do kategorii literatury fachowej tj.: Gastronomia, Towaroznastwo i Przemysł Spożywczy.
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Autor | Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz |
Wybrane wydawnictwa ?Wybrane wydawnictwa to renomowane firmy, które publikują książki, znane z wysokiej jakości, różnorodności tytułów i często specjalizujące się w konkretnych gatunkach literatury. | WSiP |
Okładka ?Okładka książki to zewnętrzna część, która chroni i prezentuje treść. To pierwszy element, który przyciąga uwagę czytelników, zawierając tytuł, autora i grafikę. | Miękka |
Rok wydania ?Rok, w którym książka została opublikowana i dostępna dla czytelników. Pomaga określić, jak dawno została wydana. | 2021 |
Ilość stron ?Ilość stron to liczba kartek z tekstem wewnątrz książki, która określa jej długość i objętość treści. | 358 |
Szkoła ?Rodzaj szkoły wskazuje, do jakiego typu placówki edukacyjnej przeznaczone są podręczniki, uwzględniając różnice między nimi, co pozwala dopasować materiały do programu nauczania. | Szkoła podstawowa |
Klasa ?Klasa oznacza konkretny rok lub stopień edukacji, dla którego podręcznik jest przeznaczony. Pomaga dostosować treść do poziomu rozwoju i wymagań uczniów. | 2 |
Przedmiot ?Przedmiot w podręcznikach szkolnych to konkretna dziedzina nauki lub temat, który jest omawiany i uczony w danej książce. | Edukacja dla bezpieczeństwa |
Rodzaj ?Rodzaj książki w podręcznikach szkolnych określa jej formę i treść. | Tradycyjne podręczniki |
ISBN | 9788302196287 |
Produkty rekomendowane
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
-
- Dane i opinie o bookland.com.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
68,31złWyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik
-
- Dane i opinie o czytam.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
69,39złSzybka wysyłka Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr. WSiP
-
- Dane i opinie o Empik
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
71,19złWyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik - Pozostałe oferty
-
- Dane i opinie o podrecznikowo.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
67,50złWyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik
-
- Dane i opinie o Księgarnia DobraKsiazka.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
71,76złWyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
-
Zapakuj na prezent
- Dane i opinie o matfel.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
73,48złWyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr. - Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
-
- Dane i opinie o Ameo.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
76,57złWyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik
-
- Dane i opinie o EDUKAMP.PL
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
80,20złWyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr. EDUKAMP
-
- Dane i opinie o dvdmax.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
81,99złWyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podręcznik - Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz [KSIĄŻKA]
-
-
Nowy na Ceneo
- Dane i opinie o Bonidrp
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
83,99złWyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik
-
- Dane i opinie o Aleksiazka.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
84,16złWyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
-
- Dane i opinie o Alturio.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
103,06złWyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 67,50zł
Często kupowane razem
Reklama - oferty sklepów
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik - Opinie
Klienci, którzy kupili Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Podręcznik, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane