Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata - Opis i dane produktu
-
Zgłoś
Jaka pyszna dieta!
innowacyjny przepis na zakwas
chleb bez grama drożdży
jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia
nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek
przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki
zupełnie nową oprawę graficzną
Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten.
Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
Spis treści:
Wstęp (7)
Maile od Czytelników (7)
Moja historia (11)
Wstęp do drugiego wydania (18)
Notka kucharska (20)
Rozdział 1. Pieczywo (31)
Zakwas (34)
Słowniczek (36)
Uwagi (37)
Chleb na zakwasie (40)
Chleb na nocnym zaczynie drożdżowym (42)
Doskonały chleb bez mąki (44)
Ciabatta (46)
Ciasto drożdżowe - uwagi (48)
Najprostsze drożdżówki (50)
Rogaliki (52)
Naleśniki na zakwasie (54)
Tortille (56)
Rozdział 2. Śniadanie (59)
Wzmacniający sok z pietruszki (62)
Najłatwiejszy zielony koktajl (64)
Energetyzujący koktajl z imbirem (64)
Gęste smoothie z mango (65)
Koktajl z mrożonych owoców (65)
Shake z masłem orzechowym (66)
Granola (68)
Pasta z białej fasoli (70)
Tost z awokado (71)
Humus (72)
Pasta z suszoną śliwką (74)
Kanapkowy serek z tofu (75)
Sałatka z komosą i pieczonym burakiem (76)
Spring rolls (78)
Naleśniki (80)
Kasztanowe naleśniki dla Ali (bez jajek) (82)
Sentymentalne pankejki (84)
Roślinne placuszki (bez jajek) (86)
Gofry (88)
Rozdział 3. Obiad (91)
Bulion rozgrzewający ciało i ducha (94)
Zupa z soczewicy (96)
Pikantna zupa z czerwoną fasolą (98)
Zupa z pieczonych warzyw z soczewicą (100)
Krupnik z kaszy jaglanej (102)
Zupa mocy (104)
Zupa porowo-ziemniaczana (106)
Gulasz z ciecierzycy (108)
Fasola w czerwonym winie (110)
Doskonałe pierogi (112)
Ciasto pierogowe - uwagi (114)
Farsz do "ruskich" (116)
Słodki farsz serowy (116)
Farsz z kapusty i grzybów (117)
Farsz z kaszy gryczanej i szpinaku (118)
Kluski śląskie (120)
Potrawka z boczniaków (122)
Spaghetti z pulpecikami (124)
Wielofunkcyjny dressing Oli (126)
Prosty makaron w 15 minut (126)
Lasagne z bakłażanem (128)
Domowy makaron do lasagne (130)
Makaron ryżowy z warzywami (132)
Rozdział 4. Kolacja (135)
Pasztet ze śliwką (138)
Quiche z fetą i szpinakiem (140)
Naleśniki ze szpinakiem (142)
Ryż curry z imbirową marchewką (144)
Moje ulubione stir fry (146)
Minikotleciki z kaszy jaglanej (148)
Warzywne burgery (150)
Dip śliwkowy (152)
Chutney z mango (152)
Dip czosnkowy (153)
Pizza (154)
Pizza z batata (156)
Wrapy z tofu i granatem (158)
Chrupiąca sałata z pieczonym kalafiorem (160)
Pieczone ziemniaki i śliwkowe smarowidło (162)
Rozdział 5. Słodkie (165)
Szarlotka (168)
Ciasto herbaciane (170)
Brownie (172)
Wilgotne ciasto marchewkowe z kremem (174)
Chlebek bananowy (176)
Ciasto czekoladowe na jogurcie (178)
Bułeczki cynamonowe (180)
Rolada z bitą śmietaną i owocami (182)
Ciasto jogurtowe z owocami (184)
Ciasto czekoladowe (186)
Eklery (188)
Ciasto parzone - uwagi (190)
Pączki wiedeńskie (192)
Sernik z białą czekoladą i malinami (194)
(Bez)sernik (196)
Krucha tarta z budyniem i malinami (198)
Ciasto kruche bez jajek i mleka (200)
Chocolate chip cookies (202)
Ciasteczka owsiane (204)
Pralinki (206)
Mus czekoladowy (208)
Bezowe obłoczki z owocami (210)
Krem pomarańczowy (212)
Biszkopt - przepis podstawowy (214)
Proporcje na różne formy i rodzaje wypieków (215)
Torcik urodzinowy (216)
Tort mocca (218)
Tort orzechowo-kawowy (220)
Torcik tiramisu (222)
Biszkopt bez jajek i mleka (224)
Tort czekoladowo-kawowy (226)
Wegański torcik czekoladowy (228)
Podziękowania od Czytelników (230)
Dziękuję (238)
O autorze: Weronika Madejska — młoda, lecz niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej, właścicielka bloga Natchniona.pl z wegetariańskimi przepisami dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Entuzjastka eksperymentów kulinarnych. Potrawy przygotowane według jej przepisów po prostu nie mogą się nie udać!
innowacyjny przepis na zakwas
chleb bez grama drożdży
jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia
nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek
przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki
zupełnie nową oprawę graficzną
Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten.
Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
Spis treści:
Wstęp (7)
Maile od Czytelników (7)
Moja historia (11)
Wstęp do drugiego wydania (18)
Notka kucharska (20)
Rozdział 1. Pieczywo (31)
Zakwas (34)
Słowniczek (36)
Uwagi (37)
Chleb na zakwasie (40)
Chleb na nocnym zaczynie drożdżowym (42)
Doskonały chleb bez mąki (44)
Ciabatta (46)
Ciasto drożdżowe - uwagi (48)
Najprostsze drożdżówki (50)
Rogaliki (52)
Naleśniki na zakwasie (54)
Tortille (56)
Rozdział 2. Śniadanie (59)
Wzmacniający sok z pietruszki (62)
Najłatwiejszy zielony koktajl (64)
Energetyzujący koktajl z imbirem (64)
Gęste smoothie z mango (65)
Koktajl z mrożonych owoców (65)
Shake z masłem orzechowym (66)
Granola (68)
Pasta z białej fasoli (70)
Tost z awokado (71)
Humus (72)
Pasta z suszoną śliwką (74)
Kanapkowy serek z tofu (75)
Sałatka z komosą i pieczonym burakiem (76)
Spring rolls (78)
Naleśniki (80)
Kasztanowe naleśniki dla Ali (bez jajek) (82)
Sentymentalne pankejki (84)
Roślinne placuszki (bez jajek) (86)
Gofry (88)
Rozdział 3. Obiad (91)
Bulion rozgrzewający ciało i ducha (94)
Zupa z soczewicy (96)
Pikantna zupa z czerwoną fasolą (98)
Zupa z pieczonych warzyw z soczewicą (100)
Krupnik z kaszy jaglanej (102)
Zupa mocy (104)
Zupa porowo-ziemniaczana (106)
Gulasz z ciecierzycy (108)
Fasola w czerwonym winie (110)
Doskonałe pierogi (112)
Ciasto pierogowe - uwagi (114)
Farsz do "ruskich" (116)
Słodki farsz serowy (116)
Farsz z kapusty i grzybów (117)
Farsz z kaszy gryczanej i szpinaku (118)
Kluski śląskie (120)
Potrawka z boczniaków (122)
Spaghetti z pulpecikami (124)
Wielofunkcyjny dressing Oli (126)
Prosty makaron w 15 minut (126)
Lasagne z bakłażanem (128)
Domowy makaron do lasagne (130)
Makaron ryżowy z warzywami (132)
Rozdział 4. Kolacja (135)
Pasztet ze śliwką (138)
Quiche z fetą i szpinakiem (140)
Naleśniki ze szpinakiem (142)
Ryż curry z imbirową marchewką (144)
Moje ulubione stir fry (146)
Minikotleciki z kaszy jaglanej (148)
Warzywne burgery (150)
Dip śliwkowy (152)
Chutney z mango (152)
Dip czosnkowy (153)
Pizza (154)
Pizza z batata (156)
Wrapy z tofu i granatem (158)
Chrupiąca sałata z pieczonym kalafiorem (160)
Pieczone ziemniaki i śliwkowe smarowidło (162)
Rozdział 5. Słodkie (165)
Szarlotka (168)
Ciasto herbaciane (170)
Brownie (172)
Wilgotne ciasto marchewkowe z kremem (174)
Chlebek bananowy (176)
Ciasto czekoladowe na jogurcie (178)
Bułeczki cynamonowe (180)
Rolada z bitą śmietaną i owocami (182)
Ciasto jogurtowe z owocami (184)
Ciasto czekoladowe (186)
Eklery (188)
Ciasto parzone - uwagi (190)
Pączki wiedeńskie (192)
Sernik z białą czekoladą i malinami (194)
(Bez)sernik (196)
Krucha tarta z budyniem i malinami (198)
Ciasto kruche bez jajek i mleka (200)
Chocolate chip cookies (202)
Ciasteczka owsiane (204)
Pralinki (206)
Mus czekoladowy (208)
Bezowe obłoczki z owocami (210)
Krem pomarańczowy (212)
Biszkopt - przepis podstawowy (214)
Proporcje na różne formy i rodzaje wypieków (215)
Torcik urodzinowy (216)
Tort mocca (218)
Tort orzechowo-kawowy (220)
Torcik tiramisu (222)
Biszkopt bez jajek i mleka (224)
Tort czekoladowo-kawowy (226)
Wegański torcik czekoladowy (228)
Podziękowania od Czytelników (230)
Dziękuję (238)
O autorze: Weronika Madejska — młoda, lecz niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej, właścicielka bloga Natchniona.pl z wegetariańskimi przepisami dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Entuzjastka eksperymentów kulinarnych. Potrawy przygotowane według jej przepisów po prostu nie mogą się nie udać!
Podstawowe informacje |
|
---|---|
Tematyka ?Tematyka w zestawie określa główny obszar wiedzy lub zagadnień poruszanych w materiałach dotyczących zdrowia i diet. Wybór tematyki pozwala dopasować zestaw do indywidualnych potrzeb i zainteresowań, ułatwiając znalezienie odpowiednich materiałów edukacyjnych lub poradnikowych. | Diety i odchudzanie |
Autor | Weronika Madejska |
Wybrane wydawnictwa ?Wybrane wydawnictwa to renomowane firmy, które publikują książki, znane z wysokiej jakości, różnorodności tytułów i często specjalizujące się w konkretnych gatunkach literatury. | Helion |
Rok wydania ?Rok, w którym książka została opublikowana i dostępna dla czytelników. Pomaga określić, jak dawno została wydana. | 2021 |
Ilość stron ?Ilość stron to liczba kartek z tekstem wewnątrz książki, która określa jej długość i objętość treści. | 240 |
Okładka ?Okładka książki to zewnętrzna część, która chroni i prezentuje treść. To pierwszy element, który przyciąga uwagę czytelników, zawierając tytuł, autora i grafikę. | Zintegrowana |
ISBN | 9788328381223 |
Model | zintegrowana |
Produkty rekomendowane
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata - Pytania i odpowiedzi
Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.
Produkty rekomendowane
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata- Oferty
-
- Dane i opinie o allegro.pl
- Zobacz ofertę
- O ofercie
-
Zgłoś uwagi
Warianty tego produktu
-
129,99złBEZ GLUTENU BEZ WYRZECZEŃ Weronika Madejska
-
Historia cen - trend cenowy
Aktualnie najniższa cena: 129,99zł
Często kupowane razem
Produkty rekomendowane
Wybrane oferty
?
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata - Opinie
Klienci, którzy kupili Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.
Produkty rekomendowane