Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa 200g

4,6
4 opinie
5+ kupionych ostatnio
5,57
Program Ochrony Kupujących
Wysyłka od 9,99 zł
Wysyłka w 1 dzień

Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa 200g - Opis i dane produktu

CELIKO - UNIWERSALNA MIESZANKA MĄK BEZGLUTENOWA 200 g

SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól.

OPIS
Koncentrat mąki bezglutenowej do przygotowania makaronu, naleśników, tortilli, klusek, kopytek, pierogów, ciasta parzonego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
**** Tortilla
Przygotować do tortilli
- 1 koncentrat mąki bezglutenowej
- 20 g oleju (2 łyżki)
- ok. 150 - 200 ml mleka
- 1 jajo
- Twoje ulubione dodatki: np. usmażona pierś z kurczaka z przyprawami, warzywa wg uznania, sos, przyprawy.

Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do miski, dodać jajo, olej, sól, mleko i wymieszać, tak żeby uzyskać półpłynną konsystencję ciasta jak na naleśniki
- Na patelnię nalać niewielką ilość oleju i ją rozgrzać. Następnie nalać cienką warstwę ciasta i smażyć na złocisty kolor z dwóch stron
- Podgrzany placek posmarować sosem i położyć dodatki. Następnie uformować tortillę.

**** Pierogi
Przygotować do pierogów
- 1 koncentrat mąki bezglutenowej
- 1 jajo
- 90 - 100 ml ciepłej wody
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego (ok. 5 g)
- ulubiony farsz

Wykonanie:
- Siemię lniane zalej 50 ml ciepłej wody i odstaw do napęcznienia (3 - 5 minut)
- Do miski przesiej koncentrat mąki, dodaj jajo i wlej siemię. Zagniataj ciasto dolewając pozostałą część wody, do momentu, aż nie będzie się kruszyć
- Ciasto wałkuj partiami (szybko wysycha, więc najlepiej przykryć je folią spożywczą)
- Szklanką wykrawaj krążki. Na krążek nakładaj farsz, złóż na pół i dokładnie sklej
- Pierogi wrzucaj na wrzącą, lekko osoloną wodę. Aby pierogi się nie sklejały można dodać do wody łyżeczkę oleju lub nasła. Pierogi gotuj ok. 5 - 7 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu mąki
Wartość energetyczna: 1508 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 5,4 g
Sól: 1,21 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Podstawowe informacje

Marka Celiko
Model 5900038001183
Waga (g) ? 200
Cechy ? Nie zawiera glutenu
Typ produktu ? Makaron
Certyfikat ? Ekologiczny

Produkty rekomendowane

Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa 200g - Opinie

Klienci, którzy kupili Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa 200g, mogą podzielić się swoją opinią poprzez ankietę Zaufanych Opinii. Prezentujemy wszystkie oceny (zarówno pozytywne jak i negatywne), a Zaufane Opinie oznaczone są zieloną tarczą.

4,6
4 opinie
/
100%
aromat
/
100%
jakość
/
100%
smak
Liczba głosów: 4 Liczba opinii: 4
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Uniwersalna, bardzo latwa w przygotowaniu mieszanka
Zalety
aromat
jakość
smak
Ocena: 5/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Przepisy na opakowaniu i na ulotce w srodku
Skomentuj opinię
Ocena: 4/5
Zaufana Opinia potwierdzona zakupem
Jest ok
Kupiono w
Skomentuj opinię
Ocena: 4,5/5
4,5/5
Skomentuj opinię

Produkty rekomendowane

Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa 200g - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Produkty rekomendowane

Wybrane oferty

Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa 200g - Pozostałe oferty

Historia cen - trend cenowy

Aktualnie najniższa cena: 5,57

Często kupowane razem

Produkty rekomendowane