Grille ogrodowe i akcesoria
Rekomendowane produkty
Artykuły eksperckie

Marzy Ci się grill gazowy w domu? Nic w tym dziwnego – tego typu sprzęty dają ogromne możliwości w zakresie kulinarnych eksperymentów. Z pomocą grilla gazowego można przyrządzić aromatyczny drób, wołowinę, wieprzowinę, ryby, cielęcinę i jagnięcinę. Nic nie stoi także na przeszkodzie, aby przygotować w nim niektóre desery oraz potrawy z woka. Jaki grill gazowy wybrać? Na co zwrócić uwagę podczas zakupu? Podpowiadamy.

Czy dania z grilla mogą być zdrowe? Oczywiście! Wystarczy, że zdasz się na kilka sprawdzonych zasad zdrowego grillowania i urozmaicisz swoje menu z rusztu o potrawy, które mogą cię zaskoczyć. Jeśli uwielbiasz grillować przekonaj się zatem, jak zdrowo rozpalić grill, jakiej podpałki używać i wreszcie, jaka jest prawidłowa technika przygotowywania potraw z rusztu?

Jakie mięso na grilla najlepiej się sprawdzi? Jak przygotować sałatkę, która szybko zniknie z półmiska? Sprawdź i poznaj ciekawe pomysły!

Niektórzy nie wyobrażają sobie grilla bez dymu i węgla. Niewątpliwie ma to swój urok i pozwala uzyskać niepowtarzalny smak potraw, jednak dziś postaramy się przekonać, że i grille gazowe można polubić. Oto 9 zalet grilla gazowego, które mogą przekonać cię do zakupu.

Na zakup grilla elektrycznego decyduje się coraz więcej fanów samodzielnie przygotowywanego pieczonego jedzenia, zarówno na świeżym powietrzu, jak i w domu. Największą zaletą urządzeń jest oczywiście to, że do pracy wymagają jedynie stałego dostępu do energii elektrycznej. W sklepach znajdziemy bardzo szeroki wybór modeli, przeznaczonych zarówno do ustawienia na blacie kuchennym, jak i przyjmujących klasyczną formę grilli węglowych, które ustawiamy na tarasie, werandzie lub w ogrodzie. Podpowiadamy zatem, jakimi urządzeniami warto się zainteresować.

Potrawy z grilla to element, bez którego wiele polskich rodzin nie wyobraża sobie weekendu. Jakie akcesoria do grilla warto posiadać? Dlaczego są tak ważne? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w niniejszym artykule.

Coraz więcej miłośników pieczenia na świeżym powietrzu decyduje się na urządzenia zasilane energią elektryczną. Podpowiadamy zatem, jaki grill elektryczny wybrać.

Letnie imprezy przy ognisku mają wyjątkowy, niepowtarzalny urok. Przy palenisku w ogrodzie nie tylko przygotujesz pyszne potrawy, ale i ogrzejesz się wraz z bliskimi osobami. Ognisko to doskonała alternatywa dla grilla, który cieszy się w Polsce dużą popularnością. Jak przygotować miejsce na ognisko w ogrodzie i jakie palenisko wybrać?

Wędzenie niewątpliwie nie należy do najzdrowszych sposobów konserwacji żywności. Trudno jednak oprzeć się pysznym produktom, które nad dymem zyskują niepowtarzalny smak i aromat. Jakie drewno do wędzenia wędlin, kiełbas, kurczaka, serów czy ryb wybrać? Podpowiadamy, jaki gatunek jest najlepszy oraz jakich błędów nie chcesz popełnić.

Domowa wędzarnia to idealne rozwiązanie dla osób szczególnie ceniących sobie niepowtarzalny smak i zapach wędlin, ryb czy też serów. Wędzenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania żywności umożliwiającą jej dłuższe przechowywanie, a jednocześnie nadającą szczególny smak i aromat przy równoczesnym działaniu bakteriobójczym i bakteriostatycznym.